måndag 29 augusti 2011

Lukaku tackar fansen för den underbara mottagningen. Frank tror på Mata. Nytt om Benayoun, Torres, Alex, Moutinho, Robben och Ribery.


Vår nya anfallare Romelu Lukaku spelade sin första match i Chelsea tröjan mot nykomlingarna Norwich när han byttes in istället för Fernando Torres. Romelu gjorde inga misstag på planen utan var felfri då han visade att han är snabb, stark och mycket säker med bollen. Anfallaren hade hoppats på att kunna göra ett mål i hans första match för Chelsea, men det kommer väl ändå snart, eller hur?

"Jag gjorde nästan mål, men jag är glad över att jag kunde hjälpa till laget för ännu en vinst. Om du ser till att hjälpa laget kommer målen att komma."- sa 18-åringen efter vinsten.

När både Lukaku och Mata klev in på Stamford Bridge för första gången som Chelsea spelare fick de en varm och underbar mottagning av fansen med en massa applåder!

"Det var underbart. Jag vill tacka dem och jag vill hjälpa till laget så att vi kan ta tillbaka några titlar till Stamford Bridge. Jag gjorde mitt bästa idag (lördags) och förhoppningsvis ska jag kunna fortsätta så här och hjälpa laget."- sa Lukaku väldigt tacksamt.

Det är dock inte bara fansen som Lukaku är tacksam över, men också över hans nya lagkamrater som ser till att motivera Lukaku samtidigt som de också är stränga mot honom.

"De försöker alltid att motivera mig och de är också väldigt stränga mot mig så att jag kan förbättra mig hela tiden."

"Vi är alla unga spelare och vi måste förbättra oss, det är det viktigaste för att bli en Chelsea spelare." - sa Lukaku när han förklarade vad Romeu, Mata och han själv måste göra i deras nya klubb.

Norwich spelade bättre än väntad, då de skapade riktigt farliga chanser och aldrig gav upp. Lukaku tycker också att Norwich presterade bra med mycket bra wingers och anfallare som skapade problem för Chelsea i några tillfällen.

"Men vi lyckades spela bra och vann, vilket är det viktigaste. Det var en svår match, men vi fick tre poäng. Nu måste vi fortsätta så här."- sa Lukaku.

                                                            ***


Frank Lampard tror att Mata kan införa något annorlunda i Chelsea. Chelsea har flera svåra möten framför sig, och ett av de mötena är mot Manchester United i september. Frank är dock ganska så övertygad om att Mata kan bli en nyckelspelare för Chelsea genom hans löpningar och starka jobb med bollen och hjälpa till oerhört mycket under dessa viktiga matcher.

"Alla tänker tillbaka på de tiderna när Arjen Robben och Damien Duff brukade löpa längs kanterna och servera kross bollar"-sa Lampard.

"Det är alltid ett bra vapen, och personligen älskar jag när vi har mer bredd eftersom det ger tid till att man ska hinna springa till straffområdet och öppna upp lagen."-förklarade mittfältaren samtidigt som han även förklarade att det är det som Chelsea gör när de spelar som bäst.

Chelsea började säsongen väldigt blygsamt medan United och City började helt tvärtom. Frank tycker dock att det är för tidigt att döma lagen ännu eftersom säsongen startade igång nyligen. Enligt Lamps är det för tidigt för att kunna läsa av lagen.

"Jag har sett många matcher, och om du kollar på Man City så har de sett väldigt bra ut men åkte till Bolton och släppte in två mål." - sa vice-kaptenen.

Han la till: "ibland är det ganska trevligt när folk inte tror att Chelsea klarar av att utmana igen så som vi gjorde förra året. Då är det upp till oss att bevisa att folk har fel."

                                                              ***


Yossi Benayoun fick spela i tio matcher förra säsongen, och den här säsongen har han nästan varit spårlöst försvunnen. Nu verkar det som att mittfältaren är redo för att säga adjö till Chelsea, och enligt olika källor ska Yossi ingå i avtalet med Spurs då Chelsea ska erbjuda en viss summa och Benayoun för Modric. Ett annat lag som också har varit länkad till Benayoun är Premier Leagues Newcastle.

Detta twittrade Benayoun nyligen: "Förhandlar med flera lag....nyheter snart."


Det pratas inte bara om Benayon, utan Crunch Sports rapporterar om att Torres kanske är på väg till Malaga eller till hans gamla klubb Atletico Madrid. Enligt Footy Bunker är båda spanska lagen intresserade av att signera anfallaren, och rapporter meddelar att Malaga ska vilja ha Torres för bara 20 miljoner pund. Atletico som nyligen signerade Portos Radamel Falcao verkar inte vara lika intresserade som Malaga.


Arsenal som förlorade med 8-2 mot United i söndags, sägs nu vara intresserade av Chelseas Alex, efter att Arsenals försvar såg väldigt svag ut. Enligt The Sun ska Gunners kunna tänka sig köpa Alex för 7 miljoner pund, medan Chelsea vill ha 10 miljoner pund.


Enligt Daily Mail kommer Chelsea försöka köpa Portos mittfältare Joao Moutinho om de inte lyckas locka fram Luka Modric till Chelsea. Fanatix skriver att Chelsea vill välkomna Arjen Robben igen, och just befinner hans sig i Bayern Munchen. Caughtoffside skriver att Chelsea är intresserade av Bayerns Franck Ribery.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Tror du det är sant det med torres?

  SvaraRadera
 2. Fan jag hoppas att det med torres inte är sant...Vi har lagt ner så mycket pengar på han att vi nästan måste fortsätta satsa på han.

  SvaraRadera
 3. Känns som att han avslutar kärriären (stv) om han går till Atletico :'O

  SvaraRadera
 4. Lovar att Torres ryktet är falskt.. Finns ingen chans i världen att han lämnar nu i sommar.

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte att det är sant! ;)

  SvaraRadera