lördag 27 augusti 2011

CHELSEA 3 NORWICH CITY 1


Matchen mellan Chelsea och Norwich var mycket händelserik med både bra och negativa händelser.  Vi börjar med de negativa händelserna, och den mest hemska scenen var när Drogba fick en totalt black out i luften efter en duell med Norwich målvakt och landade rakt ner med ansiktet på gräsmattan. Där låg Drogba helt stilla med slutna ögon tills läkarna kom dit och gav honom syrgas.
En annan situation som inte var direkt kul var när Grant Holt gjorde 1-1 målet för Norwich. Fel kommunikation mellan Hilario och Ivanovic gjorde så att Holt fick tag på bollen och spelade helt rätt med att få in bollen i mål, men det var det enda målet för bortalaget, för sen kom Chelsea tillbaka och bjöd på två mål till.

Chelseas första mål gjordes av Bosingwa. Målet var inte som vilket mål som helst, utan det målet var fantastiskt! Han dundrade in bollen från 30 meters avstånd i den femte minuten, och detta var backens första mål sedan november 2008. Chelseas andra mål gjordes via straff i den 81:a minuten när Ramires blev fälld av målvakten John Ruddy. John Ruddy fick ett rött kort, och in kom målvakten Rudd samtidigt som Martin fick kliva ur från planen för att låta målvakten komma in. Lampard fick ta straffen, och satte in Chelseas andra mål.

I den 70:e minuten fick vi se nya ansikten på plan. Drogba byttes ut pga skadan och in kom Anelka. Tillsammans med Anelka fick vi även se den nyförvärvda Juan Mata göra hans debut i den 70:e minuten istället för Malouda. Det var dock inte den bara Juan Mata som gjorde sin debut idag, utan Romelu Lukaku fick också kliva in i matchen i den 82:a minuten och  mållösa Torres fick kliva ur planen. Det tredje målet gjordes av en av våra nya spelare, Juan Mata! Ni läser rätt, Juan Mata nätade i hans debut för Chelsea i övertid.


På tal om Lukaku och Mata så måste jag säga att jag är oerhört nöjd! Såg ni vilken fart Chelsea fick fram när båda byttes in? Såg ni hur Chelsea skapade chans efter chans, hur Lukaku alltid var på plats, hur Mata serverade fina passningar från korta och långa avstånd, hur farten ökade i laget, och hur vi utmanade motståndarna? Det är exakt det här vi har väntat på. Att anfallets ska komma igång och att Chelsea äntligen ska kunna börja skrämma andra lag. Vi fick se ett helt nytt ansikte av Chelsea, mycket fint och mycket bra!

Sedan måste jag ju kommentera Torres, alltså, jag vet inte hur det ska gå för spanjoren. Jag vet inte om detta verkligen är den nya shevchenko? Först tänkte man att han kanske bara behövde lite tid, men nu tycker jag att han har fått sin tid. Det ska räcka nu, och han ska kunna göra mål. Han finns där, men när han väl ska avsluta så saknar han självförtroende. Han vet inte vad han ska göra, och jag får en känsla av att han hellre föredrar att inte försöka än att försöka och att det ska bli misslyckad. Det känns som att han nästan skulle skämmas över att missa målet. Men egentligen ska man ju inte bry sig om sådant, så Villas-Boas har fortfarande en hel del att jobba med.
Torres fick börja från starten tillsammans med Drogba, så Villas-Boas bestämde sig för en 4-4-2 uppställning från början. Florent Malouda fick chansen för att börja från elvan efter hans mål mot WBA. Chelsea började med en diamant formad mittfält. I förstavaret var Ivanovic tillbaka istället för Alex. Chelsea bytte sedan till 4-3-3 med Torres på toppen tillsammans med Mata och Anelka vid sidan om.

Chelsea var ganska så "ofarliga" i första halvlek precis så som de har varit i deras andra liga matcher den här säsongen, men kom sedan igång mer efter andra halvlek. Norwich kan vara ganska stolta, för jag tycker att Lamberts lag presterade bättre än vad jag hade tänkt mig. De var vassa i anfallet och hade till och med mer bollinnehav i vissa tidspunkter.

Chelsea (4-4-2 diamond): Hilario; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Mikel, Ramires, Malouda (Mata 67), Lampard; Torres (Lukaku 82), Drogba (Anelka 70)

Norwich City (5-3-2):Ruddy; Naughton, De Laet, Barnett, Whitbread (Pilkington 29), Tierney; Crofts, Hoolahan (Morison 60), Johnson; Martin (Rudd 80), Holt (c)"Jag tycker att spelarna är kreativa, de har uttryckt sig själva genom olika sätt. Mata är lite annorlunda än de andra spelarna, och han hittade några bra ytor. En spelare som bara har haft två träningspass visade så mycket snabbhet. Laget hjälpte också honom för att hitta dessa ytor, och Lukaku och Nico hjälpte till laget för att hitta lagets flyt."-sa Villas-Boas efter vinsten.

Bossen tycker att Chelsea var det farligare laget under hela matchen, det var dock helt inte perfekt, men bra var det, förklarar portugisen. I första halvlek tycker bossen att laget hade några tekniska misstag med passningarna och i andra områden vilket inte gav den flyt som Chelsea fick senare under matchen. Misstaget som Chelsea gjorde när Norwich gjorde 1-1 målet är bossen givetvis inte nöjd med, men han är stolt över att laget kämpade tillbaka och vann matchen med 3-1 tillslut. Enligt Villas-Boas kunde Norwich skapa en mycket bra tävlings anda som visar att det laget passar in i Premier League, och tror att de kommer kunna skapa problem för andra lag i Premier League framöver.

"Vi började med 4-3-3 mot Stoke och bytte sedan till 4-4-2 i andra halvlek. Vi började med 4-3-3 mot West Borm och bytte sedan till 4-1-3-2. Idag började vi med 4-1-3-2 och slutade med 4-3-3. Det är bra att vi har flexibiliteten och kan ändra om till olika uppställningar."- sa bossen.


När det gäller Drogba situationen sa bossen så här: "Vi vill att han blir frisk så snabbt som möjligt så vi kan ha honom hos oss."

Det har meddelats att Drogba led av en mild hjärnskakning (ma sha Allah!) och att han kommer få åka hem från sjukhuset ikväll. Läkarna från Chelsea kommer fortsätta att undersöka Drogba under de kommande dagarna.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. inte mycket positivt från den här matchen, det enda positiva var att vi fick se lite av "framtids chelsea". Är grymt nöjd med mata och hans rörelser, tror han kommer bli lika bra som David Silva. Lukaku gjorde också en bra match och man ser verkligen vilken passion han har för chelsea. Sedan tycker jag inte det är helt Torres fel, om du kollar var han befinner sig på plan är det oftast högt upp på plan där han hämtar boll. Där ska han inte vara, han ska göra sina djupleds löpningar bakom backlinjen och han ska vara ENSAM forward annars kan vi inte få ut det bästa av han. Sedan var Lampard riktigt dålig idag, hoppas vi verkligen värvar Modric för det behövs. Det känns lite som torres försöker vara överallt, nu har vi köpt mata nu måste vi bara köpa modric SEDAN får du kritisera Torres hur mycket du vil.. Tycker inte det är rättvist att göra det riktigt ännu...

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att Torres platsar i en 4-4-2 uppställning tsm med Drogba.

  Håller också med om att Lampard var dålig. Han är trots allt 33 nu, han kanske inte får upp samma glöd framöver? Jag vet, det känns konstigt att tänka så, man har ju alltid sett Lampard som super Frank, men tiden står inte stilla, sakta men säkert kommer spelarna börja slockna.

  Anledning till vrf man kritiserar Torres är just för att han kostade så mkt och för att man förväntar sig så mkt. Jag håller med om att det finns många situationer då det är omöjligt för honom att göra ngt, men sedan finns det även situationer där han borde göra bättre ifrån sig. Är man så dyr som honom, och nu när han är en del av Chelseas framtid borde han försöka göra bättre ifrån sig i vissa situationer. En spelare som kostar 50 miljoner pund ska kunna klara sig utan Modric.. han ska ha den talangen helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Det var inte han som bestämde att han skulle kosta 50 miljoner pund, men när han är som bäst då kostar han 2 miljarder kronor!

  SvaraRadera
 4. aa håller med dig, han måste prestera bättre men låt oss vänta på att AVB får lite stabilitet i laget... håller med anonym för övrigt. Har du inte hört att vi har värvat en 20 årig mexikan. sen tror jag att lampard kan vara ett så kallat "super sub" och komma från bänken när vi ligger under mot ett lag, känns som att han inte längre kan prestera under 90 min.

  SvaraRadera