fredag 5 augusti 2011

VÄLKOMMEN ORIOL ROMEU. Chelsea stödjer Help a Capital child. Blir det Drogba eller Torres mot Stoke?


Nu kan Chelsea fylla in tomrummet efter Essiens skada med Oriol Romeu Vidal som har skrivit på ett fyra års kontrakt med Chelsea efter att ha kostat 4,35 miljoner pund. Dock kan Barcelona ta tillbaka deras 19-åriga mittfältare när de anser att han är bra nog för att komma tillbaka igen då man har bestämt ett återköps klausul. Efter första året ska det kosta 10 miljoner euro, och efter två år ska det kosta 15 miljoner euro. Jag tycker inte att detta var en bra deal, för jag känner att Barcelona utnyttjar Chelsea på något sätt? Vi utvecklar honom, och de tar tillbaka honom.

"Chelsea är ett mycket bra alternativ för mig. Att lämna Barca gör ont, men man måste ta sina chanser."-har Romeu tidigare sagt.

Romeu kommer att komma till Chelsea när U:20:s VM tar slut, där han spelar för Spanien i Colombia. Än så länge har mittfältaren spelat hela 90 minuter i Spaniens båda matcher, när de vann med 4-1 mot Costa Rica och 2-0 mot Ecuador.

Romeus tidigare karriär började i Espanyol där han jobbade sig upp från ungdoms akademin till reservlaget innan han flyttade till den mycket berömda Camp Nou år 2004. Romeu gjorde sin första La Liga debut i slutet av förra säsongen som en sen avbytare. Oriol fick även spela för A-laget när de mötte Sevilla i spanska Supercupen.

Romeu är som sagt en mittfältare, men kan även spela som en mittback, och är känd för sin styrka och passnings förmåga.

                                                         ***


Chelsea har återigen slagit sig ihop med brittiska välgörenhetsprogrammet Help a capital child, för att erbjuda gratis idrotts sessioner för utsatta barn och ungdomar under hela sommaren. Pengarna kommer användas till att ge ungdomarna och barnen ett smakprov av olika aktiviteter, så som boxning, basket, hockey och bordstennis.


År 2010 var Chelsea där och hjälpte till då Didier Drogba inledde programmet där över 8000 ungdomar deltog i 20 olika sporter. Didier Drogba stödjer detta i år igen, och hoppas på att det kommer flera ungdomar i år. 

"Oavsett om du vill bli en mästare eller bara ha kul och träffa vänner är det viktigt att barnen får njuta av idrotten i ung ålder. Sport kan vara positivt på så många sätt, från att hålla sig frisk till att hålla sig borta från olika problem."-sa anfallaren.
                                                       
                                                         ***Football Mirror uppger att André Villas-Boas kanske bänkar Fernando Torres inför Chelseas första liga match mot Stoke. Tanken är att starta matchen med en 4-3-3 uppställning, då man ska låta Drogba spela längst fram. Dock har anfallarna fortfarande en träningsmatch kvar där de kan imponera på managern ännu mer. Att låta Drogba få börja, och att låta Torres få hoppa in senare låter vettigt.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar