torsdag 4 augusti 2011

Spelarna är igång på Cobham. Intervju med Ron Gourlay , Terry och Lampard. Nytt om Modric, Pato och Alex.


Nu har laget redan haft deras andra träning efter att deras två lediga dagar. Truppen fick återigen träffa David Luiz och Ramires som inte följde med Chelsea till Asien på grund av Copa America. Nu är alla på plats, och träningen är i gång i full fart inför sista matchen innan Premier League startar igång igen. Chelsea möter alltså Rangers på lördag, som nyligen mötte Malmö FF i Sverige och förlorade med 1-0.
                                                           
                                                         ***


Chelseas vd Ron Gourlay som var med truppen i Asien både den här gången och förra gången då Chelsea tränades av Scolari har en hel del erfarenheter efter dessa resor. Nu, efter andra resan kan Gourlay blicka tillbaka och förklara att han ser en hel del förändringar. En chock uppstod hos Chelsea när de såg hur många fans de hade i Asien som bara väntade på att deras hjältar skulle kliva av från planet. En större chock uppstod när hela 85, 000 fans beslöt sig för att titta på en vänskaps match mellan Chelsea och Malayisa XI, och ännu fler fans väntade i Hong Kong.

Gourlay förklarar att Chelsea hade två mål innan de åkta till Asien, och båda målen är nu avbockade. Det första målet var att se till så att laget skulle kunna förbereda sig väl och låta André komma in i det hela, sedan var det andra målet att få en närmare kontakt med fansen i Asien, vilket de verligen fick.


Ron Gourlay förklarar att André har lyckats få en blick över de 26 spelarna som följde med, och att detta har gjort så att det är lättare för bossen att jobba med truppen och samarbeta.

"Han vill ge alla en möjlighet, och alla som var med i resan fick spela minst en gång. Ur denna synvinkel har det gått väldigt bra och vi vann en trofé och klarade oss utan några skador. Vi hade några skrämmande moment när vi kunde ha släppt in ett mål, men det känns skönt att få åka hem med inga släppta mål och fyra vinster."-säger den nöjda Ron.

Ron Gourlay fick lov att berätta om en av hans speciella moment som han har tagit med sig från Asien, och Ron valde besöket i Thailands sjukhus där han viasde respekt till kungen med Drogba och Villas-Boas."Det var speciellt, och det är något jag alltid kommer ha med mig. Det var mycket känslomässigt, och välkomnandet från fansen överraskade även Didier, och jag är säker på att han är van med sådana scener från hans hemland. Det var väldigt gripande och det visar hur långt vi har kommit som en klubb."-säger Gourlay.


Som vi alla vet så har Villas-Boas lyckats bli omtyckt av alla i Chelsea. Det var mycket snack från olika håll om att han kanske inte skulle kunna klara av den utmaningen som han kommer få möta i bara 33-års åldern, eller att spelarna kanske inte skulle respektera honom lika mycket på grund av hans ålder, men det ser ut som att vi kan dra ett streck över alla negativa påståendena, för just nu ser det ut som att hans ålder uppskattas.

"Han förstår spelarna, han är inte old school."-säger John Terry.

Redan från första dagen började AVB träna spelarna med bollen och verkligen få ut det som spelarna gömde, så därför är John Terry väldigt nyfiken över att få se vad tränaren har fått ut från spelarna.

"Han kommer inte och mumlar i 20, 30 minuter."-förklarar kaptenen.

Istället för att hålla kvar spelarna i 20, 30 minuter innan träningarna med prat, så klarar han av att förklara allting inom en kort tid vilket John Terry uppskattar väldigt mycket.

"Det är ganska kort, men täcker allt, vare sig det är innan träningen eller ett gruppmöte."-säger försvararen Terry.

Terry förklarar att truppen har fått göra en massa boll arbete, men detta är inget som spelarna har irriterats över, utan de har uppskattat det, och dessutom förstår de vad Villas-Boas vill få ut från spelarna och hur han vill att de ska spela.

"André är en modern tränare."-lägger kaptenen till.


"Jag tror att ålder grejen har ändrats."-säger den 33-åriga Frank Lampard i The Sun.

När en spelare passerar 30-års åldern uppstår det genast en massa rubriker och snack om spelaren, det är en del av fotbollen. Alla klubbar och tränare intresseras av unga spelare, då man ser nya möjligheter inom yngre spelare, men hur är det egentligen? Blir det så att äldre spelare blir sämre eller får de mer rutin och färdigheter inom sig?

"Det har visat sig att det är den bästa åldern för en hel del spelare."-förklarar Lampard.

"Ryan Giggs var fantastisk mot oss i kvartsfinalen i Champions League förra säsongen, och i många andra matcher- vid 37 års åldern."-säger Frank.

"Det finns en härlig mix i den här nivån. Jag älskar att spela, jag älskar sporten och jag älskar grunderna för att gå ut och spela fotboll."-la Lampard till.

Frank förklarar att man kan ha sina bästa år vid 30-års åldern om man ser efter sin kropp, är motiverad, känner sin egen kropp väl, och gör det som är rätt.


                                                       ***

Chelsea är redo för att lägga deras tredje bud på Luka Modric vilket är 30 miljoner pund. Detta ska ske någon gång under veckan, och man tror att det bara är en tidsfråga tills Daniel Levy ändrar på sig och låter Luka gå.


Den 21-åriga Pato har länkats till Chelsea på sistone, men dock säger Milan spelaren att han trivs i Italien och inte har några planer om att lämna hans nuvarande klubb.

"Jag är säker på att jag kommer stanna i Milan tills 2014. Jag är inte säker på om vad som kommer hända efter tre år. Jag kommer önska mig att få stanna i Milan då också.


Det sägs att Italiens Juventus är intresserad av Chelseas back Alex. Daily Star skriver att den gamla damen vill ha Alex för 10 miljoner pund.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar