söndag 14 augusti 2011

STOKE CITY 0 CHELSEA 0


0-0 blev resultatet mot Stoke! Men vi ska inte sitta och vara deppade för det, för det var trots allt säsongens första match. Stoke borta är inte alls en lätt match, och oavgjort på Britannia Stadium är helt okej. Givetvis skulle man vilja vinna första matchen, men nu får vi hoppas på att Chelsea kommer igång rejält mycket mot West Bromwich och vinner den matchen.

Det var dock inte bara Chelsea som hade match idag, utan Manchester Untied hade också en borta match. För Uniteds del blev det vinst, då de också mötte ett lättare lag, West Bromwich,  och deras match slutade med 2-1. Detta betyder alltså att Bolton fortfarande toppar ligan just nu.

När det gäller Chelsea, så tycker jag att vi fick se en betydlig mycket bättre Torres än från förra säsongen. Han var mycket aktiv, man kunde klart och tydligt se att anfallarens självförtroende har höjts upp, vilket gjorde så att prestations viljan blir mer. Samtidigt som han har lyckats få upp prestations viljan har han också  lyckats få bort tankarna "jag kan inte", detta gör så att Torres kan stråla ut mer. Han bjöd på fina dribblingar, han sprang mycket, han var oftast på plats, och hade flera chanser för att göra mål. Att se en spelare vid straffområdet hela tiden, är bevis på att spelaren har kommit igång, fastän han inte lyckas göra mål. Att synas är bättre än att inte synas!

Resten av laget spelade bra fotboll, men jag kan däremot känna att jag skulle vilja se lite snabbare anfallsspel. Snabbare anfallsspel gör så att motståndarna kan ha det svårt att hänga med, men i det här fallet kändes det som att Stoke hann läsa av Chelseas passningar. Detta är ett område som jag tror kommer förbättras ju fler matcher laget får spela. Nu hoppas jag på att vi får se mer anfallsspel från den offensiva Villas-Boas!

Jag vill även kommentera Ramires, eller borde jag säga maskinen? Har ni sett hur han springer upp och ner på planen hela tiden? Ser ni vilken energi, styrka och snabbhet mittfältaren har? Jag tycker Ramires var en av de bästa spelarna i laget idag med Torres, helt klart!

När det gäller startelvan så fick de flesta en stor chock när det rapporterades om att Drogba var bänkad. Under de senaste dagarna har det sett ut som att det kommer bli Drogba som ska få starta, och det har även stått i tidningarna om att Torres chans för spel är väldigt lite, men det blev tvärtom.

Matchens resultat blev alltså oavgjort. Stoke ska få beröm för deras defensiva spel tycker jag då detta var ett område som Tony Pulis hade tänkt igenom mycket bra, speciellt under första halvlek, och Begovic såg också till att rädda en hel del chanser.

Chelseas startelva hade bara två ändringar sedan matchen mot Rangers. Det första var att Malouda spelade istället för Sturridge som är avstängd och att Bosingwa fick spela hela 90 minuter istället för Ivanovic som satt bänkad under hela matchen. Villas-Boas började med en 4-3-3 uppställning som fortsatte tills han bytte till en 4-4-2 sent under matchen när Anelka fick spela bredvid Torres, och Anelka kom in i den 65:e matchminuten. Drogba fick hoppa in i matchen då det var 15 minuter kvar att spela, och Benayoun byttes in i den 88:e minuten.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Alex, Terry (c), Cole; Ramires, Mikel, Lampard, Kalou (Drogba 75), Torres (Benayoun 88), Malouda (Anelka 65).

Stoke (4-4-2): Begovic; Huth, Shawcross (c), Woodgate, Wilson; Pennant, Whelan, Delap (Pugh 70), Etherington (Whitehead 62); Jones (Shotton 85), Walters.


Villas-Boas är dock inte nöjd med bara en poäng har han sagt, men samtidigt är han ändå väldigt förståelig och har förklarat att det är en av de svåraste borta planen i Premier League. Managern tycker att hans sida kunde försvara Stoke på ett bra sätt i den första halvleken, men han tycker också att Stoke gjorde det svårt för Chelsea som inte kunde hålla kvar bollen på marken i en längre tid. Villas-Boas tycker att Chelsea inte kunde skapa lika många chanser i första halvlek så som de gjorde i andra halvlek, så skulle Chelsea kanske ha skapat lika många chanser så kanske vi även skulle få se ett mål i de första 45 minutrarna. Som många anser, så anser även Villas-Boas att det var Chelsea som hade flest chanser under hela matchen, men problemet var att de aldrig hittade målet.

"Förra säsongen hade Stoke 10 hemma segrar och ett par oavgjorda, så ett poäng från Stoke är inte dåligt. Det är inte direkt den bästa starten, men vi är glada över att vi spelade bättre i andra halvlek." - sa Villas-Boas efter matchen.

Stokes tränare Tony Pulis sa liknande saker efter matchen, då han förklarade att Stoke spelade bättre i första halvlek, och att Chelsea tog över kontrollen i andra halvlek. Tony avslöjade också att han tror att Chelsea hamnar i top tre efter att den nystartade säsongen tar slut.


"Jag var inte förvånad över att Torres startade. Jag såg deras match mot Rangers, och jag tyckte att Torres var enastående där. Jag tycker att han såg ut så som när han först kom till Liverpool, och han såg till att skapa  alla typer av problem för oss. Han var mycket bra."- sa Stokes tränare efter matchen.

Chelsea skulle ha kunnat få straffspark i två situationer genom Lampard och Torres, men båda gångerna tyckte domaren att det inte var straffspark och fortsatte spelet. Angående detta har Villas-Boas sagt så här:

"Att puttas och dras inom straffområdet är inte tillåtet. Jag vill se domarens uppmärksamhet på sådana detaljer . De kanske behöver extra hjälp."

Och just det, jag måste bara säga detta, är inte Villas-Boas jätte gullig när Chelsea är nära på att göra mål? Har ni sett hans reaktioner? haha!

/ Rukksar

6 kommentarer:

  1. Du har sagt det mesta, och jag är inte heller så besviken med tanke på att det var första matchen och mot Stoke.

    Torres, Ramires och Alex var bäst idag, hoppas verkligen inte Alex säljs till Juventus.. han är så ruskigt bra!

    Sen är Malouda och Kalou katastrofalt dåliga, så otroligt usla på allt dem gjorde.. Näe, om vi ska lira 4-3-3 så måste vi köpa in en ytter.. Helst en vänster då jag är övertygad om att Sturridge skulle göra grymt jobb som högerytter.

    Sen måste ju Bosingwa få cred, vad har hänt med karln? :D

    Härligt också att Hilario sitter på bänken istället för Turnbull.

    Sen är ju Boas störtskön på sidan av planen! Härligt med en riktigt engagerad tränare.

    Nu är det vinst mot West Brom som gäller.. och då är jag på plats! LÄNGTAR! :)

    SvaraRadera
  2. Tror du inte att det skulle funka att spela med tre strikers?

    Tänkte på. Torres- Drogba- Lukaku

    Måste också passa på att berömma ditt jobb med den här bloggen, riktigt bra är den!

    SvaraRadera
  3. Isac: Håller med dig Isak, kommer bli riktigt besviken om han lämnar Chelsea, Alex är en mkt stabil försvarare som varje lag drömmer om att ha!

    Yttern såg inte vass ut mot Spurs, sedan måste jag också säga att jag blev lite besviken över Lamps, hade gärna velat se han mer än vad man fick, lite mer Lampard action!

    Hahaha, jaa Bosingwa har ändrats :O kan det vara så att Villas-Boas har hjälpt till lite? ;)

    Jb: Både Torres och Drogba är två spelare som älskar att spela i mitten, Det kan funka, men jag tror inte att vi kommer få se det bästa från dem. Lukaku är nykomlingen, han måste nog få nöja sig med sådan uppställning ibland för att komma igång i Chelsea.

    4-4-2 ( Torres, Drogba) skulle nog funkat fint. Men jag tror att AVB föreslår 4-3-3.

    Tack så mycket! :)

    SvaraRadera
  4. Okej Tack då vet jag :)

    SvaraRadera
  5. precis ALLT är maloudas och kalous fel att vi inte vann den här matchen. Vi måste ha de sämsta yttrarna i hela ligan... Otroligt dåliga är de! inte en ända jävla inlägg. FÖRSVINN FRÅN CHELSEA NUUUUUUUUUUU!!!!!!

    SvaraRadera
  6. De måste komma igång mer! Håller med om att Malouda och Kalou kunde ha gjort mer.. vi får hoppas på det bästa! :)

    SvaraRadera