söndag 14 augusti 2011

Intervju med Villas-Boas, Bruce Buck och Didier Drogba.


Idag är det dags! Det vi har väntat på så länge, Chelseas första match i Premier League! Chelsea spelar alltså sin första match idag, men ligan startades redan igår. Igår spelades matcherna, Blackburn 1-2 Wolves, Fulham 0-0 Aston Villa, Liverpool 1-1 Sunderland, QPR 0-4 Bolton, Wigan 1-1 Norwich, och Newcastle 0-0 Arsenal. Som vi ser så leder alltså Bolton ligan än så länge, för idag spelas det ju två matcher, alltså Chelsea mot Stoke och United mot West Bromwich, därefter har vi City mot Swansea på måndag. För att man ska ta ifrån Boltons första plats måste man helt enkelt göra fler mål än fyra.

Detta är alltså Villas-Boas första match i Premier League som tränare, och ja, det verkar som att vår tränare är mycket positiv och inte alltför stressad!

"Jag kommer inte bli nöjd om jag inte vinner Premier League, så är det! och om jag vinner alla fyra pokalerna kommer jag gå i pension" - sa Villas-Boas skrattande.

Managern förklarar att Champions League titeln är en sådan titeln som ger alla lag en speciell självförtroende. Han tog United och Barca som exempel då han förklarade att dessa lag alltid har haft den här speciella tanken om att vi är ett lag som har vunnit Champions League. Just därför är det så viktigt att vinna den titlen, och för att vinna den titeln ska Villas-Boas försöka göra allt.

" Vi är i den nivån för att kunna hota om Champions League titeln. I slutändan går det alltid tillbaka till lottningen, till borta matchen, till hemma matchen, vem du slår ut i gruppen och knockout faserna. Det är väldigt oförutsägbar." - förklarade Villas-Boas.

I förra årets Champions League gick det inte som man ville för Chelsea, men Villas-Boas tycker att det är orättvist om han ska sitta och kritisera Ancelotti för det, för truppen hade enormt mycket skador som påverkade stort.

"Han är en mycket framgångsrik manager som hade ett mycket framgångsrikt år första året, som du bara kan drömma om. Förhoppningsvis ska vi kunna komma i samma nivå som Ancelotti gjorde första året."- sa den nya bossen.


Problemet förra säsongen var alltså skadan som pågick i truppen en lång tid. Villas-Boas tycker att skadorna inte bara påverkade de skadade spelarna utan också de andra spelarna.

"Chelsea försökte förkorta klyftan mellan United. Chelsea hade verkligen en stor chans för att vinna tillbaka titeln när de utmanade United i april. Det skulle kunna ha vart en helt annan historia, och mannen som är Chelseas boss nu skulle kunna ha vart någon annan. Men nu ska vi återigen fokusera på att försöka vinna tillbaka så många titlar som möjligt."- sa Villas-Boas, och fortsatte: "Säsongen är lång, och det kommer uppstå besvikelser, men det är så du utmanar spelarna. De måste leva upp till standarden."

Frank Lampard som missade fyra månader av förra säsongen är idag frisk och klar för mittfältet. Även fast Chelsea har Lampard, tycker bossen att mittfältet inte är så stark så som han skulle vilja ha det, men därför betyder det inte att Chelsea inte har anpassningsförmågan.

" Vi kämpar med siffror på mittfältet, men vi har en hel del flexibilitet i laget. Du har fått se bra wingers så som Malouda, spelar i nummer 8 positionen, Benayoun som också spelar i nummer 8 positionen och i 10 positionen. De är mycket framgångsrika." - förklarar André.

sedan fortsatte han: "Det ger oss mer flexibilitet och det är därför vi är glada med truppen inför Stoke matchen. Alla har presterat på mycket hög nivå."


                                                            ***


På tal om André Villas-Boas, så har Chelseas ordförande meddelat att André var Chelseas första val från början. Allt som har skrivits i tidningarna är inte sant. Buck säger att Chelsea inte har pratat med någon annan tränare än bara Villas-Boas, så det som skrevs om Hiddink var fel information. Anledning till varför de aldrig skrev in Hiddink i listan är just för att han har ett kontrakt och detta gjorde så att Chelsea inte ens försökte.

"Trots att han är ung har han ändå varit inblandad i fotboll i över 15 år och vi är optimistiska om vad André kan göra grabbarna i klubben. Han vet mycket om Premier League från att ha varit en scout så jag tror att han kommer anpassa sig väldigt snabbt." - säger ordföranden Bruce Buck.

Bruce kommenterade även Modric situationen, och förklarade att Chelsea har lagt ett bud, men att Levy har förkastat det. Bruce är dock inte säker på om Chelsea ska fortsätta att försöka köpa spelaren.

"Vi får se."- sa Buck.

"Andre gav oss inte en shopping lista, men han sa till oss vart han tyckte att vi kunde förbättra laget. Han nämnde några spelare, men det var inte så att han sa att han ville ha den spelaren, för det hela handlar om mer än bara välja spelarna." - sa Bruce, och därefter sa han: "Men Andre jobbar väldigt bra med styrelsen och med Roman för att försöka titta på truppen och se om det behövs några ändringar."

                                                          ***


Didier Drogba börjar hans åttonde säsong med Chelsea i år, och ännu än känner 33-åringen att han har kvar 20 år till innan han ställer fotbollsskorna på hyllar för gott. Ivorianen förklarade att han för några år sen aldrig skulle kunna tänka sig att han en dag skulle komma till den nivån som han är i just nu, och han tycker att Gud är den som bör få ett stort tack för det.

"Jag började min proffs karriär väldigt sent, jag började när jag var 25. Så för mig känns det som att jag har spelat lite och har 20 år kvar!"

Drogba känner sig redo och ser framemot att få kliva in på planen och börja på ännu en säsong.

"Jag njuter av det till max."-förklarar 33-åringen som fortfarande har en massa krafter kvar.

Drogba som led av malaria förra säsongen berättar att det är helt borta nu och att han är glad för att få göra det han älskar, alltså spela fotboll och vara på planen.

"Jag har kommit tillbaka från en bra vila, en bra sommar och det har hjälpt mig mycket under försäsongen."-sa Didier.

Drogba känner sig också väldigt trygg med hans nya tränare och förklarar att Villas-Boas har filosofin för att jobba hårt i en mycket bra atmosfär, så detta leder till att det är kul men samtidigt är det också jobb. Den goda atmosfären som Villas-Boas har lyckats skapa har hjälpt spelarna på ett mentalt sätt och höjt upp deras självförtroende, säger Drogba.

"Det är vad alla spelare drömmer om."-berättar den nöjda och glada Drogba.

På tal om Drogba, så skriver Mirror Football att Chelsea har erbjudit Drogba ett års kontrakt, och enligt tidningen ska Drogba vilja skriva på för två år.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - FYFAN VILKIEN OTUR NI HADE MOT STOKE IDAG! Och du jag tar tillbaks allt jag sagt om Torres.. Haha nä men han var grym idag! Men fyfan vad synd att han inte nätade in ett mål /;! Aja bara att hoppas på tre poäng nästa vecka! Kram!

    SvaraRadera
  2. Torres var riktigt bra mot Spurs! :D Det var ju som sagt synd att han inte nätade, men jag är ganska säker på att han gör det mot WBA! Kram på dig! =)

    SvaraRadera