torsdag 18 augusti 2011

Romelu Lukaku presenteras. Villas-Boas pratar om Chelseas senaste nyheter. Lalkovic lånas ut.


Så ja! Nu är den nye Drogba presenterad, och fick ta sin första bild med hans Chelsea tröja som en Chelsea spelare. Nummer 18 blev numret för den överlyckliga Romelu Lukaku. Romelu är inte bara en Chelsea spelare nu, utan anfallaren kommer också vara tillgänglig mot WBA nu på lördag. Jag hoppas på att vi får se anfallaren på Stamford Bridge mot WBA, åtminstone 15 minuter! Tror ni vi får se några tårar från 18-åringen, som han tidigare hade nämnt att vi skulle få göra?

Vad är dina andra styrkor och svagheter?

- Jag är en ganska klinisk avslutare med min högra och vänstra fot, men jag försöker att förbättra mig varje dag, och jag tycker om att träna individuellt för att förbättra mig kontinuerligt. För en ung spelare är det väldigt viktigt att förbättra sig inom träningarna och visa tränaren att man är redo om tränaren behöver en. Jag kan förbättra allting, tekniken, snabbheten, mina avslutningar kan bli bättre. Jag vill bara hjälpa laget till att vinna matcher och först av allt så måste jag, som ung spelare lära mig av de äldre spelarna."

Som 18-åring har du redan goda upplevelser..


- Ja, det var en bra upplevelse att få spela i Belgien, men jag ville ta ett stort steg för att signera för en större klubb, och från dag ett sa jag att jag ville gå till Chelsea. Att vara här är bra, det finns spelare med mycket erfarenheter inom internationell nivå och de vann allt, men inte jag, jag har inte samma känsla som dem. Jag vill bara vinna något, så jag är jätte hungrig och vill börja spela med dessa spelare.

Eftersom Chelsea inte vann något förra säsongen är det en självklarhet att de har mer press på sig nu, och det vet även Lukaku. Men Romelu anser att Chelsea har spelare med mycket erfarenheter och talang som kan leda Chelsea till en ny titel i år. Dessutom tycker Lukaku att Chelsea har en enorm duktig manager som gör så att laget blir mycket självsäker.

Du har varit på Stamford Bridge förut..

- Vi kom hit med skolan och hade tre dagar ledigt i London för att besöka olika museum. Jag visste inte att vi skulle besöka The Bridge, så jag var chockad. Jag var 16, och spelade redan för Anderlecht. Det var precis efter säsongen hade avslutat och jag köpte en kit med mitt namn på. Jag ville känna mig som ett normalt barn och visa andra eleverna i min klass att de kunde acceptera mig och se mig som en normal människa. Det är också därför jag gick klart skolan och jag är glad över det.

Romelu Lukaku är inte Chelseas första belgiska talang, utan kubben har även signerat Thibaut nyligen, och Lukaku berättade att de är bra vänner. Lukaku och Thibaut har spelat mot varandra sedan de var 13 år gamla då målvakten spelade för Genk och anfallaren för Anderlecht.

"Jag kommer ihåg att vi vann med 4-0 en gång och att jag gjorde fyra mål. Ibland skrattar vi fortfarande åt det, men jag är glad att vi båda är Chelsea spelare för han är en mycket duktigt målvakt som är mycket lugn och jag hoppas att han får en bra säsong i Atletico."- Lukaku.

Vad kommer vara dina mål för dig själv i säsongen?

- Först och främst vill jag lära mig och träna så mycket som möjligt för att förbättra mig själv och visa coachen att jag är redo när han behöver mig. Sedan hoppas jag att jag får speltid för laget och att jag hjälper till laget, eftersom att laget är det viktigaste. Om du tänker positivt om laget kommer det bli positivt för dig själv.

                                                         ***


Villas-Boas har haft sin presskonferens inför matchen mot WBA, och senaste nytt är att vi inte kommer få se Petr Cech i Chelseas första match på Stamford Bridge. Cech skadade hans knä under onsdags träningen och kommer vara borta i tre eller fyra veckor.

"Vi trodde att det var värre när vi såg händelsen. Den bra nyheten är att han bara är borta i tre till fyra veckor."- sa Villas-Boas.

Chelsea har två andra målvakten att välja mellan, och det är Hilario och Turnbull. Bossen har sagt att de ska bestämma sig för om vem ska få stå framför målet på fredag. Förutom Cech, så får Chelsea även klara sig utan Essien och David Luiz.

"David Luiz kan inte komma tillbaka än, men det är inte för dramatiskt."- förklarade AVB.

David Luiz kommer träna med hela truppen nästa vecka, och backen har redan tränat lite för sig själv under den här veckan. Mikel som fortfarande inte har hittat sin pappa har sagt att han är tillgänglig inför WBA. Däremot är det osäkert om Romeu som har haft sin första träning, kan vara med, och det handlar givetvis inte om någon skada eller så.

Andra nyheter som Villas-Boas har meddelat är att Anelka inte vill lämna Chelsea, och att klubben kommer behålla kvar Drogba.

När det gäller West Bromwich, så anser Villas-Boas att de är ett svårt motstånd, och beviset till detta är deras förra match mot United. WBA mötte alltså United i deras första omgång och förlorade med 2-1, men det tog det 80 minuter tills United kunde ta ledningen.

"De hade ett par bra chanser, och de spelar bra fotboll. De spelar väldigt kort och snabbt mellan dem som är något viktigt, så det är en svår match för oss."- sa Chelsea managern som spelade oavgjort mot Stoke.

                                                        ***


Reservlagets Milan Lalkovic har lånats ut till Doncaster Rovers för en månad. 18-åringen lyckades göra sex mål i 17 matchen för reservlaget förra säsongen. Anfallaren kom till Chelsea som en U-14 spelare när hans familj flyttade till England från Slovakien, och i Slovakien spelade han för U-21:an.

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Riktigt kul med en ny UNG spelare! hoppas bara han kommer få chansen i truppen och inte bara förbli en talang i chelseas trupp så som Kakuta håller på att bli. Vore så sjukt gött om vi fick en kreativ mittfältare också!
  Hoppas verkligen att Sturridge får starta på lördag så det blir lite fart på anfallsspelet. Kalou och Malouda är ju så fruktansvärt lama!
  Tänkte på en annan sak, följer du några av chelseaspelarna på Twitter? Har problem att hitta deras riktiga profiler.
  Mycket bra blogg förresten!

  SvaraRadera
 2. En mitffältare lär vi nog få, jag tror faktiskt att det blir Modric.. Tottenham har lugnat ner sig lite och kan nu tänka sig att sälja honom ;)

  Jag har inte Twitter, men jag tror att dessa två är riktiga Chelsea spelare: @ryanbertrand3 , @Jmceachran46

  Tack!! :)

  SvaraRadera