torsdag 18 augusti 2011

John Terry ser framemot OS 2012. Gordon lånas ut till Petersborough. Nytt om Nasri, Mata och Modric.


Visste ni att Chelsea var det första Premier League laget som stödde London för ansökan om OS? och hjälpte till att lansera logon för OS 2012? Detta är inte första gången Chelsea stödjer OS, utan år 2008 var klubben en officiell ambassadör i Peking. Det är alltså inte långt kvar tills allt startar igång i London, utan det är mindre än ett år tills OS-älden tänds. Arenor håller på att byggas i full fart, förberedelserna är alltså stora i England. Chelsea förbereder sig också inför OS, och för att få upp stämningen ännu mer, har Chelseas officiella sida intervjuat spelare från laget.

John Terry är en av dessa spelare som ser framemot OS, och har delat med sig sina tankar.

John, vad är ditt senaste OS-minne?

"Det måste vara Linford Christie i 100 meter i 92. Han var mycket kraftfullare än alla andra, och hans brittiska uniform flög med längs spåret."


Linford är Terrys absoluta favorit friidrottare genom tiderna i OS. Linford var en brittisk friidrottare som är född i Jamaica, och har lyckats vinna 10 guld medaljer, 6 silver och 5 brons.

Usain Bolt, det namnet har alla hört, eller hur? Usain Bolt, han som satte världsrekord på 100 och 200 meter. Usain Bolt, den jamaicanska friidrottaren som har vunnit tre OS-guld och tre VM-guld. Ja, det namnet har även John Terry hört, och vår kapten ser framemot att få se Usain Bolt i OS.


"Jag ser framemot att få se honom och jag skulle älskat att komma med till 100 meters finalen. Vad mer? 400 meter och 1500 meter, jag brukade göra det i skolan och jag var inte dålig."- säger John Terry.

Mohammade Farah, eller Mo Farah, är en brittisk friidrottare som är född i Somalia. Mo tävlar i distanslöpning och har fem guld medaljer och två silver medaljer. John Terry tror att Mo är en av de som kommer lyckas bra i OS bland alla andra friidrottare.


"Han verkar ha enorm talang, och jag hoppas att han gör bra ifrån sig."-säger Terry.

Har du träffat någon från OS?

"Den som jag kommer på direkt är Seb Coe (Sebastian Coe.), han är ett Chelsea fan och en mycket trevlig man. Jag har träffat honom några gånger. Kalou också, han var med 2008, eller hur?"


Sebastian Coe var en brittisk friidrottare som just nu är 54 år gammal. 54-åringen var huvudansvarig för Londons kampanj för att arrangera OS 2012, Coe har alltså en stor roll i OS 2012. När Coe var en friidrottare satte han världsrekord på 800 meter, 1000 meter, 1500 meter och engelska milen. Seb har sammanlagt samlat med sig tre guld medaljer, fyra silver, och 1 brons medalj.

Kalou, som Terry nämner är alltså Chelseas Kalou. Salomon var uttagen till Elfenbenskustens landslag i OS år 2008.

Hur kommer London vara som en värdstad?

"Mycket bra. Jag tycker att vi är en multinationell stad. I London finns det många människor överallt, jag tror att andra människor gillar staden och ser staden som ett andra hem, så det kommer bli jätte kul att få flera besökare till staden."

                                                        ***


Reservlagets vänster back Ben Gordon har lånats ut till Championship laget Peterborough United. Där kommer han att stanna i sex månader innan man bestämmer sig om han ska stanna kvar eller komma tillbaka till Chelsea.

Colombianen som är 20 år nu, har ännu än inte spelat för A-laget men har spelat i 39 matcher under 18 månader. Gordon har tidigare varit utlånad till Scunthorpe United, Kilmarnock och Tranmere Rove.

                                                          ***


Det sägs att Samir Nasri är nära på att signera ett kontrakt mer Manchester City för fem år. Arsenal spelaren som har varit länkad till Chelsea ska ha kostat 20 miljoner pund som för City.


Både Chelsea och Arsenal vill ha Valencias winger, Juan Mata. Arsenal har under hela sommaren velat signera Mata, och tanken har varit att låta honom få ta över Nasris plats, men nu sägs det att Chelsea har erbjudit 20 miljoner pund för Mata. Däremot har Arsenal tagit det lite lugnare än förr angående Mata, så det verkar som att dörrarna för Chelsea är öppna.


Harry Redknapp erkänner att de håller på att förlora kampen om att hålla kvar Modric i Tottenham. Kanske anser Tottenham att 35 miljoner pund är ett rimligt bud som Chelsea gärna vill erbjuda? Harry som är nära på att välkomna Adebayor och Diarra säger att han gärna vill ha kvar Modric väldigt mycket.

"Men om han ska gå, vill man att han går snabbt, för då kan man ta in tre eller fyra andra nya spelare."-sa Redknapp.

Nu tycker Harry att han har två vägar att välja mellan. Aningen låter han Luka få gå och får en massa pengar som han kan spendera på tre eller fyra nya spelare eller så behåller han kvar den fantastiska Modric.

"Jag vet inte hur det kommer sluta, om jag ska vara helt ärlig, men jag vet att Luka kommer gå vidare med det. Du kan inte träffa en bättre "fella" än Modric." - förklarade Tottenham tränaren.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Cech skadad i en månad.. Hilario kommer säkert klara West Brom, Norwich och Sunderland men hoppas Cech är tillbaka till United borta.

    Inatt åker jag till London.. LÄNGTAR! Hoppas vi får se Lukakus debut då!

    SvaraRadera
  2. Ååah, ha det så jätte roligt i London Isac!!! :D

    SvaraRadera