fredag 19 augusti 2011

Inför första hemma matchen. Nytt om Mata och Modric.


Imorgon (lördag) är det dags för Chelseas första hemma match mot West Bromwich Albion. Förra veckan mötte Chelsea Stoke City, och 1 poäng var inte direkt det man hade hoppats på. Däremot är mötet mot Roy Hodgsons WBA betydligt mycket lättare om man jämför med Stoke borta. För det första så spelas matchen på Stamford Bridge, för det andra så är Baggies ett lättare lag än Stoke och för det tredje så har Chelsea kommit igång mer. Nu har Chelsea chansen att vinna deras första match efter fem matcher i Premier League, och sist Blues vann en match i PL var mot Tottenham förra säsongen (30 april) med 2-1.

Förra säsongen vann Chelsea över WBA med 6-0 i första omgången, och då tränades WBA av Chelseas assisterande tränare Roberto Di Matteo. Chelseas andra match, alltså borta mot WBA spelades 16:e april, och den matchen vann Ancelotti med 3-1, målet för Baggies gjordes av Odemwingie. WBA:s tre vassaste spelare från förra säsongen var Odemwingie, Mulumbu och Tchoyi.

Baggies första match i säsongen 2011/12 spelades mot Fergusons starka Manchester United. Fastän United är ett starkt lag lyckades Hodgsons grabbar ändå sätta press på de röda. Matchen avslutade med en vinst för United, men Uniteds sista mål gjordes väldigt sent under matchen. West Bromwich körde en 4-4-1-1 uppställning med Long längst fram och Tchoyi längre ner. Målet för Baggies gjordes av anfallaren Long.

Imorgon kommer stämningen vara härlig på Stamford Bridge, och förväntningarna kommer vara stora. Vi kommer få se spelarna på planen med en svart armand, och det armbandet ska visa respekt till Stan Willemse som dog tidigare under denna månad.


"De kan vara ganska nöjda med en poäng, men de kommer vilja ha tre poäng."- sa WBA:s målvakt Foster som är utlånad från Birmingham.

 "Jag tror att alla matcher är annorlunda, i varje säsong har alla matcher egna historier. Det är det som är finheten med fotboll."- sa Baggies manager  Hodgson.

Hodgson förklarar att han inte tycker det är viktigt att man jämför ett lag med förra säsongen. Enligt honom spelar det ingen roll om ett lag spelade bra fotboll förra säsongen, för ingen kan garantera att det laget kommer spela lika bra fotboll igen. Samma gäller laget som spelade sämre fotboll, ingen kan garantera att det laget kommer vara lika svaga i år.


"För mig är det en ny match. Jag är inte intresserad av förra säsongen, jag är bara intresserad av idag."- förklarade Hodgson.

Hodgson har tidigare tränat Chelsea anfallaren Fernando Torres när han tränade Liverpool, och förklarade att Torres är en anfallare som kan skapa rejäla problem för motståndarens försvar när han är den Torres man vill att han ska vara.

"Jag njöt av min tid när jag arbetade med honom. Han är en bra person."- berättade Roy.


Eftersom att Chelsea inte kan ha med David Luiz i startelvan har man fått se Alex. Alex gjorde ett mycket bra jobb mot Stoke, och ser nu framemot att få börja från elvan igen.

"Jag mår bra, första matchen gick bra för mig. Vi spelade jätte bra och vi gjorde nästan mål, men nu måste vi fokusera för nästa match, och vi måste vinna den här matchen för att få en bra start."-sa 29-åriga Alex.

Alex tycker att förra matchen gav Chelsea mer självförtroende eftersom spelarna såg vad de kan göra och att de vet att de spelade en bra match. 29-åringen spelade bara 15 matchen förra säsongen, och tycker att han måste spela flera matcher i år för att komma igång mer.

"Jag har ingen skada nu, men jag måste jobba mer än de andra spelarna. Innan träningen brukar jag jobba hårt för att förbereda mig, men det finns inga problem."- sa Alex, som är starkt länkad till Juventus.

"Det är bra att spela hemma, vi har vilat i sex dagar och alla är fräscha nu."- sa brasilianaren.

"Vi känner West Bromwich, deras tränare från förra säsongen, Roberto Di Matteo, är här och har berättat om dem. Vi vet hur vi måste spela, och om vi spelar så som vi gjorde mot Stoke kan vi göra ett, två eller tre mål." - sa Alex.


"Vi har två hemma matcher, och vi måste vinna dem."-sa André Villas-Boas.

Om Chelsea vinner deras två hemma matcher, kommer de totalt att ha sju poäng, och det tycker Villas-Boas är en bra position i Premier League. Bossen säger att de ska göra allt för att vinna matcherna.

                                                           ***


Olika källor uppger att Chelsea har erbjudit 27 miljoner pund till Valencia för wingern Juan Mata, och dessutom sägs det också att Blues kan spendera 40 miljoner pund till, för Portos Pereira och Moutinho.


Det verkade som att Tottenham inte var lika stränga längre då Harry hade sagt att de antingen ska ha kvar Modric eller sälja honom och köpa andra spelare, men nu är det som förr igen, samma gamla visa. Daniel Levy har återigen sagt att Modric inte är till salu.

/ Rukksar

5 kommentarer:

  1. - Håller alla tummar och tår för er :)! Good luck!

    SvaraRadera
  2. den dära levy går mig på närverna.. OCH IN MED MATA SNÄLLA VILLAS BOAS!

    SvaraRadera
  3. Merei: TACK! =)

    Anonym: Levy är irriterande! Skämmigt för honom om Modric lämnar tillslut efter all snack han har snackat.

    Mata låter intressant!

    SvaraRadera
  4. - Gött med tre poäng Chelsea ;)! Du måste vara glad! Kram vännen min!

    SvaraRadera
  5. Jag är mycket glad men besviken över första halvlek! =/

    Tack, kram vännen :D

    SvaraRadera