torsdag 11 augusti 2011

Nytt om vänskapsmatcherna. Lampard är tillbaka till träningen. Intervju med Steve Holland. Nya Chelsea kiten. Nytt om Benayoun.

Nu är sju vänskapsmatcher spelade. I en av de sju matcherna gjorde Drogba hans 50:e mål för Elfenbenskusten när de mötte Israel i Geneva i går. Detta var Drogbas 78:e landslagsmatch, och matchen slutade med en vinst för elefanterna med 4-3.

De första två målen gjordes innan halvlek, och det var Elfenbenskusten som tog ledningen med hjälp av Yaya Toure och Didier Konan Ya. Efter halvlek gjorde Elfenbenskusten ännu ett mål i den 67:e minuten när Moussa Kone satte in det tredje målet.

Israel skärpte till sig och gjorde deras första mål i den 76:e minuten, sedan kom det andra målet i den 79:e minuten och Israel fick till och med göra ett tredje mål när Melikson gjorde mål via straffspark. Dock hade Didier Drogba redan nätat in Elfebenkustens fjärde mål i den 80:e minuten, också från straffspark.

Israels kapten Yossi Benayoun fick spela de första 61:a minuterna, medan Drogba spelade hela 90 minuter för hans sida. Chelseas Salomon Kalou var inte med på planen under matchen.

Anfallaren Fernando Torres fick bara kvar på planen i 15 minuter efter att hans hjärnskakning tvingade han kliva av från planen när de mötte Italien, och in kom Fernando Llorente. Italien vann matchen med 2-1 efter mål från Riccardo Montolivo och Alberto Aquilani, och Spaniens mål gjordes av Xabi Alonso.

När det gäller Fernando Torres så är man fortfarande inte säker om spanjoren kan vara med och spela mot Stoke om tre dagar. Torres fick åka till sjukhuset efter hjärnskakningen för att skanna sig, men dock kom han sedan tillbaka till arenan i Bari.

Branislav Ivanovic var inte tillgänglig för Serbien när de reste till Moskva för att möta Ryssland, men Chelseas Slobodan Rajkovic representerade Serbien i 90 minuter. Ryssland som hade med före detta Chelsea spelaren Yuri Zhirkov i startelvan vann matchen med 1-0 när Ryssland nätade in ett sent mål.

Petr Cechs Tjeckien hade inte all lycka med sig när de mötte Norge i onsdags. Petr Cech fick släppa in hela tre mål, medan Norges målvakt inte släppte in ett enda.

Ramires Brasilen kunde inte vinna över VM bronstagarna Tyskland i vänskapsmatchen, utan förlorade med 3-2. Bastian Schweinsteiger gav Tyskland ledningen genom straffspark, sedan gjorde även Mario Götze och André Schurrle mål för tyskarna. Brasiliens mål gjordes av Robinho och Neymar.

Frankrikes Rémy gav Frankrike ledningen efter 20 spelade match minuter mot Chile, men dock lyckades franska sidan inte hålla kvar ledningen tills den 76:e minuten när Cordova nätade in Chiles mål. Florent Malouda byttes ut i den 66:e minuten mot Menez.

***

Frank Lampard som inte var med i truppen mot Holland (matchen blev inställd på grund av upproren) var dock tillbaka på Cobham igen och tränade som vanligt. Mittfältaren led av halsinfektion, men nu har allt börjat ljusna till, och det verkar som att det inte ska uppstå några problem mot Stoke.

***

Medan vissa Chelsea spelare var borta och deltog i vänskapsmatcherna var resten kvar och tränade på Cobham. Träningarna gick galant och för varje träningspass som går så känner sig truppen ännu mer säker och redo. Efter gårdagens träning förklarade Steve Holland att han ser framemot Stoke matchen, när han berättade att man alltid får en bra känsla efter att man har spelat klart den första matchen.

"När du har sex eller sju matcher i försäsongen, är matcherna alltid konkurrenskraftiga, men dock inte på riktigt. Nu är vi alla redo för den äkta varan, och på söndag kommer det presenteras en stor uppgift. Stoke hemma är en match som kommer skapa problem för många storklubbar."- säger Steve Holland.

Steve är säker på att arenan kommer vara fullproppat med Stoke fans och ha en fantastisk atmosfär, och dessutom anser han att Stoke har fått enormt mycket stöd från ordföranden Peter Coates som investerar en hel del pengar från hans egen plånbok för klubben, sedan tycker han att tränaren Tony Pulis också gör ett jätte bra jobb.

"Deras förbättring har varit jätte bra."- förklarar Holland som tidigare har jobbat för Stoke.

"Mina fem månader i Stoke var jätte trevliga, och jag arbetade för några fantastiska människor som var jätte snälla mot mig och väldigt förståeliga när jag lämnade Stoke för Chelsea. Jag kommer alltid vara tacksam över hur rättvisa de var med mig, och det är en extra känsla att gå tillbaka dit igen, men det handlar om att få med sig tre poäng." - säger Steve som tränade ungdomslaget i Stoke.