fredag 12 augusti 2011

Makelele på besök. Intervju med John Terry. Nytt om Luka Modric.


Vet ni vem som var på besök på Cobham igår? Chelseas före detta mittfältare Claude Makelele! Maka var på Cobham för att besöka hans gamla lagkamrater medan truppen hade sin träning, och dessutom var även Romelu Lukaku med i gårdagens träning!

En officiell presentation för Lukaku har ännu inte skett, och kommer troligen ske så snabbt som möjligt.

                                                        ***


Chelseas kapten John Terry tror att årets säsong kan vara mer konkurrenskraftig än någonsin. Tillsammans med Michael Dawson, Patrick Vieira, Roy Hodgson och Richard Scudamor satt John Terry på London Central Hotel där de alla svarade på frågor om den kommande säsongen. Englands kapten anser att alla lag i Premier League har förstärkt på ett och annat sätt.

"Man City har, Man United har köpt några riktigt duktiga spelare, Liverpool har också förstärkts mycket så vi kan se att det är tre och inte bara en eller två sidor som utmanar. Det är sex eller sju lag som verkligen kan sätta tryck och har en bra chans för att vinna titeln."-säger John Terry.

Kaptenen förklarar att United är ett lag som har utmanat stort under de senaste åren, och att de vann titeln förra året kändes verkligen inte bra för Terry. Terry förklarade att det fortfarande känns väldigt trist över att United vann titeln och att han verkligen vill vinna titeln i år.

John passade också på att prata om hans nya tränare Villas-Boas, och gav en mycket positiv bild av portugisen.

"Han har varit jätte duktig sedan han kom hit. Vi hade en bra resa i asien, vi vann alla våra matcher och när managern kom in betonade han upp betydelsen för att vinna dessa matcher."- sa Terry.

Chelseas förra säsong gick betydligt mycket sämre då laget lyckades vinna en enda match, men Villas-Boas lyckades ta bort det där från laget och tryckte in nya fräscha idéer till träningen och förklarade hur han ville att hans lag skulle spela. Terry tror att detta troligen ska kunna hjälpa Chelsea för att lyfta upp trofén efter säsongens slut.

"Många spelare kände honom när han jobbade här förut med Jose Mourimho, men han gick vidare och gjorde sin grej, så vi måste ge honom mycket respekt."- förklarade John.

John Terry gick sedan över till nästa ämne, vilket var Chelseas första match mot Stoke nu på söndag. En självsäker Terry berättade att Chelsea är redo för matchen fastän det kan vara ett tufft möte.

"Det kommer bli en svår match. De gjorde det svårt för oss förra säsongen, och de har mycket bra support där med mycket bra fans och en mycket bra manager. Det är en tuff start, men om vi vill lyfta på trofén så måste vi gå dit och vinna."- förklarade försvararen.


Enligt Mirror Football har John Terry sagt att Chelseas "over 30" är lösningen till säsongens titel och inte problemet som vissa anser.

"Problemet med Chelsea är att omklädningsrummet är för stark. De gamla styr. De kommer äta upp Villas-Boas till frukost." - dessa är några meningar som Terry har hört under de senaste veckorna, speciellt efter att Villas-Boas kom tillbaka till Chelsea.

Terry förklarar att det känns oerhört tråkigt att höra sådant, speciellt då de "äldre" bara vill vinna matcher och inget annat. Kaptenen förklarar att han vet att det finns många där ute som tror att spelarna över 30  inte bryr sig lika mycket för klubben som de yngre spelarna, men egentligen är det en fel uppfattning. Det de egentligen försöker göra är att föra samman laget och se till så att allt fungerar för lagets bästa. Att förlora en träningsmatch med 3-0 under träningarna är inte ens okej för dessa spelare, utan de försöker alltid göra så att Chelsea vinner i alla områden, förklarar Chelsea kaptenen.

"Jag, Frank, Dider, Petr och Ashley kommer att se till så att alla lyssnar på vad Andre har att säga."-förklarar 30-åriga kaptenen.

                                                           ***


Tottenhams Luka Modric väntar fortfarande på att Chelsea ska lägga ett nytt bud på honom och att Tottenham sedan ska acceptera budet.

"Jag vill inte prata om det där. Jag har sagt förut vad jag vill, och det är fortfarande samma."- sa Modric till RTE sport.

" Jag sa en massa saker förut, och det är fortfarande samma. Jag får se, jag väntar fortfarande."- sa Luka.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar