fredag 12 augusti 2011

Inför Chelseas första Premier League match. John Terry hoppas på att allt lugnar ner sig i England.


Nu är det bara två dagar kvar tills avspark mot Stoke på söndag, och det var första gången Villas-Boas hade en presskonferens inför en Premier League match. Bossen har alltså meddelat att Fernando Torres kommer vara med i truppen fastän han har haft hjärnskakning, men dock kommer vi inte få se David Luiz, och det kommer antingen ta en vecka till tills vi får se brasilianaren igen.

Om allt går som tänkt ska man förmodligen få kunna se både Drogba och Torres mot Stoke, och kanske även Anelka. Dessutom ser det ut som att Villas-Boas tänker börja med en 4-3-3 uppställning.

André Villas-Boas kommer givetvis få enormt mycket uppmärksamhet från både Chelsea fansen och andra fotbollsfan, och det är bossen medveten om.

"Det finns extremt framgångsrika tränare i denna liga. Jag respekterar dem väldigt mycket, och förhoppningsvis ska jag kunna ska jag kunna ta upp mig till samma standard. Jag letar efter spelkompetens och vill vinna tillbaka titeln. Jag tror att vi kommer göra allt för att vinna tillbaka titeln."- sa Villas-Boas under presskonferensen.

Sedan fortsatte han: "Det är en viktig utmaning för oss, det är Stoke borta. Det är ett av de mest magnifika lagen i Premier League."

Stoke som avslutade förra säsongen på 13:e plats med 46 poäng vet att mötet mot Chelsea är ett mycket tufft möte, precis som Chelsea också vet att det är ett tufft möte. 

"Det kommer bli otroligt tufft, det vet vi. Det är ett fantastiskt lag med spelare i världsklass." -sa före detta Chelsea spelaren Robert Huth.


Fastän det blir ett tufft möte tror försvararen ändå att det kommer gå bra för hans Stoke. Huth menar att Stoke är ett bra lag med enormt mycket självförtroende inför matchen, och han anser att det är oerhört viktigt att börja säsongen med en vinst.  

"Det är mycket press i början av säsongen eftersom alla vill börja säsongen med en vinst., om vi kan ge den där extra fem eller tio procenten mot Chelsea som vi inte gjorde förra säsongen, så har vi en chans att vinna." - förklarar 26-åringen. 

Matchen ska spelas på Britannia Stadium, och Chelsea har aldrig förlorat en match där borta. Stoke har haft 11 raka förluster mot Chelsea, och målet för Chelsea är att plusa på ännu en vinst. Förra säsongen spelade Chelsea oavgjort på Britannia Stadium då Drogba och Walters gjorde var sitt mål, men Chelsea vann matchen på Stamford Bridge med 2-0 i augusti. 


                                                           ***


Upproren som har pågått i England har skapat problem i landet inom olika områden. Folk har förlorat deras affärer, folk vågar inte gå ut från hemmet, affärer vandaliseras och plundras, dessutom har människor även dött. Bland alla dessa hemska resultat har även Premier League påverkats då man har varit tvungen att ställa in matchen mellan Tottenham och Everton för allas säkerhet. John Terry är en av oss alla andra som tycker att detta är oerhört tråkigt och hoppas att allt lugnar ner sig igen.

"Jag är väldigt ledsen. Det är väldigt trist när en England match eller Premier League match måste ställas in." - sa Terry som inte fick möta Holland på grund av att Englands match blev inställd.

"Vi får se hemska bilder av det som händer i samhället, i olika företag och hos familjer. I många städer finns det folk som har förlorat deras företag och hem. Det är inte kul att se sådant."- förklarar Chelseas kapten.

"Vi uppmanar till lugn och ro på gatorna och säkerhet för allmänheten. Polisen har gjort ett bra jobb och saker och ting har lugnat ner sig. Vi hoppas på att allt förbättras för varje dag som går."- säger John Terry.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. LÄNGTAR!!! Riktigt svår match men tror på en 0-1 seger till slut! :)

    KTBFFH!

    SvaraRadera
  2. jag längtar oxå :D högst 2 mål! ;) Lamps och Drogba!

    SvaraRadera