tisdag 2 augusti 2011

Lollichon anser att Courtois är en stor talang i Europa. Sturridge känner att han har mer frihet. Nytt om Zhirkov, Modric och Lukaku.


Målvaktstränaren Christophe Lollichon tror att det kommer gynna sig om Courtois får spela i Atleticos A-laget nu när han är utlånad. Lollichon kommer noggrant att följa Coirtois under den tiden han spelar för Atletico Madrid, och målvaktstränaren anser att Chelsea har investerat pengar på en framtids stjärna.

"Jag har följt honom under de senaste ett två åren, och jag tycker att han är en stor talang i Europa."- berättade Lollichon.

Lollichon avslöjar att flera lag var efter 19-åringen, men efter att Chelsea hade ett möte med hans föräldrar och Genk lyckades Blues skapa en mycket bra relation med den unga målvakten. Lollichon anser att den bästa vägen är att låta Thibaut få stanna kvar i Atletico i två år, innan han kommer tillbaka till England och utforskar den engelska fotbollen.

"Han är väldigt mogen för hans ålder, bara 19 år, och väldigt lugn. Jag tittade på honom i Genks sista match förra säsongen, och han var väldigt lugn. Han gjorde tre fantastiska räddningar i de 10 sista minuterna, och om han skulle släppt in ett mål så skulle det vara över för Genk."- förklarar Lollichon.

Sedan fortsatte han: "Jag gillar hans personlighet, han är väldigt intelligent, och vet vad han vill göra vilket är väldigt viktigt. Jag tror att vi har en mycket bra framtid med Jamal Blackman, Matej Delac och Courtois."


Daniel Sturridge som gjorde Chelseas finaste mål i Asien har lyckats imponera rejält både i Asien och i andra olika tillfällen. Anfallaren anser att han har fått en massa förtroende och möjligheter från Villas-Boas under resan, och är väldigt glad över det.

"Det har varit en hård försäsong på grund av våra konditioner, men det har varit en mycket bra resa för oss alla."-säger Daniel Sturridge.

"Managern har gett mig tillåtelse för att uttrycka mig själv, och jag tror inte jag har fått det förut med någon annan tränare."- la anfallaren till.

Sturridge förklarar att Villas-Boas sa till Sturridge att njuta när han klev in på planen, och efter detta tycker Daniel att han har mer frihet än han någonsin har haft, dessutom säger anfallaren att han gillar att spela fotboll mer efter den friheten som Villas-Boas gav Sturridge. Med frihet menar Sturridge att Villas-Boas låter honom få bollen och dribbla med den i vilken postion som helst.

"Jag tycker om att spela som en anfallare och jag kan spela brett."-säger Sturridge.

"En av mina förmågor är att dribbla och försöka göra mål, och ABV tillåter mig att göra vad jag vill på planen, så det finns inget jag kan klaga på."- la Daniel till.


Nu uppges det att Yuri Zhirkov är påväg att lämna Chelsea för 13 miljoner pund till ryska laget, Anzhi Makhachkala. Om Zhirkov lämnar Chelsea kommer till exempel Ryan Bertrand, Patick van Aanholt få mer speltid, och dessutom blir det även en ledig plats för en ny spelare.


Medan Chelsea håller på att planera deras tredje bud för Luka, har Tottenhams assisterande tränare Bond sagt att alla spelare har sitt pris. Daniel Levy har för några veckor sedan sagt att Tottenham inte kommer sälja Luka för något pris.

Efter Bonds "felaktiga" uttal, rättade han till sig och sa så här: "Klubbens ställning om Luka Modric är helt klart, vi har ingen avsikt att sälja honom."


Romelu Lukaku som är starkt länkad till Chelsea, har sagt att han inte vill bli utlånad efter att han lämnar Anderlecht.

"När jag lämnar Anderlecht, vill jag inte bli utlånad så som Thibaut Courtois."-sa 18-åringen till belgiska TV kanalen VTM.

Lukaku hade tidigare under året berättat att hans dröm är att få spela för Chelsea, men nu låter det inte likadant:

"Jag vill gå till en klubb där jag kan förbättras. Det är inte så att jag bara vill till Chelsea."

Sedan fortsatte Lukaku: "Just nu är jag lugn."

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Sneijder närmar sig united.. katastrof för oss!!

  I dagsläget tror jag vi hamnar max på en 3:e plats efter dem båda Manchetsterlagen.

  Inte direkt oväntat att Yuri lämnar men trist.. en spelare som kan användas på 4 olika positioner är en värdefull spelare sen så tycker jag både Anelka och Bosingwa borde se dörren ut före honom.

  För att vi ska kunna vinnna ligan tror jag Modric och en ytter (Mata/Johnson) måste köpas. Men det börjar bli ont om tid nu...

  SvaraRadera
 2. Jag fattar inte varför Chelsea alltid ska bestämma sig för ngt i sista minuten! Varför kan inte vi börja värva som alla andra lag :'(

  Jag hoppas att det kommer snart! Jag är ganska så säker på att det blir Modric tillslut.

  SvaraRadera