söndag 21 augusti 2011

CHELSEA 2 WEST BROMWICH ALBION 1. Nytt om Juan Mata.


André Villas-Boas är fortfarande obesegrad. Ännu än har han inte förlorat en enda match sedan förra
säsongen med Porto, och idag blev det inte bara 1 poäng, utan tre mycket värdefulla poäng. Det blåa stadion var fullproppad med blåa supportrar, och under hela sommaren hade dessa supportrar väntat för att få se deras hjältar stiga in på planen igen. Supportrarna framför tv rutan satt spända och bara önskade att försnacket skulle ta slut så man äntligen skulle få se bilden av Stamford Bridge igen.

När det väl var dags, blev alla genast taggade. Domaren tog upp pipan i munnen och matchen startades igång. Det bjöds inte på något fint från Chelsea på direkten, men man tog det inte så seriöst och tänkte att det skulle komma något snart. Det var ju ändå hemmaplan och WBA. När man precis skulle sätta sig lite bekvämare och luta sig bak på soffan fick man helt plötsligt en stor chock. Vad såg vi? Vi såg Alex som inte kunde ta emot bollen från Ramires, utan den bollen hamnade hos Long, och Lond sprang förbi Alex och nätade in 1-0 för Hodgsons sida i den 3:e minuten. Låg Chelsea under med 1-0?! Ja. Chelsea låg alltså under, men man hoppades ändå på en snabb kvittering men den kvitteringen kom inte i första halvlek. Chelsea hade genast blivit förvirrade av ett tidigt mål, och visste inte vad de skulle göra. Vad var det som gick snett då? Varför blev Chelsea mållösa i de första 45 minutrarna?

Jag tycker att ett av de största problemen var det slöa spelet. Det går inte att spela sådär, spelar du sådär, så låter du motståndarna läsa av dig, och om de lyckas läsa av dig kan de även stoppa dig när du tänker göra något. Chelsea hade svårt för att hitta bra ytor, vilket gjorde så att man istället spelade runt bollen. Bollen for upp och ner på planen, men längst fram kom den sällan. När man har svårt att hitta ytor blir man genast förvirrad, men fotboll är en sport där du måste hålla igång spelet, och för att hålla igång spelet, och inte låta WBA få tag på bollen finns det bara en sak att göra, och det är att passa runt bollen. Ett annat problem var också att Chelsea spelarna inte kunde läsa av varandra, det blev mycket fel pass och små pauser innan man bestämde sig för att passa vidare bollen.Men det är inte den Chelsea vi vill se eller hur? Och det är inte den Chelsea Villas-Boas heller vill se.
 

Som vi vet, så är Villas-Boas en mycket offensiv tränare, han tänker alltid offensivt. Han vill oftast att central anfallaren ska göra mål från mitten, men jag tycker inte att Torres lyckades med det idag. Torres försökte alltså dribbla sig igenom WBA:s försvar, men Hodgson hade tänkt igenom detta mycket bra och hade ett  mycket tätt försvar vilket ledde till att Torres misslyckades. Därför är det viktigt att få igång anfallet från sidan.

På kanterna fick vi se Anelka och Kalou ( istället för Malouda ) från starten. Meningen var att dessa två spelare skulle hjälpa till Torres för att skapa chanser för Chelsea. Nu säger jag inte att Chelseas wingers bara var till för att hjälpa till Torres, men detta var en uppgift bland alla andra uppgifter som de hade att tänka på.

Anelka förstod att Torres behövde hjälp och försökte söka upp Torres ett par gånger, däremot fick man inte se samma prestation från Kalou. För att ändra på detta bytte Villas-Boas in Malouda i den 34:e minuten, vilket var ett ovanligt snabbt byte, men behövs det ändringar så är det bäst att inte vänta för länge.
Vi fick även se att Ashley Cole försökte hjälpa till från vänstra kanten medan Anelka fortsatte att anfalla från höger och Chelsea började äntligen hitta tillbaka rytmen.

Efter halvlek höjdes stämningen upp på Stamford Bridge igen efter att man såg en mycket starkare Chelsea. Det tog inte lång tid innan Chelsea kvitterade, för i den 52:a match minuten hade Lampard hittat rätt på Anelka som befann sig vid högra kanten och nätade in 1-0 målet efter att han lyckades skjuta bollen igenom Olssons ben. Nu hade allt ljusnat till, och man fick se mycket samarbete mellan Lampard och Anelka. Supportrarna blev genast taggade igen och hoppades på ett till mål. Chelsea fick som sagt hjälp av Cole i anfallet, men även Bosingwa från högra sidan, och det såg ut som att Cheslea började satsa på kontringar.

I den 59:e minuten var det dags för Chelseas andra byte. Drogba ersatte Torres. I den 65:e minuten var det dags för tredje bytet, och in kom Ivanovic som hade en underbar säsong i fjol, och ersatte Alex.

Tiden började rinna iväg, men fortfarande stod det 1-1. Det tog hela 82 minuter innan supportrarna kunde skrika ut av glädje för andra gången och känna sig trygga när Bosingwa bjöd på en fantastisk show genom att springa förbi två WBA spelare och leta rätt på Malouda som sedan sköt in bollen i mål. 2-1 till Chelsea.

Chelsea (4-3-3): Hilario; Bosingwa, Alex (Ivanovic 65), Terry (c), Cole; Ramires, Mikel, Lampard; Anelka, Torres (Drogba 59), Kalou (Malouda 34).

West Bromwich Albion (4-4-2): Foster; Reid, Tamas, Olsson, Shorey; Brunt (c), Scharner, Mulumbu (Dorrans 86), Morrison; Tchoyi (Odemwingie 74), Long.
Bilden säger allt eller hur? Den ger en riktig, YES! känsla. 


"Halvtiden var till för att spelarna skulle kunna befria sig själva från ångest som de led av eftersom att publiken  och spelarna var oroliga. Vi hade fortfarande 45 minuter kvar att spela, och allt skulle kunna hända, och det hände."- sa Villas-Boas efter 2-1 vinsten.


"Det var en väldigt känslomässig match idag, och den känslomässiga delen var den största skillnaden från den första halvleken till den andra. Under första halvleken hade vi mycket ångest eftersom att vi släppte in ett tidigt mål, och det gjorde så att vi inte kunde uttrycka oss."- förklarade bossen.


Som tidigare nämnt, så hade Chelsea problem med passningarna. Bossen förklarar att Chelsea har tränat på kvalité fyllda passningar under träningarna, men någonting gick fel under matchen, och enligt Villas-Boas var det på grund av den mentala styrkan som blockade allt. 


"När vi gjorde 1-1 målet kunde man se att den känslomässiga inverkan hos WBA var enorm, och det gjorde så att vi kände oss övertygade för att söka efter ett andra mål, och vi hittade det."- berättade den portugisiska tränaren.


33-åringen tycker att han såg mycket bättre spel från hans grabbar i den andra halvleken och är nöjd med den insatsen. Han tycker att han klart och tydligt kunde se att de skapade flera chanser och dominerade matchen.


"Våra fans vill att vi ska vinna ligan, och vi lyssnar på dem, men vi behöver deras fulla support hela tiden."- sa bossen.
Roy Hodgson som har förlorat två gånger i rad nu, är besviken men förklarar att hans sida alltid såg starka ut, vilket jag också måste hålla med om.


"Vi såg alltid farliga ut men vi gjorde två defensiva errors i den vänstra sidan vilket gjorde så att de kunde komma in, och de tog möjligheterna."- sa Roy efter förlusten på Stamford Bridge. 


Enligt Roy var det Nicky Shorey som klantade till vilket ledde till första målet. I det andra målet hade Shorey och James Morrison inte hunnit till deras rätta position vilket gjorde så att Bosingwa passerade dem.


                                                           ***
Nu Juan Mata är ännu närmare Chelsea! Vissa källor påstår att han redan har varit på Stamford Bridge och pratat igenom allt, och sedan har det skrivits att Mata ska gå igenom medicinska undersökningar nu på tisdag. Ett fem års kontrakt ligger och väntar på Valencias winger, och Chelsea ska vara beredda på att betala 27 miljoner pund.  


/ Rukksar

8 kommentarer:

 1. - Får väl säga grattis ännu en gång till vinsten! Det var tur att Chelsea vaknade upp i den andra halvleken och att Anelka och Malouda nätade in två fina mål! Måste förresten fråga en sak - Vad gjorde Gervinho på läktaren?! Har letat som en galning men inte hittat något så jag tänkte fråga dig. Har du läst något?! Vet att han och Drogba är bra vänner men whattahell?! Är så chockad! Haha godnatt vännen!

  SvaraRadera
 2. - P.S Tror du Alex kommer lämna Chelsea /;? Hans agent är -enligt italiensk press- nere i Italien just nu men jag hoppas det är ett skämt?!

  SvaraRadera
 3. Tack ännu än gång! :D

  Hahaha, men det roliga är ju att han satt med huvudet neråt haha! Jag tror nog att han bara var sugen på lite fotboll, det är ju trots allt i London :)

  Vet du, om jag ska vara ärlig så tror jag att Alex är på väg till Juve =( Men inte att han befinner sig i Italien nu, det är lite för snabbt efter en Chelsea match! :P

  SvaraRadera
 4. - Haha u think? Äh vi lär väl aldrig få reda på det men du har säkert rätt .. Haha nej jag menade inte att Alex var nere i Italien utan Alex agent! Fast hoppas du har fel angående Alex..

  SvaraRadera
 5. Sorry my bad! jag läste fel! :)

  Well, det är inte omöjligt Hoda, men jag har en känsla av att han hamnar i Italien.. jag vet inte varför jag känner så, men all snack om han har varit så seriöst på ngt sätt :P

  Dessutom har AVB inte kommenterat detta, han har ju tex sagt att Drogba ska förlänga och att Anelka inte vill lämna.

  SvaraRadera
 6. - NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :(! Jag gillar ju Alex och jag HATAR ju Juventus så jag vill ju inte se honom där men vi får väl avvakta och se..

  SvaraRadera
 7. Juan Mata klar!! :D

  SvaraRadera
 8. Hoda: Hahah, jag tror att du är oroligare än mig! :D

  Alen: Underbart! :D

  SvaraRadera