onsdag 20 juli 2011

Nytt om försäsongen i Malaysia. Nytt om Anelka, Lukaku och Cole.


"Träningen här har varit hård på grund av värmen, och det är svårt att vänja sig. Man känner verkligen skillnaden mellan England och Malaysia, men med AVB har vi haft mycket träning med bollen och hög intensitet, vilket är svårt men mycket roligt."-säger Josh McEachran som är en av de 26 spelarna i Kuala Lumpur.

För McEachran är allt detta helt nytt. Mittfältaren har aldrig varit i Malaysia innan, och hans längsta flyg någonsin innan resan till Malaysia var då han åkte till USA, och det tog bara sju till åtta timmar. Resan är ny, likaså upplevelsen, och eftersom Josh inte var beredd på att Chelsea skulle ha så många fans i Malaysia blev han genast väldigt förvånad.

"Jag trodde inte att det skulle vara så galet, fansen finns överallt, och de sitter även och kollar på under träningarna. Jag är förvånad över att Chelsea är så stor här."-säger Josh.


Precis som Josh, tycker även Terry att träningarna har varit hårda i den enorma hettan, men samtidigt har det även varit oerhört spännande att få jobba med André under dessa dagar, förklarar Terry. Att bara springa 10 meter har tagit en enorm kraft av spelarna, då man måste vila en stund innan man kan återhämta sig, förklarar kaptenen, men detta är en positivt sida, eftersom detta ger en bra träning inför säsongen. Spelarna kommer alltså ha det mycket lättare och känna av att pressen gav ett bra resultat.

"Än så länge har Villas-Boas varit väldigt duktig, och har fört in en massa nya och fräscha idéer, och om vi följer detta så kommer allt gå bra."-säger Terry.


Malaysia har organiserat en Chelsea "fotbollskola" som ordnades innan spelarna anlände till landet, och kommer finnas kvar när spelarna åker vidare. I onsdags fick fem Chelsea spelare åka och besöka stället, då de kollade på när barnen spelade fotboll, och passade även på att lära barnen lite fotboll. Ashley Cole, Nicolas Anelka, Salomon Kalou, Daniel Sturridge och Patrick van Aanholt var de fem spelarna som besökte barnen."Unga barn behöver få spela fotboll någonstans medan de växer för att de ska kunna utvecklas, så detta är ett fantastiskt ställe. Förhoppningsvis ska vi få in flera barn här när vi har lämnat Malaysia."- sa Ashley Cole.


Tillsammans med Gourlay och Le Saux fick Villas-Boas sitta och hålla en presskonferens i Malaysia. Presskonferensen hölls för att få en blick över den kommande matchen mot Malaysia XI.

"Vi har sålt alla biljetter för matchen, så det kommer komma 84,000 fans i arenan."- berättade Gourlay.

"Detta bevisar hur långt klubben har kommit med fansens support. Jag tror att atmosfären i stadiumet kommer vara något som de flesta av spelarna aldrig har upplevt, då menar jag även Champions League nivån. Att ett par tusen fans kom och tittade på oss under träningen är fenomenalt, och att få se 84 tusen under matchen kommer vara mycket speciellt."-förklarade Gourlay.

Gourlay blev tillfrågad av en supporter om han kunde tänka sig en asiatisk spelare i Chelsea, och Ron gav tillbaka ett positivt svar:

"Jag tror att jag skulle bli väldigt förvånad om vi inte får en asiatisk spelare under två eller tre år. Men det måste vara en spelare som kan konkurera på den högsta nivån i vår klubb och ge styrka till laget, men jag tror bara att det är en tidsfråga."

                                                          ***


Det diskuteras mycket om Anelka just nu, då man ännu inte vet om fransmannen stannar kvar i Chelsea eller inte. Fastän det pågår en massa snack, vill Anelka inte koncentrera sig på detta. Utan nu ser han framemot mötet mot Malaysia XI.

"Jag är fortfarande här och är väldigt glad över att bara med Chelsea. Jag gillar att utmana."-har Anelka sagt.

Den 21:a juli är det dags för Chelseas möte mot Malaysia XI, och Anelka anser att han är redo för matchen, och är medveten om att det kan vara svårt att få en plats i laget, men han kommer inte sluta kämpa för att få speltid.

"När du spelar i en klubb som Chelsea, så måste du vara redo för att möta utmaningar."-förklarar 32-åringen.

Anelka kommenterade även den kommande säsongen, och förklarade att Manchester United kommer vara den största utmanaren för Chelsea.

"De vann titeln, och nu har de köpt några bra spelare, så United kommer vara den största utmanaren, men jag kan lova er att vi kommer vara redo för dem."-säger Anelka.


Chelsea har, enligt uppgifter, lämnat in ett fast bud på Romelu Lukaku. Nu rapporterar BBC sport att Chelsea har erbjudit en hemlig summa för den tonåriga anfallaren Lukaku.


Ashley Cole har nyligen länkats till Real Madrid, då olika källor har påstått att vänster backen inte ska avsluta sin karriär i Blues, men nu säger Cole att han vill avsluta karriären i Chelsea innan han lägger fotbollskorna på hyllan för gott.

"Förra säsongen var en besvikelse fastän vi var nära på att avgöra i vissa tillfällen."-säger 31-åringen.

" Vi hoppas på att vinna något nu. Jag vill avsluta min karriär med Chelsea."

Cole förklarar att han fortfarande vill spela fotboll i flera år till, och Chelsea är det rätta laget för honom då denna klubb kan utmana i de bästa tävlingarna med de bästa spelarna.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar