torsdag 21 juli 2011

Chelsea vinner mot Malaysia XI. Nytt om Sanchez, De Rossi, Anelka, Lukaku och Romeu.


Nu har Chelsea spelat deras första match i Asien, och vann matchen med 1-0 mot Malaysia XI. Dock var detta inte den mest glädjegivande vinsten då de flesta förväntade sig mer från Blues. Fortfarande syns det att spelarna har haft det ledigt från fotbollen, men fortfarande finns det tid att fixa till detta innan de riktiga tävlingarna börjar. Man skulle ju vilja se en makalös Chelsea som inte går att stoppa redan i vänskapsmatcherna, men detta är bara en vänskapsmatch. Vänskapsmatcher är till för att komma igång och för att de vilken nivå laget befinner sig i. Nu vet André Villas-Boas vad som måste göras, så nu får vi se framemot nästa match och hoppas på bättre prestation.


Målet gjordes av Didier Drogba i den 78:e matchminuten genom en frispark, dock är det osäkert om det var ett rätt dömt mål, eftersom man inte kan se om bollen gick in i målet klart och tydligt.

När det gäller matchstämningen, så var den precis så som man förväntade sig, underbar! Hela 84,980 människor tog sig dit för att kolla på en vänskapsmatch, dessutom såg fansen till att hålla upp stämningen under hela 90 minuter.

Malaysia XI ska man inte kolla ner på, för det laget visade att de kan fotboll och älskar att kämpa. I början av matchen såg det ganska så grått ut för hemma laget, men ju mer klockan tickade, desto mer kom laget in i matchen och kunde utmana Chelsea.


Precis som de två förra matcherna ville AVB låta alla få chansen att spela, och så här såg det ut första halvlek:

(4-3-3): Hilario; Jose Bosingwa, Branislav Ivanovic, Slobodan Rajkovic, Ryan Bertrand (Patrick van Aanholt 38); Frank Lampard(c), Josh McEachran, Florent Malouda,; Yossi Beanyoun, Fernando Torres, Salomon Kalou.

och efter pausen fick dessa spelare springa in på planen:

(4-3-3): Ross Turnbull; Paulo Ferreira, John Terry(c), Nathaniel Chalobah, Ashley Cole; Billy Clifford, John Mikel Obi, Yuri Zhirkov; Nicolas Anelka, Didier Drogba, Daniel Sturridge.

Dock fick man inte se Alex och Petr Cech.


"Visst kunde vi ha gjort mer, för vi hade en hel del bra möjligheter som är ett gott tecken för oss, men det viktigaste är att vi fortsätter att växa som som ett lag som leder fram till Stoke matchen."-säger André efter vänskapsmatchen. 

Villas-Boas kommenterade inte målet som Drogba gjorde, men han förklarade att han inte oroar sig över det målsnåla resultatet. Enligt Villas-Boas måste alla visa tålamod och att få tillbaka självförtroendet för att göra mål växer genom träningarna.

"Jag ska låta saker och ting hända naturligt. I Chelsea hittar alla spelarna extrem konkurrenskraft för att bli framgångsrika och de bästa spelarnas prestation under träningen kommer att påverka matcherna vilket kommer hjälpa laget för att lyckas."-säger bossen.


När det gäller Chelseas spel, så tycker bossen att de spelade mycket horisontellt under första halvlek, då man spelade från sida till sida, och detta gjorde så att Blues inte kunde hitta vertikala pass framåt. I andra halvlek hade Chelsea äntligen hittat tillbaka, då Villas-Boas ändrade om till 4-4-2 med en diamant, genom att låta Anelka spela bakom Sturridge och Drogba, och det var så Chelsea hittade den ytan som de hade letat efter.

"Vi försöker att bygga ett sätt att spela på, och saker och ting händer inte under tre veckor. Det är vårt mål och det är vår utmaning."- förklarade portugisen.

                                                           ***


Romas Daniele De Rossi som Chelsea och City är intresserade av är nära på att förlänga hans kontrakt med det Italienska laget, och sedan har vi Sanchez som nu är klar för Barcelona. Sanchez var också en av Chelseas favoriter.


Nicolas Anelka som nyligen blev rankad till Premier Leagues bästa avbytare tillsammans med Alex och nio andra spelare, förklarar att han aldrig har sagt att han vill lämna Chelsea.

"Även om det kommer ett erbjudande från ett annat lag, så bryr jag mig inte för jag vill spela klart i Chelsea tills mitt kontrakt tar slut. Ett år till."-säger Anelka i Football Mirror.

Anfallaren berättar att han är glad över att ha ett år kvar i Chelsea, och att han sa att han ska stanna kvar i Blues tills kontraktets slut när han först signerade för Chelsea.

"Efter det får jag se vad som händer."-förklarar Anelka.


Mirror Football uppger att Chelsea har erbjudit 15 miljoner pund för Lukaku, men nu ser det ut som att Lukaku kanske inte hamnar i Chelsea. Den 18-åriga Lukaku som också har länkats till Spurs säger så här:

"Jag är inte skyldig att signera för Chelsea."

"Det finns andra stora klubbar i Europa, och jag vill sikta så högt som möjligt."


Sky Sport rapporterar att Chelsea är redo att betala 5 miljoner euro för Barcelonas Oriol Romeu. Enligt Sky Sports har de blivit meddelade av en källa från Barcelona att Chelsea och Barca har börjat prata om 20-åringen. Spanska källor hävdar också att Barca kommer ha en klausul i köpet som ger dem möjligheten till att köpa tillbaka högt rankade Romeu under sommaren 2013.

Källor hävdar att Villas-Boas har velat ha Romeu sedan länge, och att han även planerade att köpa honom i Porto innan han blev Chelseas coach. Romeu som också är länkad till Arsenal ska åka till London om några dagar och klargöra allt.

/Rukksar

3 kommentarer:

  1. - Grattis till vinsten hjärtat! Kul att du nämner De rossi men han kommer inet gå till Manchester City eller Chelsea! Han kommer stanna i Roma (Kommer förlänga kontratet snart)! Läste förresten imorse (Chelsea news tror jag det var) att ni erbjudit Lukaku 18 miljoner pund och att han nu är "nära" The Blues men det har han ju varit några månader nu.. Och ja nu ser det ut att Anelka kommer stanna så jag antar att du är "jätteglad"! Haha men hoppas ni får Modric - Hade ju varit kul att se honom i Chelsea (han har ju själv sagt att han vill spela där)! Kram!

    SvaraRadera
  2. Förstår absolut inte Romeuaffären.. Ska en så stor klubb som Chelsea tillåta en sådan klausul i kontraktet??
    Hade varit OK om det inte var någon klausul i kontraktet för han är ju en talangfull spelare men om han gör succe då? Då köper ju Barca tillbaka honom..

    Sen så skulle jag välkomna De Rossi men öppna armar, tror dock som Merei säger att han kommer stanna.

    Skulle vara riktigt trist om någon klubb kommer och stjäl Lukaku framför ögonen på oss.. men han hamnar nog på Stamford tillslut.

    Angående matchen så syndes det väldigt tydligt att vi behöver en playmaker (Modric) och en ytter. Sen lär ju en defensiv mittfältare köpas in också, hoppas inte det är Romeu bara.

    SvaraRadera
  3. Merei: Tack hjärtat!! De Rossi är er, det kan ni vara lugna över ;) Jag hoppas på att Lukakus "nära" förvandlas till "klar" snart!! :D Jag är förvånad över att Anelka faktiskt kanske stannar i Chelsea!

    Isac: Håller med dig Isac! Vi ska utveckla honom, och sedan, när han är som bäst ska han få dra? haha!
    Ärligt talat, jag ser Lukaku som en Chelsea spelare! Skulle bli Heart breaked om ngn tog honom nu :(

    SvaraRadera