måndag 4 juli 2011

Intervju med Cole och Di Matteo. Nytt om Bertrand, Modric och Pepe.


Ashley Cole kommer snart, som vissa andra Chelsea spelare att få träffa André Villas-Boas, då träningen  för försäsongen startas igång. Nu när laget har en ny tränare, kan Chelsea börja om från nytt, och Ashley Cole tror starkt på att det lär bli en dubbel vinst för Chelsea denna säsong med AVB. Cole anser att det finns en stor möjlighet till att laget kan ta hem både Premier League och Champions League titeln.

Cole beslöt sig för att blicka tillbaka och berätta om hur det var att ha André i klubben då han jobbade som assisterande tränare:

"Vi brukade inte se André så ofta under träningspassen, men han var alltid med i alla matcher då han jobbade i bakgrunden. Han var ganska lugn, men artig, och brukade alltid säga Hej."-säger han i The Sun.

"Folk säger att de är förvånade över att han är Chelsea manager på grund av hans ålder, men sedan han lämnade Chelsea har han vunnit allt i Porto."- förklarar Ashley.

Varför så många personer har blivit förvånade över att Villas-Boas fick rollen som tränare är dels för att det inte är vanligt att en sådan ung person lyckas ta över en storklubb som Chelsea, och för att han kommer träna spelare som är lika gamla som honom. Dock tycker Ashley Cole att detta inte spelar någon roll alls.

Det är inte bara Andrés ålder som har diskuterats, men också spelarnas ålder i Chelsea. En spelare och en tränare har givetvis två olika roller, då tränaren oftast bara behöver använda hjärnan medan en spelare måste använda kroppen. Chelsea har spelare som är över 30, och detta ser många som en negativ sida i klubben.

"Jag känner mig inte gammal, och jag tror inte att de andra spelarna gör det heller. Vi är ett stabilt lag, Lamps kan springa mycket, jag känner att jag också kan springa mycket och Didier är fortfarande stark och kan slåss."- berättar Ashley Cole.

Vänster backen passade även på att hylla Chelseas före detta manager, Carlo Ancelotti. Han berättar att Ancelotti var en fantastisk tränare och att alla i klubben kommer sakna hans arbete och humor. Vänster backen säger att det var en oerhört sorglig situation när Carlo lämnade klubben, men italienaren har lyckats bygga upp Chelsea på ett bra sätt, och Cole tycker att det är dags att fortsätta på samma goda spår och se framåt med den nya tränaren.

På tal om Ashley Cole, så åkte vänster backen till USA förra veckan där han träffade rapparen Jay Z. Jay Z och Ashley Cole satte sig ner och planerade om en London restaurang som de ska bygga tillsammans. Det kommer att anställas arbetare och pengarna som de tjänar in kommer även skänkas till välgörenhet.

"Det är spännande att få jobba med en stjärna som Jay Z." -förklarade Cole i The Sun.Roberto Di Matteo som nyligen kom tillbaka till Chelsea och blev assisternade tränare, är som vi redan vet, väldigt glad över att ha fått jobbet.

"Jag har erfarenheter av att vara en tränare, jag vet hur det är, och jag vet hur det är att vara en. Så jag har lite av båda och jag är här för att stödja André och alla andra personalen."- säger italienaren glatt.

Före detta Chelsea mittfältaren Di Matteo förklarar att AVB valde att ha med Di Matteo bland personalen för att portugisen helt enkelt tycker om Di Matteos tänkande inom fotboll. Om man blickar tillbaka på de senaste matcherna som Di Matteo har hanterat tycker han att man klart och tydligt kan se att AVB och han har haft liknande taktiker.

" Från det första samtalet vi hade lyckades vi skapa en god länk och vi förstod varandra väldigt väl. Det var ett väldigt naturligt steg."-förklarar Di Matteo.


Mirror Football rapporterar att Chelsea vill signera ett långsiktigt kontrakt med vänster backen Ryan Bertrand innan de lånar ut honom till nykomlingarna Swansea. Swansea har redan visat intresse för Ryan, men innan de låter honom gå, vill The Blues alltså försäkra honom i Chelsea.


Mirror Football skriver även att Spurs äntligen kommer låta Modric gå, men bara om de får 45 miljoner pund för honom. Tidningen skriver även att Tottenham troligen också kommer få se Gareth Bale lämna White Hart Lane, men Bale har dock inte länkats till Chelsea, utan till Manchester City.


Daily Marca skriver att Chelsea är ute efter Real Madrids back Pepe. Goal skriver att André Villas-Boas nyligen har uttalat att han tycker att det bör ske ändringar i försvaret, och olika källor har uppgett olika namn, då Pepe nu är en ett av de namnen. Pepe har nyligen velat höja hans lön, och enligt Goal, så är Chelsea redo att betala mer än Real Madrid.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Hoppas Pepe går till Chelsea:)

  SvaraRadera
 2. Pepe är en av dem sista spelarna jag skulle vilja se i Chelsea, vilken jävla idiot, avskyr honom.

  Sen tycker jag det är märkligt att så många rapporterar om nya mittbackar. Försvaret är ju näst intill perfekt, varför ändra det? Det är ju på mittfältet och anfallet det behövs nytt.

  SvaraRadera
 3. Missa inte veckans blogg gullis! (900 bes)
  Lycka till PUSS

  SvaraRadera
 4. Ska bli intressant att se hur AVB och Di Matteo sköter Chelsea kommande säsong. Säljs Modric till Chelsea så kommer Bale också lämna. Även om Tottenham har mycket pengar då så kommer dom backa i tabellen nästa säsong. Inge CL, det lockar inga stjärnspelare.. Åh jag älskar positiva silly-season rykten! ;)

  SvaraRadera
 5. Chelsea borde koncentrera sig på anfallet och mittfältet än försvaret. Försvaret funkar bra en säsong till, sedan kan man börja förnya det området.

  SvaraRadera