tisdag 12 juli 2011

Essien blir borta i sex månader. Cech är redo för resan till Asien. André är redo för den nya säsongen. Nya rykten.


Nu är det klart om hur länge Michael Essien får vänta tills han kan sätta på sig blåa tröjan och spela fotboll igen. Han lär vara borta i upp till sex månader, då man fick fram svaret efter operationen igår. Vi får hoppas på att han återställer sig snabbt och kommer tillbaka igen! Lycka till Essien, vi kommer sakna dig!


Det är nu bestämd att reservlagets målvakt Sam Walker kommer spendera nästa säsong i Northampton Town. Detta är alltså bara ett lån, och det är andra gången Walker blir utlånad från Chelsea. Den 19-åriga målvakten har tidigare varit utlånad till Barnet.
Walker kom till Chelsea för tre säsonger sedan, då The Blues hade upptäckt dåvarande skolpojken i Millwall. Han gjorde hans debut för reservlaget under säsongen 2009/10, och förra säsongen lyckades han spela sex gånger för reservlaget.


Snart är det dags för spelarna att packa väskorna och förbereda sig inför en varm och fuktig resa i Asien. Under den varma hettan ska våra spelare ha deras försäsong, och även försöka vinna Barclays Asia Trophy innan säsongen 2011/12 startar igång. Det lär bli en bra uppvärmning i ett annat land då de kan öppna deras sinnen och verkligen njuta av det de gör. Det är alltid kul att åka till nya ställen, och att ha en försäsong i ett exotiskt ställe skulle nog ingen tacka nej till. Dock kan ju värmen ändå ställa till ibland.

"Du springer runt under 40 graders hetta, och det är svårt, men du vet att det är en del av fotbollen och ett sätt att höja antalet fans för Chelsea."-säger Petr Cech som försöker förbereda sig inför resan till Asien.

För att det inte ska bli lika jobbigt behöver spelarna dricka mycket vatten innan matcherna, och även se till så att de inte blir solbrända, förklarar Cech. Vissa spelare har dock erfarenhet av detta då Chelsea har haft en försäsong i Asien tidigare när laget tränades av Scolari, så detta är givetvis en positiv sak, tycker Petr.

Chelsea kommer åka till Malaysia först då deras första match spelas på Bukit Jalil Stadium den 21:a juli, och sedan kommer laget bege sig vidare till Thailand där de spelar deras andra match, 24 juli i Bankok på Rajamangala National Stadium. Sedan spelas tredje matchen i Hong Kong den 27:e juli för Barclays Asia Trophy, och sista matchen spelas 30:e juli då Chelsea antingen möter Aston Villa eller Blackburn.

"Alla som hejar på Chelsea där kommer att få se oss, så detta är en bra möjlighet för dem, vilket är underbart. En stor anledning till varför vi åker dit är för att man kan skapa många bra minnen, och det kan man skapa på grund av fansens spänning. Man kan se deras leenden vilket känns bra att se."-förklarar Petr Cech.


"Jag tror vi är redo för en bra säsong"-säger André Villas-Boas i Chelsea magazine.

För att AVB ska har rätt så måste spelarna tro på deras färdigheter, vilket Villas-Boas jobbar med för fullt. Han förklarar att man frigör spelarna från vissa begränsningar som de kan ha, utan att vi kanske ser det eller att de själva inte märker det.

"Klubben har inte stoppats efter att jag lämnade Chelsea, den har utvecklats, men att ha den typen av empati som jag har med människorna är avgörandet."-förklarar Chelsea bossen.

Samtidigt som klubben har utvecklats genom tiden, har det även varit spännande för Villas-Boas att se hur den har utvecklats, och André tycker att det ska bli spännande att se på vilka sätt allt har förändrats. Nu har André en större roll än vad han har haft i Chelsea tidigare, och givetvis ska han få lägga sig i då han anser att saker och ting måste ändras.

"Deras ambitioner är viktigt för mig."-berättar AVB.

"Att komma hit är inte bara en fråga om stora, radikala förändringar. Du måste vara tydlig i vad du gör och vilka beslut du tar. Jag är övertygad om att vi har tillräckligt med människor med den kvalitén som kan få laget att gå framåt."- säger André Villas-Boas.


Nu uppger källor från England att Chelseas nya bud till Tottenham är 27 miljoner pund. Chelsea har alltså lagt på ytterligare fem miljoner pund för att återigen ge ett försök för att få Tottenham att acceptera budet och låta Modric tacka för sig i Spurs.

Enligt The Sun, har en källa nära Modric sagt såhär: "Luka är fast besluten om att han vill lämna Spurs. Han ser ingen framtid i Tottenham."


Nu när Chelsea saknar Essien, är det viktigt att kunna täcka platsen med en mittfältare, och Mirror Football uppger att Chelsea gärna vill välkomna tillbaka föredetta Chelsea mittfältaren Scott Parker som just nu befinner sig i West Ham.

Ett annat namn som också har nämnts efter Essiens skada är Newcastles mittfältare Ceik Tiote. Tiote signerade nyligen ett nytt kontrakt med Newcastle under ferbruari, men källor tror att det är Parker som ligger närmare en flytt till The Blues än Tiote.

                                                                ***


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Weeehoo Torres nätade mot Wycombe (!!!) :D

    SvaraRadera
  2. Imponerande!! Mål mot Wycombe, mkt imponerande!! Hahah nej skj bara, det är bra, han håller på att komma igång! :)

    SvaraRadera