söndag 17 juli 2011

Chelsea vinner mot Portsmouth. McEachran och Bertrand ser framemot säsongen. Nya rykten.


Nu har Chelsea vunnit båda deras vänskaps matcher, då de har vunnit mot både Wycombe och Portsmouth. Igår mötte alltså Villas-Boas sida, Portsmouth och lyckades vinna med 1-0. Dock lyckades ingen Chelsea spelare näta, utan det var den föredetta Chelsea backen, Tal Ben-Haim som nickade in ett självmål. Målet gjordes i den tionde match minuten. När det gäller Portsmouth, så hade laget en mycket bra chans då de fick straffspark, men Hilario såg till att rädda Luke Varneys straff. Lite andra chanser uppstod från Terry, Torres och Varney igen.

Nu måste André Villas-Boas tänka till rejält innan han åker till Malaysia med truppen idag (söndag), för där har bossen fyra matcher framför sig. Men detta är inget att oroa över sig, för man har ju en försäsong för att få igång spelarna, och det är det Chelsea spelarna håller på att göra.

Precis som förra matchen, såg bossen till att använda både yngre och äldre spelare under matchen.
Såhär såg det ut under första halvlek: (4-3-3): Turnbull; Ferreira (c), Kalas, Ivanovic, Cole; B Clifford, Mikel, Zhirkov; Sturridge, Torres, Malouda.

I andra halvlek såg AVB till att låta andra spelare få delta: (4-3-3): Hilario; Bosingwa, Chalobah, Terry (c), Van Aanholt (Bertrand 71); Benayoun, McEachran, Lampard; Anelka, Drogba, Kalou.


André Villas kommentarer efter matchen:

"Det finns vissa positiva och negativa tecken, men mest positiva. Portsmouth brukar alltid utmana väldigt bra. Vi är glada över att vi är här efter Wycombe matchen som spelades för tre dagar sen, och om vi kollar på helheten så är vi ganska nöjda. "

André berättade även att de spelare som fick spela mot Portsmouth kommer följa med till Asien tillsammans med Alex, Cech och Slobodan Rajkovic.

"Så de flesta spelarna var på planen, och det är bra att vi har sådana utmaningar som Portsmouth innan vi åker."

Givetvis finns det fortfarande mycket Chelsea ska förbättra, och det är som sagt därför man anordnar en försäsong.

"Vi kan fortfarande förbättra på vår bollinnehav och bättre hastighet i cirkulationen av bollen. Det är viktigt att hålla utrymmena trånga mellan olika sektorer"

                                                        ***


"Jag vill bara få fler spelminuter den här säsongen, och om detta inte händer i Chelsea kommer jag att lånas ut."-säger Josh Mcheachran, som nyligen har signerat ett fem års kontrakt med Chelsea.

Nu när Michael Essien är skadad finns det större chans till att den unga Josh får mer speltid, då även McEachran är en mittfältare precis som Essien.

"Jag är ledsen över att Michael är skadad, för han har haft flera skador innan. Men detta kan ge mig en chans till att förbättra mig själv."-säger 18-åriga Josh.

Ryan Bertrand som förlängde hans kontrakt samtidigt som Josh, säger att hans plan också är att få spela mer för Chelsea.

"Ashley Cole är absolut Chelseas nummer 1, som vänster back, men förhoppningvis ska jag få spela lite här och där. Mitt mål är att få spela flera matcher. Jag hoppas att jag stannar här denna säsong, och ska kunna fånga managerns uppmärksamhet."- säger Ryan Bertrand.

"Jag ser framemot att få lära mig nya saker från Villas-Boas."-berättar Bertrand.


                                                         ***


The Sun skriver att Courtois är ännu närmare Chelsea just nu. Genk medger att de aldrig har fått ett dyrare erbjudande som de har fått för Courtois från Chelsea. Dessutom rapporeterar engelska tidningar att Thibaut inte deltog i Genks första vänskapsmatch mot Lyon.

Mirror Football skriver att AVB har sagt så här:" Det finns en överenskommelse mellan de två klubbarna. Det handlar också om personliga avtal, och därefter kommer vi att bestämma om vad som är bra för honom."

"Det känns orättvist att ge kommentarer om honom nu, men när han är en Chelsea spelare ska vi få se vad han har för framtid."-AVB.Mirror Football skriver att Modric inte har lämnat in en transfer begäran till Tottenham, utan att han formellt har begärt om att få lämna Tottenham på onsdag. Fastän Spurs vägrar att kommentera detta, säger en källa från White Hart Lane att de ännu inte har fått in någon begäran om överföring.

Dock skriver tidningen också att Modric inte skulle följt med Tottenham till Sydafrika där de har deras för säsong om han inte var seriös om en flytt från Spurs.

"När du börjar sälja dina bästa spelare kan du lika gärna hålla ut en vit flagga och kapitulera"-säger Harry Redknapp, som även förklarar att Modric ännu en inte har tjurat en enda gång.

Harry förklarar även att han blir förvånad över alla meningar som Modric ska ha sagt enligt olika rykten.

André Villas-Boas kommentar angående Luka Modric: "Vi vet hur situationer ser ut med Modric, det är offentligt. Vi förstår också den situationen som klubben har tagit, så just nu scannar vi marknaden för något, inte bara för vissa spelare."


Mirror football rapporterar att Chelsea håller på att planera det slutgilitga budet för Romelu Lukaku vilket ska vara 22 miljoner pund, dock kräver Anderlecht 30 miljoner pund för "den nya Drogba". Tidningen skriver också att Villas-Boas ser Lukaku som en ersättare för Drogba.


Engelska uppgifter rapporterar att Abramovich ska bestämma sig om han ska signera Scott Parker eller inte nästa vecka. Chelsea skulle hellre föredra att låna Parker, men West Ham har meddelat att de inte vill gå med på ett lån avtal, utan The Hammers vill hellre sälja.

/Rukksar

2 kommentarer:

  1. Fattar int varför Spurs vill ha en spelare som inte ens vill stanna -.-''

    SvaraRadera
  2. Det är ju ingen idé att ha kvar honom i Spurs efter allt detta! Killen kommer ju aldrig spela från hjärtat för Tottenham! Förstår att det kan kännas tungt för fansen och laget, men i denna situation finns det bara en sak att göra, och det är att låta honom gå.

    SvaraRadera