måndag 18 juli 2011

Brasilien åker ut ur Copa America. Malouda och Torres ser framemot den nya säsongen. Kalou tror på en stark Chelsea trupp. Nytt om Rajkovic, Sturridge och Zhirkov.


Brasilien är ute ur Copa America! Det har bjudits på överraskande resultat både igår och i förrigår. I Förrigår åkte Argentina ut mot Uruguay, och igår fick Brasilien säga adjö efter att de missade alla fyra straffsparkar mot Paraguay. Detta betyder alltså att Ramires och David Luizs får packa väskorna och åka hem igen.

David Luiz satt, precis som de tidigare matcherna, på bänken medan Ramires spelade hela 90 minuter, dock stod han inte bakom någon straffspark. Efter 90 minuter stod det fortfarande 0-0, och 30 minuter lades till, men fortfarande bjöds det inte på några mål från både Paraguay och Brasilien. Brasilien lyckades heller inte placera in bollen då matchen avslutades med straffsparkar. Fyra raka straffsparkar förvandlades till ett stort fiasko, medan Brasilien klagade på gräsmattan. Dock lyckades Paraguay sätta in två mål i den "dåliga" gräsmattan. Först ut för Brasilien var Elano, sedan Thiago Silva, därefter Andre Santos, och sist Fred. Alla fyra fick lämna starffpunkten med en suckande min.


"Det är alltid en stor, stor publik och vi spelar i stora arenor mot lag som verkligen är motiverade för oss, jag tycker att det är bra när vi åker till sådana ställen."- sa Malouda som förmodligen befinner sig i Kuala Lumpur nu.

Malouda ser alltså framemot försäsongen i Asien och förklarar att detta är en möjlighet då Chelsea kan träffa på flera tusen fans som hejar på laget. Laget får alltid in en massa hälsningar i webbsidan och Twitter, så fransmannen är verkligen glad över att dessa människor får en möjlighet att få se deras hjältar live.

"Det är bra för då kan människorna ta bilder med oss och även få autografer. Vi kan självklart inte göra alla glada, men det är alltid bra att ha en kontakt. Vi vet att dessa människor hejar på oss varje säsong, så det är trevligt att få den lilla kontakten med dem."-säger den 31-åriga Malouda.

Men försäsong handlar inte bara om att träffa fansen och ta bilder med dem, utan det gäller även att komma tillbaka i en bra form innan säsongen startar igång igen, och det är Malouda väl medveten om.

"Alla måste fokusera under träningarna och vi måste komma tillbaka till full kondition, för vi måste starta ligan på ett bra sätt. Vi vet att vi startar ligan med en borta match och vi vet att vi måste befinna oss i bra kondition för att vinna den matchen och försöka vara på toppen i Premier League redan från början."-förklarar fransmannen tillslut.


Fernando Torres som äntligen har gjort hans andra mål i Chelsea tröjan anser att allt har börjat ljusna till och att han känner sig redo inför säsongen.

"Det var svårt för mig under de fyra månaderna förra säsongen, men nu känner jag mig bekväm och är väldigt glad."-säger Fernando Torres.

Spanjoren förklarar att detta är en ny start för honom och att han känner sig starkare då han har kommit igång mer. Nu är han redo och ser framemot den nya säsongen.

"Efter fem år utan uppehåll kunde jag äntligen njuta av min semester i sommar, så jag är gladare efter vilan med familjen"-förklarar anfallaren.


Det diskuteras mycket om vad Chelsea behöver göra för att förbättra laget och vilka spelare laget bör köpa osv. Dock tycker Salomon Kalou att vi inte behöver oroa oss över något då han tror att det nuvarande laget kan klara av allt denna säsong. Han anser att det inte krävs några större förändringar i laget.

"Det är managern som bestämmer vem man ska köpa, men vi vet att vi har den kvaliteten som behövs för att vinna ligan."-säger Kalou.

Kalou säger att det viktigaste är att tro på spelarna, de måste tro på sig själva och jobba ihop som ett lag för att lyckas och kunna visa upp den kvaliteten som Kalou pratar om. .

"Vi är väldigt säkra och vi vill vinna tillbaka Premier League titeln. Det kommer inte bli lätt, för lag så som Man City, Man United och Arsenal presterar alltid bra."-förklarar ivorianen.


Den serbiske försövararen Slobodan Rajkovic som signerade för Chelsea 2005, kommer troligen att få spela för Chelsea denna vecka, skriver The Sun. Rajkovic har alltså varit en Chelsea spelare sedan 2005, men vi har dock inte fått se mycket av honom, då han har varit utlånad.

Däremot har André Villas-Boas tagit med Slobodan till Malaysia där han troligen kommer få chansen att visa upp sig mer än vad han gjort innan. 22-åringen lyckades göra 3-0 målet mot Wycombe, men fick dock inte spela mot Portsmouth.


The Sun uppdaterar om Daniel Sturridges situation och medger att AVB troligen tänker låna ut anfallaren för en lång tid. Den 21-åriga Sturridge spenderade förra säsongen hos Bolton, där han lyckades göra åtta mål i 12 matcher.

"Detta är en av de beslut vi måste ta. Daniel är en mycket, mycket intressant spelare med en enorm framtid, och han är mycket uppskattad av mig."-säger den portugisike managern Villas-Boas.

Sedan fortsatte han: "Jag har 15 dagar på mig i Asien där jag ska försöka göra det bästa beslutet, och jag behöver dessa fyra matcher för att jag ska kunna fortsätta att bedöma."


Sky Sports rapporterar att Dynamo Moscow har bekräftat intresse för Chelseas Yuri Zhirkov som säg vara på väg att lämna Chelsea. Den 27-åriga ryssen har under denna månad länkats till det ryska laget väldigt starkt.

"Nästan alla lag från den ryska ligan är intresserade av att signera Zhirkov."-säger Dynamo Moscows rådgivare Roman Dyakov.

"Vi har ännu än inte kontaktat Chelsea eller Zhirkov."- Dyakov.

Dock verkar det som att Dynamo Moscow vill vänta med deras erbjudande innan de är säkra om vad Anzhi Makhachkala och Rubin Kazan har för planer och pris för Zhirkov.

Den ryska klubben klargör att de vore väldigt glada om Zhirkov också skulle visa intresse, och att han naturligtvis skulle få en säker plats i startelvan. Samtidigt medger klubben att de inte kommer explodera i transfermarknaden utan att de kommer erbjuda ett dugligt erbjudande.

/Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar