fredag 1 juli 2011

Bruma lånas ut till Hamburg. Nytt om Pastore, Etock och Courtois


Många har, på senaste tid, velat se Jeffrey Bruma på planen med A-laget mer än vad man har fått se honom. Det var även ganska säkert om att Bruma troligen skulle få mer speltid denna säsong än vad han fick i fjol, men nu får Bruma ta och packa väskorna och lämna London. Bruma som har ett kontrakt med Chelsea till 2014 hamnar i Hamburg där han har blivit utlånad till i ett år. Nu bär det av sig till Imtech Arena där han troligen kommer få mer speltid och även träffa hans före detta lagkamrater Michael Mancienne, Jacopo Sala, och Gökhan Tore.

19-åringen spenderade tre månader i Svennis Leicester City förra säsongen där Chelsea hade lånat ut försvararen. Bruma lyckades göra två mål mot Watford och fick spela 11 gånger för Svennis sida. När det gäller Chelsea, så gjorde försvararen hans debut för A-laget 2009 och gjorde 9 framträdanden.


Mirror Football uppger att Palermos president Maurizio Zamperini har sagt att Chelsea har erbjudit 45 miljoner pund för Palermos Javier Pastore. Zamperini förklarar att det är flera klubbar som har visat intresse för den unga Pastore, och bland alla dessa klubbar är Chelsea en.

"Chelsea är en av klubbarna, men vi måste vänta och se vad Villas-Boas, den nya coachen, bestämmer. Samma gäller för Juventus fastän de är mindre intresserade än Chelsea."-säger Palermos president.

Zamperini fortsätter och berättar att även det italienska laget Napoli har visat stort intresse, men att det är en liten chans till att Pastore stannar kvar i Italien efter sommaren.


Den 17-åriga Geal Etock som är Barcas La Masias senaste produkt kom till Katalonien 2006 under ett stipendium från Samuel Eto'o Foundation från Kamerun. Mirror Football skirver att La Masias träningsläger har besökts av Premiers League ett par gånger, och en av klubbarna som har visat intresse för anfallaren är just Chelsea. Tidningen skriver även att Chelsea planerar Etocks framtid i The Blues, då han troligen ska lånas ut till Sporting Lisbon i ett år innan han får ett Europeiskt pass.


Mail Online uppger att Thibaut Courtois fruktar om att han kanske har pratat sig ut ur en flytt till Stamford Bridge efter att han hävdade att Chelsea hade markerat honom som en långsiktig efterträdare efter Petr Cech.

Den 19-åriga målvakten som gjorde över 40 framträdanden i Genk förra säsongen hävdade att det är många lag som är efter honom, men speciellt ett topp lag från England. I en belgisk radiostation uttalade målvakten så här:

" Chelsea gjorde ett intressant erbjudande till min agent och sa att de ville ha mig, eftersom de ser mig som Petr Cechs efterträdare. Det är trevligt att de har så mycket förtroende för mig, och de kanske skulle låna ut mig till Genk vid början. Vi talar om detta med Genks styrelse."

Men efter Courtois uttalanden svarade pappan snabbt tillbaka då han förklarade att Chelseas erbjudande inte var tillräckligt, att sonen fortfarande har ett tre års kontrakt med Genk och att han trivs i hans nuvarande klubb. Dessutom förklarade pappan även att det bara var tonårs prat som sonen hade uttalat och inget annat.

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. http://premierleaguebloggen.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Tror nog Pastore kommer bli en Chelseaspelare denna månad. Visst är han överskattad och dyr men det finns inte jättemånga alternativ, Modric blir för svår att lösa från Tottenshit och Joao från Porto tror jag inte är tillräckligt bra.

  Nästa säsongs mittfält?

  ----------Pastore
  Lampard------------Ramires
  ----------Essien

  SvaraRadera
 3. Pastore verkar vara väldigt nära!

  Mittfältet ser bra ut, tror att Mikel får hoppa in då och då.

  SvaraRadera