onsdag 29 juni 2011

Chelsea välkomnar nya medlemmar, André Villas-Boas presskonferens som Chelsea tränare


Välkommen tillbaka Roberto Di Matteo! Den före detta italienska Chelsea spelaren återvänder till The Blues, fast nu som assisterande tränare för André Villas-Boass. Chelsea legenden spelade för The Blues mellan 1996 till 2002, då Di Matteo slutade spela fotboll vid 31-års åldern på grund av skada. Nu har den före detta mittfältaren, Di Matteo hunnit bli 41 år gammal.

Det inte bara Di Matteo som har välkomnats till klubben, utan även Jose Mario Rocha som är 48 år gammal och är fitness expert. Rocha har följt med Villas-Boas från Academica, till Porto, och nu Chelsea. Ett annat nytt ansikte som också anlände till Chelsea är Daniel Sousa som får bli scout chefen i The Blus. Även Sousa har som Rocha följt med Villas-Boas i varje klubb som André har tränat.


André Villas-Boas var upptagen med att välkomna nya Chelsea medlemmar idag, samtidigt som han också hade hans första press konferens som Chelsea tränare. AVB berättade att han just nu inte tänker på att välkomna in nya spelare, utan det han nu ser framemot är att få träffa hans nya lag den 6:e juli då alla kommer tillbaka från semestern för att träffa deras nya tränare.


"Jag räknar med att alla från förra säsongen kommer hit, och sedan gör vi de bra beslut."- sa Villas-Boas under press konferensen.

Managern förklarade att han vill ha spelarna tillbaka så snabbt som möjligt för att sedan kunna bestämma olika beslut, och samtidigt förklarade han att klubben fortfarande har mycket tid kvar för att tänka och bestämma sig för olika saker.


"Jag är mer än glad med det nuvarande laget."- förklarar AVB glatt.

André förklarar att det viktigaste är att öka spelarnas ambitioner och motivationer för att de ska bli mer framgångsrika.

"Från de erfarenheterna jag har, så har spelarna möjligheten att göra det, jag pratade med några av dem i telefon, och de förklarade att de är villiga att komma tillbaka och starta det nya livet. "- berättar Villas-boas.

Villas-Boas tror inte att det kommer uppstå några problem denna säsong, och att Chelsea inte kommer påverkas av förra säsongens resultat då Manchester United tog hem Premier League titeln. Villas-Boas förklarar att Chelsea redan befinner sig i topp nivån där de kommer befinna sig nu och längre framåt, och därför tror AVB att det inte bör göras stora förändringar i laget för att hålla kvar dem kvalitén som Chelsea har.

"Jag håller inte med om att vi har mindre kvalité, eftersom de flesta av spelarna har vunnit mycket här, men ändå finns det fortfarande mycket hunger för att vinna mer. Vi har spelare med topp kvalité som har vunnit tre PL titlar, tre FA cup titlar, två Carling Cup och vi har spelare som har spelat fem CL semi-finaler och en final, så det är vår kvalité." - berättar den självsäkra tränaren.

Villas-Boas fick även frågan om Torres, och André förklarar att spelarna alltid kan komma igång då han jämförde med Falcao som inte hade en bra säsong i början men sedan gjorde hela 60 mål i två säsonger. Därefter fick han också frågan om Chelseas rykten, och AVB förklarade att han helst inte ville kommentera något om de spelarna som har länkats till Chelsea då han känner att han inte har rätt till det ännu, och tillslut sa han även att John Terry fortsätter att bära på Chelseas kaptensband.

/Rukksar

2 kommentarer:

  1. Oväntat med Di Matteo som assisterande men riktigt skoj! Nu har vi en ung och offensiv tränarduo! :)
    Men man får inte glömma Holland som jag hoppas kan bidra med att Lalkovic, Clifford, Chalobah mf. får fler chanser.

    Det går rykten att Zola kommer att ta över som sport director efter Arnesen. Det skulle ju vara fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. ja precis, det där var man verkligen inte beredd på! Har inget minne av att jag läse ngt rykte om Di Matteo heller! Men det här lär bli mycket bra! :D

    SvaraRadera