torsdag 23 juni 2011

Villas-Boas står inför nya utmaningar som han ser framemot att vinna


När Andre Villas-Boas jobbade för Chelsea för ungefär fyra år sedan, brukade han kallas för André Villas. André Villas var bara hans förkortning, men nu är det André Villas-Boas. Egentligen finns det flera namn man skulle kunna lägga till säger André skrattande under hans första intervju som Chelsea manager. 

När André kallades för André Villas i Chelsea var han Mourinhos assisterande tränare. Att jobba med Mourinho har André alltid tyckt om, och vi alla vet att Mourinho är en stor respekterad tränare, men framför denne Mourinho hade Villas-Boas ändå en stor och viktig roll. De samarbetade tillsammans och försökte skapa en gemenskap med laget och komma på olika strukturer och lösningar för att bjuda på ljusa resultat. Det var sedan i Inter då Villas-Boas kände inom sig att det var dags att ta steget och lämna Mourinho. Han ville följa sin egen väg och se hur mycket han kunde uppnå på egen hand. Villas-Boas lämnade Mourinho och gav sig iväg till Academica där han försökte hålla kvar Mourinhos inspiration. 

Villas-Boas behövde inte vänta länge tills hans fantastiska färdigheter syntes till då hans karriär ljusnade till mer än väntat. Stor blev han, och det för hans tänkande och motivation.

" Varje match är som att samla ihop idéer och bra spelare."- berättar Villas-Boas under hans första intervju.

Villas-Boas hade, som vi alla vet en spektakulär tid i Porto då han överraskade världen med magi. Hans magi var underbar, och storlagen började ställa sig på led. Leden blev längre och längre då Chelsea var en av de lagen som stod och väntade på att kunna få tag på trollkaren. 


"Jag hade ett magnifikt år i Porto, och att skilja sig från Porto var inte lätt för mig, eftersom det är min klubb, den klubben som jag har försvarat länge. Porto är min stad och jag sprang inte bort därifrån, Porto supportrarna kommer alltid känna att det inte finns något jag kan säga som kan ta bort den förråda känslan de har." - sa André när han försökte förklara att det inte var riktat mot något eller någon nu när han bytte klubb.

33-åringen kände att han ville möta nya utmaningar, och det skulle han kunna göra i Chelsea, Premier League. Nu är Villas-Boas här, och han förklarar glatt att han ser framemot att ge sig in i nya utmaningar och skapa en oförglömlig bra tid i Chelsea.


Nu när tränaren befinner sig i Chelsea kommer det genast uppstå en massa jämförelsen då media kommer jämföra Mourinho och Villas-Boas, eftersom att Real Madrid tränaren också tränade Porto och Chelsea. Att jämföra är något som media väntar på och älskar att göra. Tidningarna väntar på att skriva de nya rubrikerna som ska locka fram alla fotbollsälskare, och det är 33-åringen väl medveten om, men under intervjun såg han till att förklara att det inte är för att följa Mourinhos fotspår som han har valt att coacha Chelsea, utan det är för att både Chelsea och Porto är de två mest eftertraktade klubbarna i världen. 

Som Chelsea tränare ska han inte bry sig om vad media säger, utan just nu är det andra saker som han måste koncentrera sig på. Det viktigaste som André anser just nu är att motivera spelarna så att de kan få deras rätta ambitioner, och att fundera över vad klubben har åstadkommit under de sex senaste åren, och samtidigt försöka hålla kvar samma väg som ska leda klubben till framgång. Att försöka hålla kvar samma framgång är en utmaning, förklarar Villas-Boas. 

"Vi är tekniska personal som försöker frigöra potential. Alla har lite mer att ge för varje dag, och det är så man utvecklar sin karriär. Vi anser att spelarna är detsamma, och därför försöker vi att stimulera dem och motivera dem, så att de kan leta efter saker som de inte har försökt att göra tidigare."- Villas-Boas.

Villas-Boas vill att hans spelare ska ta ansvar, fatta beslut, för i slutändan beslutas matchen av dem på planen. Sedan är det även relationen mellan spelarna som kommer leda till framgång, och det är det den nya tränaren vill jobba med. 

" Det mest viktigaste är att alla deltar i A-laget igen, och att spelarna känner att det sker ändringar. Att känna ny ledarskap, ny kommunikation, att väcka människorna, att väcka spelarna, att upphetsa supportrarna och att skapa empati med alla är vägen till framgång." - förklarar André Villas-Boas.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. - Grymt inlägg! Känns som om man har en liten susning om portugisen nu! Ska bli oerhört spännande och kul att se honom i The Blues och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att han gör succé! Nu återstår det att se om han kommer gå i Mourinhos väg! Keep up the good work hun :)! Kram!

  SvaraRadera
 2. - Grymt inlägg! Känns som om man har en liten susning om portugisen nu! Ska bli oerhört spännande och kul att se honom i The Blues och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att han gör succé! Nu återstår det att se om han kommer att gå i Mourinhos spår* (och vinna ligaguldet)! Keep up the good work hun :)! Kram!

  SvaraRadera
 3. Läste på nån fotbolls sida att Villas-Boas ville ha Falcao ist för Torres, Vars tusan ska Torres ta vägen nu? ;p

  SvaraRadera
 4. Tack Hoda! :D Det finns stor chans till att Ligaguldet blir Chelseas nästa år, vi har en fantastisk tränare, meen fortfarande återstår självaste laget. Den måste fixas till lite mer innan vi kan bli helt säkra :)

  Torres ska till bänken :)

  SvaraRadera
 5. - Torres ska till bänken :) yeah så ska det låta hjärtat!

  SvaraRadera