onsdag 22 juni 2011

VÄLKOMMEN ANDRÉ VILLAS-BOASNu är det klart! Efter en lång väntan har Chelsea fått en ny coach som kan ta över Ancelottis lämnade plats i The Blues. André Villas-Boas har skrivit på ett tre års kontrakt med Chelsea och kommer börja jobba på en gång nu när försäsongen snart också börjar.

Tränaren har kommit till Chelsea från det portugisiska laget Porto, efter att det nu var dags för honom att ta nya steg och utmana nya lag efter att han hade en succétid i Porto. 33-åringen lyckades vinna trippeln i fjol, och många anser att han lär bli den nya Mourinho, eller att han redan är den nya Mourinho.

André Villas-Boas har jobbat ihop med Mourinho då han var den assisterande tränaren, och det betyder att han också fanns med då Mourinho tränade The Blues, och nu efter fyra år får kommer vi få se André på The Bridge igen. André Villas-Boas har tidigare inte spelat fotboll, utan detta är en tränare som har valt att utbilda sig till tränare och försökt att nå toppen.

Villas-Boas lyckades överraska världen mer efter förra säsongen då Porto avslutade med makalösa resultat. De vann ligan med 21 poäng mer än Benfica efter att de inte förlorade en enda match i ligan. Tre oavgjorda och resten vinst i alla 30 matcher gjorde så att Porto vann ligan med André som tränare. Succetränaren fortsatte att imponera då hans lag gjorde hela 73 mål, och Porto vann även UEFA Europa League.

André Villas-Boas är en mycket smart tränare som tänker efter mycket innan han bestämmer sig för något. När han blev Portos tränare för första gången samlade han alla spelare och satte på DVD:n där de fick se hur Lisbon firade efter deras vinst.

Hans meddelande till spelarna var: "Kolla på det där, och kom ihåg hur ont det gör. Se till att ni vinner det där i maj."- Villas-Boas.

För Villas-Boas var detta en terapi, en slags terapi där han ville visa att han är en säker och bestämd tränare som är där för att vinna och inget annat. Exakt det där är så imponerande,  att det enda han tänker på är vinst. Hos Villas-Boas existerar inte att förlora, utan hos Villas-Boas existerar bara vinst och glädje, och det är exakt detta vi vill se i det kungsblåa laget Chelsea.

André Villas-Boas är en tränare som gillar att attackera. Han gillar att hans sida attackerar när det är matcher, och ställer därför oftast upp startelvan på ett offensivt sätt. I Porto brukade han oftast nöja sig med en 4-3-3 uppställning då Falcao nästan alltid var med längst fram med Hulk. Villas-Boas hade även lagt en bra styrka på lagets vänstra sida, då Fernando Belluschi oftast sprang mycket på sidan.

"Villas-Boas är alltid positiv och ger dig många möjligheter. Sanningen är att du vill ge allt du har för hans skull." - sa Fernando Belluschi någon gång under deras succé säsong.

Precis som Mourinho tror även Villas-Boas att en press konferens före matchen är en "game before the game", då han menar att en press konferens kan påverka motståndarna mycket, men för att det ska påverka så gäller det att man pratar smart och försöker lura eller skrämma upp motståndarna på ett så ganska diskret sätt. Man måste helt enkelt vara bra på att prata och ge meddelanden, vilket Villas-Boas inte har någon problem med.

Om man ska sammanfatta kort om Villas-Boas, så är han en mycket offensiv tränare, en ung tränare, en smart tränare, och helt enkelt en succétränare som just nu är Chelseas coach.

Välkommen André Villas-Boas!

/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Grattis till er nya tränare! Men nu får vi pool's se upp..... ;)

  SvaraRadera
 2. Tack!! Ja, nu får hela världen se upp ;)

  SvaraRadera
 3. - Stort grattis hjärtat :)! Är glad för din skull!

  SvaraRadera
 4. Riktigt nöjd med tränarvalet, bra gjort Roman!

  SvaraRadera