tisdag 21 juni 2011

Villas-Boas betalar sin egen klausul för att bli Chelsea manager


Mirror Football skriver att Villas Boas lämnar Porto nu när han själv betalar sin klausul för 13,2 miljoner pund, för att han sedan ska kunna bli Chelseas nya tränare. Tidningens skriver att Villas-Boas såg till att faxa Portos president Pinto da Costa idag och förklarade att han lämnar klubben för gott efter 12 månader i Estadio do Dragao.

Portugals officiella nyhetsbyrå informerades om beslutet genom Villas-Boas representanter, och klubben har uttalat nyheten till den portugisiska värdepappersmarknads kommissionen.

" FC Porto har idag meddelats om att André Villas-Boas avgår från klubben genom att frigöra klausul. Kontraktet kommer att avslutas när det begärda beloppet betalas."

Källor i Porto föreslog i morse att Villas-Boas bör ta med sig Portos fysiska tränare Jose Mario Rocha och opposition scouten Daniel Sousa. Dessutom sägs det även att han gärna skulle vilja ta med Porto anfallaren Radomel Falcao, och colombianen sägs kosta ungefär 26,5 miljoner pund som Abramovich måste betala om han vill välkomna ännu en medlem från FC Porto, men rykterna tar inte slut här, utan det sägs även att Joao Moutinho också är en spelare som kanske följer med Villas-Boas, och ska kosta runt 15 miljoner pund.

Falcaos agent, Claudio Mossio har sagt så här: "Om Villas-Boas blir Chelseas nya tränare, är det normalt att de närmaste spelarna följer med honom. Vi har ännu än inte hört något från Chelsea, men spelarna skulle vilja gå till en sådan destination."


Den 25-åriga Flacao har gjort totalt 73 mål för Porto i 85 matcher i över två år. Mirror Football menar att hans ankomst till Stamford Bridge kommer göra det svårt för Didier Drogba, men samtidigt skriver tidningen att Chelsea kommer göra allt för att hålla kvar Didier Drogba om det ändå inte funkar mellan ivorianen och Villas-Boas.

/Rukksar

5 kommentarer:

 1. - Okej jag tar tillbaks det jag sa i förra inlägget.. Det står överallt att han kommer bli Chelseas nya tränare för det blev precis officiellt att han lämnat Porto! Grattis!

  SvaraRadera
 2. SUPERGLAD! :) Perfekt val av tränare! Excellent!

  SvaraRadera
 3. att han betalade sin egen klausul är ju helt otroligt gjort av honom, jag älskar han redan! Sedan är det ett stort misstag att köpa falcao och moutinho. Vi behöver inte dem, vi har anfallare så det räcker. Däremot skulle jag vilja se Hulk och Fernando i Chelsea. Två spelare som hade fungerat bra i chelsea.

  SvaraRadera
 4. Han har inte betalt sin egen klausul, jag är chelsea fan men det är bara dumt om ni tror det :P ingen privatperson lägger en förmogenhet på 13 miljoner för ett nytt jobb. De 13 miljonerna kommer rakt från abramovichs ficka, och kommer fyllas på med ytterligare 26 för att få Falcao, och inte med Joao Moutinho, möjligen Hulk men det är inte så nödvändigt.

  SvaraRadera
 5. Man kan alltid inte lita på rykten, men om han har gjort det så är det ganska nice

  SvaraRadera