onsdag 8 juni 2011

Ray Wilkins rekommenderar Hiddink för Chelsea


Den föredetta assiterande tränaren i Chelsea rekommenderar Hiddink för The Blues, och menar att Chelsea kommer hamna i säkra händer om de har holländaren som coach nästa säsong, skriver Mail Online. Wilkins förklarar att Hiddink känner spelarna mycket väl efter att han redan har spenderat lite tid i Chelsea.

" Han känner till alla detaljer på Stamford Bridge, så om man kollar från den synvinkeln så tycker jag att Guus är första valet." - sa Wilkins till Sky Sports News.

Wilkins tog även upp Ancelottis besked och sympatiserade, men den enda ersättaren är Hiddink enligt Ray.

"Om de ska skaffa en tränare så är Guus bra, han känner till spelarna, han vet hur de jobbar, vet hur de tänker, och jag tror inte han kommer ha några problem." - fortsatte Wilkins.

Det har ju även pratats om att man kanske ska få se Marco van Basten eller Mark Hughes med Hiddink då en av de kommer finnas som assiterande tränare, men Wilkins anser att detta kanske inte är det rätta valet då både Hughes och Basten har självaste tränar kvalitén. Han menar alltså att han hellre skulle kunna se dessa två som tränare än assisterande tränare.

På tal om Ray Wilkins så kommenterade Chelseas nuvarande målvakt, Petr Cech om den föredetta assiterande  tränaren i Chelsea TV online.

" Att Ray lämnade Chelsea måste ha varit en slump. Man kan inte bara skylla på en coachs avgång. Självaste managern och andra fanns kvar." - förklarade Cech när han tog upp ämnet om varför Chelsea hade en svår tid under säsongen 2010/11.

Cech förklarar att allt var likadant fastän Wilkins lämnade Chelsea, men han erkänner att Ray var en person som alla tycke om mycket väl.

" Det var vi som inte presterade bra, och det tog tid innan vi kom över det, vilket kan hända. Men det bör inte hända då man vill vinna." - Cech.

                                                        ***


Petr Cech lyckades lysa upp rejält då han var målvakt för Tjeckien när de mötte Japan i tisdags i Yokohama. Detta var den tredje och sista matchen i Kirin Cup 2011 vilket slutade 0-0, och Tjeckien, Japan och Peru kommer att få dela på priset.

Spanien mötte Venezuela i en vänskapsmatch då Chelsea anfallaren Fernando Torres fick kliva in i matchen som avbytare i den 63:e minuten. Spanien vann matchen med 3-0.

David Luiz startade från startelvan för Brasilien då de mötte Rumänien, och vann matchen med 1-0. När det var 15 minuter kvar att spela så klev den legendariska Ronaldo in i matchen och spelade hans sista match. Anfallaren missade dock tre chanser i Sao Paulo, så det blev inget sista mål.

Yuri Zhirkovs Ryssland mötte Kamerun i Australien. Matchen slutade med ett oavgjort resultat, 0-0, och Zhirkov fick hoppa in i matchen i den 55:e minuten.

Florent Maloudas Frankrike lyckades vända på matchen rejält då de låg under med ett mål mot Ukraina i vänskapsmatchen. Det stod fortfarande 1-1 när Malouda kom in i matchen efter pausen med två andra nya avbytare, men när det bara var tre minuter kvar att spela lyckades Frankrike göra en makalös vändning med tre mål.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Spanien vann med 0-4 och Torres nätade.

  Tror att Guus kommer vara tränare för Chelsea denna säsongen med Zola som assisterarande. För att sedan säga till Roman ifall Zola är beredd eller ej att ta över som långsiktig tränare. Då tar Guus över någon annan roll i Chelsea istället.

  SvaraRadera
 2. Spanien vann med 3-0... 4-0 mot USA men det var matchen innan Venezuela...

  SvaraRadera
 3. Du kan läsa om 4-0 vinsten i det inlägget som skrevs den 5:e juni :)

  SvaraRadera
 4. Yes fel av mig :P.

  SvaraRadera