tisdag 7 juni 2011

Chelsea öppnar nytt museum, Gökhan lämnar The Blues, David Luiz berättar om sin tid i Chelsea, Nytt om Hiddink


Nu har jag lust att ta första flyget till London och besöka Chelseas nya museum! Museet öppnades den 6:e juni  på Stamford Bridge där man kan få en blick över Chelseas historia. Sedan finns det absolut en massa annat man kan prova på och få uppleva en mycket skojig dag.                                                    ***


Chelsea får säga adjö till ännu en spelare från reservlaget, och denna gång är det Gökhan Tore, dessutom är det återigen Hamburg som köper spelaren. Gökhan hade en viktig roll denna säsong i reservlaget då han spelade 16 matcher och gjorde fyra mål som en yttermittfältare. Säsongen 2009/10 spelade han sex gånger för reservlaget och var en nyckelspelare då laget vann FA Youth Cup. Tack för allt Gökhan Tore!

                                                        ***
David Luiz är försvararen som välkomnades i Chelsea med Torres i januari 2011. Han hann inte spela en hel säsong för Chelsea, men en halv säsong spelade han, där han bjöd på bland annat två vackra mål. Luiz lyckades skaka om Manchester då han gjorde mål mot både United och City. Mål har han gjort, men han har även varit nära på att få rött kort och dessutom har han även skaffat fram straffspark till motståndarna.

Många ser Luiz som en super back medan många anser att det fortfarande finns vissa saker han måste förbättra. Han fascinerade flera fotbolls supportrar då han som ny back, gjorde ett oerhört viktigt mål mot United, men ju flera matcher han spelade desto fler kommentarer fick han, både positiva och negativa. Negativa kommentarerna kunde gälla hans hårda tacklingar eller då han inte alltid var på rätt plats. Detta kan bero på den omväxling han gick igenom då han flyttade från en liga till en helt ny liga, och för att fixa detta gäller det att vänja sig och helt enkelt ha tålamod.

Luiz är värdig beröm. Han har visat att han kämpar för laget fastän han ibland kanske råkat göra tabbar, men ingen är perfekt. Dock kan man alltid förbättra sina misstag, och det tror jag vår Luiz kan! Sedan vill jag även berömma brasilianaren för hans fantastiska humor och glädje som han sprider i laget och till fansen.


***


Mail Online skriver att Hiddink vill ha Inter stjärnan Wesly Sneijder i Chelsea, och det verkar som att tränaren redan ser sig själv som Chelseas nya tränare? Hiddink tycker att Sneijder är värd 30 miljoner pund och tror att detta är något som Chelsea kan betala för holländaren. För mig känns det som att Hiddink förbereder sig mycket väl inför en flytt till London klubben. 

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Riktigt gött att Hiddink kommer in och satsar på en spelare som Chelsea verkligen behöver, en kreativ sådan. Sneijder kommer gå på minst 40 miljoner pund och det är också ett sådant bud som Roman förbereder. United är också ute efter Sneijder men från är ifall de har råd att punga ut en årslön på nästan 100 miljoner.

    SvaraRadera
  2. Jaa, Sneijder är en spelare jag inte skulle säga nej till! Känns som att det börjar hända grejer i Chelsea ;)

    SvaraRadera