måndag 6 juni 2011

Elfenbenskusten klar för African Cup of Nation, Mark Hughes till Chelsea? Intervju med Malouda och Alex


Nu är det klart att Didier Drogbas Elfenbenskusten är klar för nästa års African Cup of Nations då laget besegrade Benin med 6-2. Fortfarande har Elfenbenskusten två matcher kvar, men vinsten mot Benin räcker till en säker plats. Hittills har elefanterna spelat fyra matcher, lyckats få ihop 12 poäng och är det andra laget med Botswana som är klara för African Cup of Nations.

Första målet för de dominanta elefanterna gjordes av Didier Konan redan i den 13:e minuten, sedan såg Drogba till att göra andra målet för Elfenbenskusten i den 22:a minuten, och Gervinho lyckades också hitta målet då han gjorde det tredje målet innan domaren blåste i pipan. Efter pausen stod det 3-0 till bortalaget men Benin såg till att komma in i matchen och nätade in två mål som gjordes av Sunderlands Stephane Sessegnon.

3-2 resultatet varade inte länge då  Drogbas straffspark ledde till en säker ledning för elefanterna efter att han nätade in det fjärde målet, och i den 81:a minuten var Gervinho på plats igen och sparkade in det femte målet. 6-2 målet gjordes sedan i den 90:e minuten.


John Obi Mikel befann sig också i Afrika då han representerade hans hemland Nigeria. Nigeria mötte Etiopien, men dock var inte Nigeria lika dominanta som Elfenbenskusten då Nigerias resultat mot Etiopien avslutades med 2-2 i Addis Ababa .

Det var Ikechukwu Uche som såg till att ge Nigeria ledningen i den 27:e minuten men två minuter innan halvlek nätade Saladin Said 1-1 målet för Etiopien. Efter pausen sparkade Said in bollen igen och gav hans land ledningen, men fyra minuter innan domaren blåste i pipan såg Evertons Joseph Yobo till att kvittera efter en fin frispark från Chelseas John Obi Mikel.


Englands U:21:a lyckades vinna deras match mot Norge efter en 2-0 vinst. Daniel Sturridge gjorde ett tidigt mål redan efter nio spelade minuter innan han blev utbytt i den 65:e minuten då Nathan Delfounso klev in istället. Ryan Bertrand och Jack Cork fick också delta i matchen då de spelade varsin halvlek. Bertrand spelade i  första halvlek innan han byttes ut mot Kieran Gibbs, och Cork klev in i matchen efter pausen då han ersatte Fabrice Maumba. Det andra målet för England gjordes av Danny Rose i den 40:e minuten.

                                                      ***

När det gäller tränar rollen i Chelsea, så har man fortfarande inte kommit fram till vem det blir som tar över rollen, men Hiddink har varit ett alternativ, och nu sägs det att Chelsea vill ha både Hiddink och Mark Hughes. Tanken är alltså låta båda jobba ihop och ge Hiddink rollen som coach medan Hughes blir den assisterande tränaren antar jag. Dessa två har sedan tidigare aldrig jobbat ihop, men Mail Online skriver att Abramovic tror att detta är det rätta paret som kan leda Chelsea till en Champions League titel.

Vi vet ju redan varför Abramovic, spelarna och supportrarna skulle vilja se Hiddink i Chelsea, men anledning till varför ryssen vill se föredetta Chelsea spelaren och föredetta Fulham tränaren Hughes i Chelsea är fortfarande oklart.

                                                        ***
Här har vi två intervjuer efter säsongens avslut:/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Känns iallfall bra att Abramovich gör allt för att tränarposten ska fungera. Varför inte ta in 2 riktigt bra och respekterade tränare?

    SvaraRadera