måndag 23 maj 2011

Vem tar över den lediga platsen i Chelsea?


Efter att Roman Abramovic tog över Chelsea, har laget fått byta tränare sex gånger, Ranieri, Mourinho, Grant, Scolari, Hiddink och Ancelotti. Nu är det dags att ge sig ut på en ny jakt och hitta en rätt tränare efter att Carlo Ancelotti fick sparken igår. Efter ett mycket hastigt beslut av Roman sa Ancelotti sina sista ord till Chelsea.

"Jag spenderade två fantastiska år i Chelsea, och jag accepterar och respekterar deras beslut. Nu tänker jag på min framtid. Mitt första val är att stanna kvar i Premier League." - sa Ancelotti efter Abramovics beslut.

Chelsea FC har sagt så här: " Carlo kommer alltid att vara välkommen till Stamford Bridge, här kommer han alltid få respekt för hans historia i klubben."

Innan Ancelotti förlorade jobbet i Chelsea hade tidningar redan kommit ut med några förslag om olika tränare som skulle kunna ta över italienarens plats. Många trodde att Ancelottis plats skulle bli ledig, och många trodde tvärtom. Nu har vi fått svaret, och det är nu som de olika coach namnen blir mer intressanta än förut.

Ett av alla namnen är Guus Hiddink. Abramovic verkar vara väldigt sugen på att locka fram Hiddink efter att ha sett hans korta lyckade karriär i Chelsea. Sky Sports skriver att det inte är lika lätt att locka fram Hiddink nu när Turkiet vägrar att släppa tränaren, och om inte Turkiet ändrar sig så kan Abramovic inte nappa. Men om Turkiet inte lyckas kvalificera sig till EM så kan det finnas en stor chans till att det blir lättare att få tag på holländaren. Det har ryktats om att Hiddink kanske kan tänka sig ha en roll som sport chef i laget, men Mirror Football skriver att Hiddink har sagt att han inte vill ha fulltids jobb i Chelsea.

Nu ryktas det även om att Hiddink kanske skulle passat bra med Zola eller Marco Van basten i Chelsea, en av dessa två skulle alltså få assisterande coach rollen i klubben. Kerry Dixon, före detta Chelsea spelaren tror att Hiddink skulle passa bra i Chelsea eftersom han redan känner till klubben väl, och detta skulle gjort så att han snabbt skulle kunna anpassa sig med spelarna, skriver Sky Sports.


Sky Sports skriver att Marco van Basten är villig om att ta över den lediga platsen i Chelsea. Holländska storspelaren Marco van Basten är tillfälligt arbetslös, men om han lär bli arbetslös en längre tid är oklart nu när holländaren gärna vill diskutera med Chelsea angående tränarrollen, men det har ännu inte skett några diskussioner mellan parterna. Källor skriver även att Hiddink ska ha sagt att han gärna skulle vilja jobba tillsammans med van Basten i Chelsea, och att Hiddink har meddelat detta till Roman.

När det gäller Mourinho så ser många fans honom som en bra lösning och att han skulle passa perfekt i klubben. Mourinho lämnade Chelsea 2007 efter bråk med Abramovic, men nu när alla problemen har utretts så säger olika källor att José är en stor favorit bland supportrarna och hos Abramovic. Det sägs även att Chelsea redan har kontaktat Real Madrid tränaren. Kerry Dixon tror att det finns en stor chans till att man får se Mourinho som Chelseas tränare nästa säsong,

Om Villas-Boas kan ni läsa här.

Sedan har vi också Didier Deschamps, Pep Guaridola och Harry Redknapp som det också ryktas om.


/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Deschamps och Van basten vill jag absolut inte se i Chelsea. Då Van Basten har på tok för lite klubblags erfarenhet för att ta över och Deschamps känns inte rätt.

  Känns helt okej om någon av dem andra kommer.

  1. Villas-Boas
  2. Hiddink
  3. Mourhino
  4. Guardiola
  5. Redknapp

  Hoppas det blir klart snart.

  SvaraRadera
 2. 1. Mourhino,Gärna honom men de är ingen stor chans att han kmr för han har kontrakt med real och de kommer inte att släppa honom
  2.Villas-Boas gärna honom också en ny mourhino är aldrig fel tror att han skulle kunna göra ett riktigt bra jobb!
  3. Hiddink, han gjorde ett strålande jobb då han ''vikarierade'' som tränare och skulle vara roligt att se honom som tränare
  4. Van basten , han skulle inte sitta fel då han skulle kunna lära chelsea spela som hollands landslag skulle vara riktigt roligt att se en stor förändring som Van Basten skulle göra!
  100. den sista jag vill se på chelsea tränarbänk är Guardiola asså snälla han är överskattad tillochmed jag skulle kunna komma in till barca och träna dom och leda dom till vinst i la liga skulle gärna vilja se honom i en annan klubb som tex liverpool,juve eller valencia då skulle han inte ha klarat sig han skulle göra så att de blev katastrof!
  De va mina tankar Ha de BRaaaaaaaaa! <:)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle inte heller vilja se van Basten, och det är för att han inte har mycket erfarenheter som coach än.

  Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte att Mourinho kommer till Chelsea igen, däremot Mourinho nr 2, dvs Villas Boas, är nog inte omöjligt! Hos mig står det mellan Villas boas och Hiddink!

  Hahaha RVT <:) gillar din kommentar om Guardiola!

  SvaraRadera
 4. - Mourinho är helt klart favoriten hos de flesta men jag tror inte han kommer till er nu. Tror heller inte Guardiola kommer lämna Barcelona. Inte än. Villas-Boas kan vi också stryka från listan för han stannar ju i Porto så jag tror det blir Hiddink igen?! Fråga mig inte varför men det känns så?! Haha hoppas i alla fall inte Redknapp blir er nya tränare! Känns. verkligen. inte. rätt?! Ryktas ju att Ancelotti vill stanna i England och att han kan bli Arsenals eller Tottenhams tränare. Fan vad ledsen jag kommer bli om det stämmer! Vill ju se honom i Roma :(

  SvaraRadera
 5. Ancelotti sa i en intervju förra veckan att även om han blev sparkad så tränar han inte i Italien nästa år.

  Även om han vill stanna i England så kommer varken Wenger eller Redknapp lämna. Han kanske tar över A.villa nu när G. Houllier har hjärtproblem?

  SvaraRadera
 6. Det känns faktiskt som att Hiddink är närmast, och jag har en känsla av att vi kommer få se Ancelotti i England, men jag tror inte att det blir Arsenal!

  SvaraRadera