söndag 22 maj 2011

Tack för allt du har gjort för oss, Ancelotti!


Chelsea spelade deras sista match idag. Chelsea förlorade med 1-0, men dock är detta inte den viktigaste nyheten. Den viktigaste nyheten är att det var Ancelottis sista match i Chelsea. Det tog inte alls lång tid efter matchen innan Abramovic hade bestämt sig för att sparka italienaren.

Det känns som att Abramovic bara följer en regel. Kan du klura ut vad det är för regel? Regeln är: Vinn ligan, eller dra. Skämmigt, detta är skämmigt, jag vet inte vad jag ska säga, för jag känner att detta är orättvist. Detta är orättvist mot en sådan härlig och talangfull tränare. Det är orättvist att låta honom tro att han inte duger. Det är orättvist att han förlorar sitt jobb på grund av en man som inte förstår. Det är orättvist att andra tränare som inte har kommit tvåa i ligan hyllas av deras klubbar. Det är orättvist att vi supportrar ska känna oss förvirrade. Det är orättvist att en man blir nöjd, men att resten inte alls håller med.

Är det inte lite komiskt att säga att vår fantastiska tränare Ancelotti just blev sparkad för att han kom tvåa i ligan? Alltså, inser ni att detta är helt galet? Inser ni att Ferguson inte har vunnit ligan varje säsong? Förlåt, jag borde inte säga, ni, jag borde nog säga Abramovic. United som kom tvåa förra säsongen, fick ta upp trofén idag, så vad säger att Ancelotti inte skulle få göra det nästa säsong? Han fick inte den tid han borde ha fått.

Ancelotti kom till Chelsea förra säsongen, och vann dubbeln. Är inte bara detta ett stort bevis på att han ska ha en lång framtid i Chelsea? Visst, det är tråkigt att vi inte vann ligan i år, men bara för det ska Ancelotti inte behöva få sparken? Tränare som har kommit trea, fyra och femma med deras lag hyllas just nu, men vad var det som gjorde så att Ancelotti inte fick den hyllningen? Räcker inte en andra plats? Räcker bara en första plats? om det är så att en första plats bara räcker, så kan jag säga att Chelsea har seriösa problem i framtiden.

Lyckas inte laget hitta en balans med en tränare kan det leda till att vi förlorar vår topp position. Man kan inte uppnå allt i livet på en gång, man måste ha tålamod och försöka om och om igen, och det är det andra lag försöker göra. Fotboll handlar inte om att ersätta nya medlemmar hela tiden, utan det gäller att låta dem få sin plats och komma in i den platsen, och för att detta ska ske så måste man ge dem tid.

Jag är ledsen, och jag känner att jag bara vill gå till Ancelotti och förklara att han är en super bra tränare som ska fortsätta med det han gör. Jag hoppas att han hamnar i en bra klubb, och jag hoppas att de tar hand om honom, för jag kommer sakna honom jätte mycket. Tack för allt Ancelotti, du är underbar!


/ Rukksar

7 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet rukksar!! Ja håller med dig till 100 procent! Det är så synd att behöva sparka en sån bra coach i onödan! Man får hoppas på att det inte sker sådana avskedningar i framtiden!!

  SvaraRadera
 2. "I löööv paztaaa, I lööv fotboooll...." Ancelotti

  SvaraRadera
 3. Taaack Hartman, precis inga fler onödiga avskedningar!

  Kommer aldrig glömma, i löv pazta,and i löve footbaall! <3

  SvaraRadera
 4. - Så jävla fint inlägg! Du är för bra Rukksar! <3

  SvaraRadera
 5. - Håller verkligen med! Grymt bra skrivet av dig..Skulle vilja krama om Ancelotti nu!! <'33

  (misstolkas inte !)

  SvaraRadera
 6. håller inte med! hur många chanser hade vi igår? nästan inga! hur många spel mål har vi gjort genom säsongen? inte många!Det funkar fan inte. Vi blev utspelade i CL och igen mot United. Ancelotti är ingen taktiker och spelar typisk italiensk fotboll. Han visar inga känslor och det påverkar till och med mig. tror du inte det påverkar spelarna när man har en stum coach vid sidlinjen? Anledningen att United är bättre är för att de har ett rakare spel. Vi spelar pass efter pass i sidled HELA tiden, hur fan kan torres vara bra om han inte får göra det han är bäst på att springa på djupet? Jag skriker hela tiden FRAMÅT MED BOLL JÄVLEN! Jag vill ha en coach som har en stor passion typ som mourinho. Han visar mest känslor och det uppskattas iallefall av mig. Sedan vill jag tacka för allt han har gjort. Det är inte hans fel att mittfältet är skit och inte kan spela snabbare. Men han har vissa saker som jag skrev tidigare som saknas.

  SvaraRadera
 7. Tack för att ni gillar inlägget!! :)

  Anonym- Alltid nice att få läsa andras åsikter :)

  SvaraRadera