lördag 21 maj 2011

Säsongens sista match


Nu mina vänner, är det snart dags för säsongens sista match. Visst låter det konstigt? Jag tycker det! Jag tycker att det låter konstigt för att vi avslutar säsongen utan titeln och för att tiden har gått så fort. Men som en fin avslutning gäller det att vinna allra sista matchen, och det är mot Everton. Ancelotti har redan meddelat att Yossi Benayoun och Bosingwa har spelat klart för säsongen eftersom båda två är lite små skadade och kommer inte att vara med imorgon. Som ni vet så är detta en borta match så säsongens sista hemma match spelades mot Newcastle förra helgen då matchen slutade 2-2. Sist Chelsea mötte Everton var 19:e februari i FA cupen när The Blues åkte ut ur tävlingen efter straffsparkar.

Chelsea har mött Everton tre gånger den här säsongen, och den fjärde matchen spelas alltså imorgon. Så här har det sett ut:

4:e december, Chelsea 1-1 Everton (PL)
29:e januari, Everton 1-1 Chelsea (FA cupen)
19:e februari Chelsea 1-1 Everton (FA cupen)

Som ni ser så har Chelsea ännu inte vunnit över Everton denna säsong, utan varje match har slutat oavgjort. Anledning till varför det har varit svårt att vinna över Everton tror Ancelotti är för att det helt enkelt är ett starkt lag och att David Moyes har skapat en fantastisk defensiv organisation. Everton är också ett lag som alltid är fokuserade och jobbar väldigt hårt, och när ett lag är så fokuserad blir det genast svårt att skapa chanser för att göra mål, förklarar italienaren. Men Chelsea har mött Everton i mitten av säsongen, och det var då Chelsea hade sin svacka, så detta är också en anledning till varför det gick som det gick mot Everton. När det gäller Evertons trupp så kommer de troligen att sakna Tim Cahill, Fellaini och Saha. Everton har ännu inte förlorat i tio raka matcher på Goodison Park, och så har de även vunnit deras tre senaste liga matcher. David Moyes är säker på att det kommer bli en tuff match då båda lagen vill avsluta med en vinst, och tränaren passade även på att hylla Carlo Ancelotti:

" Ancelotti har gjort ett mycket bra jobb. De vann dubbeln förra säsongen och blev tvåa denna säsong"- sa Moyes.

När det gäller Ancelotti så har han uppdaterat lite mer om vad som händer nästa säsong. Tränaren säger återigen att om klubben vill ha kvar honom så kommer han vara kvar, men om inte så finns det inget att han kan göra.

" Om klubben vill ersätta mig så är det inga problem för mig. Om de inte tycker som mig så kommer ni inte få se mig gråta, men jag kommer bli besviken och hitta en annan lösning." - säger Ancelotti.


Italienaren förklarar att det alltid är viktigt att lära sig nya saker från olika erfarenheter i livet, och givetvis har bossen lärt sig något från denna säsong. Han berättar att laget har haft svårt på grund av alla skador och för att de inte gjorde deras bästa. Detta är anledningarna till varför Ancelotti tror att Chelsea återigen inte vann ligan.

" Men vi avslutar säsongen på andra plats."- förklarar bossen.

Ancelotti tog inte bara upp hans framtid utan även Drogbas och Kalous:

" Drogba och Kalou har kontrakt med klubben och Chelsea är glada över att behålla dem. Laget är fortfarande bland topp lagen och Chelsea behöver inte spendera mycket pengar för att köpa nya spelare nu. Vi behöver inte så mycket ändringar i anfallet."

Ancelotti menar att Kalou är en spelare som inte har fått så mycket speltid här, men ändå har han lyckats göra många mål och visat hur duktig han är. När det gäller Drogba så säger han att det är malarian som gjorde det svårt för ivorianen, annars har han fortfarande mycket styrka kvar.

/ Rukksar

7 kommentarer:

 1. Alla spelar ju samtidigt så vilken kanal spelar Chelsea på?

  SvaraRadera
 2. De visar inte Chelsea, så man måste streama!

  SvaraRadera
 3. -Tack! Men jag hittade kanalen på TV
  (Viasat Ztra PL1)

  SvaraRadera
 4. Nu får Carlo gärna dra till Roma.

  Tycker om honom men ser inte att han har någon framtid i Chelsea.

  SvaraRadera
 5. Du verkar ha fått som du vill Isac A, för några få minuter sedan gick Chelsea ut med att han inte kommer fortsätta... nu börjar det spännande, vem ska träna?

  källa: http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2364758,00.html

  SvaraRadera
 6. Nu när jag väl såg nyheten så börjar jag bli lite mer tveksam. Det finns inga lediga bättre alternativ.

  1. Hiddink 2. Boas 3. Mourhino 4. Coyle 5. Redknapp.

  Men sätter mina pengar på att det blir Rijkard.

  SvaraRadera
 7. Jag föredrar Boas, men Porto verkar inte vilja!

  SvaraRadera