söndag 8 maj 2011

MANCHESTER UNITED 2 CHELSEA 1


Matchen är slut, och vi har ett resultat. Ett reslutat som gör så United supportrarna nu kan sikta mot en ny ligatitel medan Chelsea kan börja förbereda sig inför nästa säsong och vara glada över en andra plats i tabellen. Efter 2-1 vinsten behöver United bara en poäng, och sedan är det avgjort. Idag ska jag absolut inte sitta och klaga på United, för laget förtjänade deras vinst väl. Deras stabilitet, deras styrka, deras snabbhet och deras taktiker gjorde så att Chelseas förberedelser inte var tillräckligt. Ferguson hade förberett truppen mer än väntat och det bjöds på en kanon United som bara stormade in och vann matchen.

Chelsea tappade dock kontrollen och blev skakiga efter bara 40 sekunder spelat när Giggs tog sig igenom hela mittfältet, passade bollen till den oerhört duktiga Ji-Sung Park och det hela avslutades med en pass till Hernandez som tog sig förbi David Luiz och nätade för United. David Luiz hade ingen som helst chans när han stod helt fel vänt och missade Hernandez som var precis bakom hans rygg och var sugen på att ta emot bollen från Park. Luiz nekade dock och sa att det inte var hans fel, fast det ändå var det. Till slut byttes den nekande brasilianaren ut och Ancelotti valde att byta in Alex som är mer erfaren, som har spelat mot United flera gånger och som kom igång direkt efter att ha hoppat in i matchen. Detta skulle vara en spelare jag hellre skulle vilja se från början än David Luiz.

Men var det bara Luiz som inte var igång? Nej det var det absolut inte. Maskinen i mittfältet var inte på ON knappen idag. Någon hade glömt att trycka på knappen, någon hade glömt att väcka upp mittfältets maskin Frank Lampard. Han var osynlig tills han lyckades reducera sent under matchen. Men det räcker inte bara att göra ett mål, det gäller att prestera och synas under hela matchen vilket han inte gjorde. Hela mittfältet hade det svårt att läsa av United och det fanns inget snabbt spel hos Chelsea. United var snabba på att passa bollen och på att skapa chanser. För Chelsea tog det dubbelt så långt tid innan man hann skapa samma slags chanser som United och detta gjorde så att United lugnt och fint kunde rensa bort bollen från Chelsea medan Chelsea fick köra snabba tacklingar för att stoppa United. De snabba tacklingarna ledde även till kort.


Ancelotti hade Drogba, Kalou och Malouda i anfallet. Det var meningen att Kalou och Malouda skulle se till att servera fina bollar till Drogba som var den centrala anfallaren så han sedan skulle kunna skjuta in assisterna, men eftersom både Kalou och Malouda inte var vassa idag blev det genast svårt för Drogba för att skapa några chanser. Har man en sådan position som han hade idag är det oftast meningen att han ska vara på hans plats och vänta på bollen, och detta är en anledning till varför vi inte fick se många chanser från Drogba, han fick helt enkelt inte hjälp. Men när han väl hade hans frisparkar lyckades han ändå få Van der Sar börja jobba.

Allt som allt, Chelsea saknade snabbhet, självförtroende och koncentration. United var dock motsatsen, och startade matchen med en chockande passningspel. United spelade oerhört fint och de förtjänar vinsten! Chelsea startade svagt, och detta kan bero på det tidiga målet, kanske hann Chelsea inte visa upp deras styrka efter första målet som de annars skulle ha gjort? Kanske skulle självförtroendet vara på topp, och kanske skulle första halvlek inte vara så blek från Chelseas sida som det var.


Carlo Ancelotti valde en 4-3-3 uppställning, och hade Drogba på mitten med Malouda och Kalou vid sidan om. United saknade Ptarice Evra så, John O'Shea ersatte. Ferguson valde att låta Antonio Valencia starta som höger mittfältare istället för Nani.

United började matchen väldigt starkt med ett tidigt mål av Chicharito redan efter 40 spelade sekunder. Direkt efter detta var United återigen det starka laget som fick chans efter chans. Bara sju minuter efter första målet hade Rooney en chans efter att ha siktat på skott från 35 meters avstånd som Cech räddade väldigt fint.

Lite små chanser uppstod från Chelsea, när till exempel Drogba provade på skott från 40 meters avstånd, eller Kalous nick efter hörna som Van der Sar var snabb på att rädda. United fortsatte också att anfalla från olika håll. Till slut lyckades United näta igen, och den här gången fick Vidic alla applåder efter att ha nickat in bollen från Giggs boll, när Ivanovic lyckades inte stoppa hans serbiska lagkamrat, och Ferguson hoppade av glädje ännu en gång under samma halvlek efter 23 spelade minuter. 2-0 till United.


Efter halvlek uppstod det två byten i Chelsea. Luiz fick hoppa av och Alex fick hoppa in, även Mikel fick lämna över hans plats, men till Ramires. Chelsea provade på med olika lösa skott från till exempel Kalou, men dessa lösa skott var inga som helst problem för Uniteds målvakt. Efter 61 spelade minuter gjorde Ancelotti hans sista byte och bestämde sig för att byta in Torres och byta ut Kalou. Chelsea försökte att anfalla samtidigt som United också gjorde det från den vassa Rooney, men dock hade Chelsea lyckats förbättra chanserna en aning, och spräckte nollan när Lampard gjorde målet efter en assist från Cole, Ramires och Ivanovic. 1-2 till Chelsea


Manchester United (4-4-1-1):Van der Sar; Fabio (Smalling 87), Ferdinand, Vidic (c), O' Shea (Evans h-t); Valencia, Carrick, Giggs, Park; Rooney, Hernandez.


Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz (Alex h-t), Terry (c), Cole; Essien, Mikel (Ramires h-t), Lampard; Kalou (Torres 61), Drogba, Malouda.

Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله


/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Marilyn.lfc9 maj 2011 06:16

  Vad står إن شاء الل för? grymt bra blogg du har själv eh jag en Liverpool fan men en liiiten fan av Fernando Torres också! ^^

  SvaraRadera
 2. - Beklagar förlusten hjärtat! Manchester United var överraskande bra i första halvlek så jag stängde av matchen efter 2-0 målet.. Trodde att jag skulle få läsa om en kvittering i andra halvlek men så blev det inte så /; Synd att Torres och Drogbas chanser inte gick in i mål.. Kram vännen!

  SvaraRadera
 3. Marilyn.lfc- إن شاء الل betyder, om gud vill, eller må gud vara med dem, fast på arabiska :)Tack, kul att du gillar bloggen fastän du hejar på Liverpool! :D

  Hoda- det e lugnt, vi skulle ändå inte förtjäna en vinst, för vi var helt enkelt för kalla! Kram bästaste Hoda!

  SvaraRadera