måndag 9 maj 2011

" De spelade bättre än oss och de förtjänar att vinna matchen." - Ancelotti


Har ni kommit över förlusten än? För mig känns det fortfarande tråkigt, men ändå inte lika tråkigt som jag trodde att skulle kännas. Dels för att Chelsea spelade så dåligt och för att vi ändå har en mycket värdig andra plats. Nu har Chelsea två matcher kvar, och det har även United. Jag tror att United vinner båda deras matcher, och detta betyder att titeln blir deras i år. Det låter väldigt tråkigt, men The Blues har en ny säsong framöver som de ska börja förbereda sig inför. United kom tvåa förra säsongen, men efter säsongens slut såg de framemot denna säsong och målet var att vinna, vilket de också lyckades göra. Nu är det Chelsea som måste tänka precis likadant, och kliva fram på planen bättre än någonsin efter sommaren.

" De spelade bättre än oss och de förtjänar att vinna matchen. De förtjänar också titeln i år för att de var bättre än alla andra lag." - sa Ancelotti om United efter 2-1 förlusten på Old Trafford igår.


Ancelotti erkänner att det inte var Chelseas riktiga spel som bjöds mot United fastän förberedelserna inför matchen var mycket bra. United lyckades göra ett mål efter bara 40 spelade sekunder, men Carlo försökte ändra taktik under pausen och se till så att Chelsea skulle kunna stå på ben igen och reducera. Bossen förklarar att han ville sätta mer press och styrka på United vilket hjälpte en aning, men den pressen och styrkan skulle redan behövts innan pausen för att matchen skulle jämna ut sig ännu mer och mycket tidigare.

" Vi gjorde ett mål, men det är svårt att vinna en match under 45 minuter. Det var verkligen svårt." - förklarade bossen.

Det första målet som Chelsea förvirrades av var när David Luiz inte lyckades stoppa Hernandez, och bilder visar att Ancelotti inte tyckte om situationen, men Ancelotti har dock meddelat att han inte blev sur på Luiz. Förklaringen till varför Luiz sedan fick lämna planen är på grund av att Ancelotti helt enkelt ville använda andra spelare, det vill säga Alex som hoppade in istället för Luiz.


När det gäller självaste prestationen menar Ancelotti att United var det bättre laget på plan, vilket alla i princip kan hålla med om. I de förra matcherna mot Ferguson hade Chelsea dock mer balans, förklarar italienaren, men ändå har United varit bättre i de tre senaste mötena mot Chelsea, och då menar han alltså senaste mötet och mötena i Champions League.

" De spelade bättre än oss, och det är därför de har sex poäng mer. Jag ska vara ärlig och säga att Chelsea inte hade den bästa säsongen, men ibland kan sådant hända. Förra året hade vi en fantastisk säsong, men det här året var det inte så." - sa Ancelotti slutligen.

                                                             ***

Essien ska efter en lång tid delta i det Ghananianska landslaget efter att ha missat hela VM på grund av knä skada. Michael kommer att hjälpa till Ghana då de ska kvala mot Kongo i juni för att komma med i African Cup of Nations. Essien har inte deltagit i landslaget sedan januari, förra året.

" Jag vill verkligen hjälpa mitt land så att vi kan komma med i Africa Cup of Nations. Jag har fortfarande mycket att ge och jag har aldrig tänkt på att sluta från landslaget. Jag älskar mitt land, och jag har mycket att ge!"- sa den 28-åriga Essien glatt.





/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Dålig match från Chelsea sida, United var bättre på varje position.

  STORT - till Kalou-Malouda och Luiz.
  Det enda positiva som jag kan tänka på är Alex. Han och Terry är som gjorde för varandra och bör enligt min mening vara ordinarie mittback.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig!

  Alex var en av de duktigaste på plan!

  SvaraRadera