lördag 7 maj 2011

"För att vinna denna match behöver vi inte bara 11 spelare."-Ancelotti


Mina damer och herrar! Imorgon ställs Chelsea inför säsongens viktigaste match. Denna match ska spelas mot legenden Fergusons lag på deras stora arena, Old Trafford. Mycket press ligger på båda lagen eftersom denna match inte bara avgör Chelseas väg om titeln utan även Uniteds. Chelsea måste dock stå ut med en mängd röd klädda supportrar på stadiumet som kommer göra allt för att distrahera våra hjältar. Men är man hjälte så klarar man av allting, och eftersom Chelsea bara består av hjältar kommer Chelsea klara av detta. Vi siktar mot seger, vi siktar mot tre poäng, och vi siktar mot ligaguld.

" Det är absolut viktigt att välja rätt spelare men det är inte lagets form som kommer avgöra matchen." - sa manger Ancelotti angående mötet mot United.

Ancelotti har bestämt sig för att han ska välja spelare genom spelarnas karaktärer, och det är inget som vi behöver oroa oss för han har också meddelat. Det spelar alltså ingen roll om vi får se en 4-4-2 eller 4-3-3 uppställning, och samma gäller för United. Ancelotti har även meddelat att laget måste förbereda sig inför matchen som om det vore final, och just därför är det mycket Chelsea måste tänka på, men om man har ambitioner och färdigheter ska man kunna ta det lugnt och ha kontroll vilket Chelsea har.

" Man ska inte vara för orolig innan matchen, för då kan man tappa energi under matchen." - sa Ancelotti.

Enligt Ancelotti har United och Chelsea inga hemligheter. Lagen känner varandra väl, och Ancelotti vet att Rooney och Giggs är två av Uniteds nyckelspelare som Chelsea måste se till att hantera. Varför det ibland kan vara svårt att stoppa Rooney är för att hans position inte är lätt att kontrollera på grund av att han rör på sig och kontaktar laget mycket förklarade Ancelotti, men samtidigt är det ju en självklarhet att Chelsea måste kunna hantera honom menar Carlo.


" Det är inte lätt att välja de rätta spelarna för att många av spelarna förtjänar att spela. Jag ska checka deras kondition i sista träningen, men det som är bra är att jag oftast byter ut anfallarna under matchen, och när de kommer in spelar de jätte bra. Vi har vunnit många matcher efter att vi bytte in spelare. För att vinna denna match behöver vi inte bara 11 spelare. - sa bossen under presskonferensen.

En glad Ancelotti förklarade till slut att han är glad och ser framemot matchen, eftersom strävan efter liga titeln fortfarande finns kvar. Han förklarar att laget fortfarande lever, och detta betyder att laget består av bra karaktär, personlighet och självförtroende.

Fernando Torres tror att det första steget är att vinna mot United, och efter det gäller det att göra så många mål som möjligt så att Chelsea leder genom målskillnad.


" Första steget är alltså att vinna mot United, och efter det kommer vi få se vad som måste göras."- sa anfallaren.

Nu har Chelsea bara en match kvar på Stamford Bridge, och Torres är säker på att Chelsea kan vinna med hjälp av supportrarna, och även göra flera mål. Det gäller alltså att vinna alla matchen efter vinsten mot United! Och för att Chelsea ska kunna vinna alla matcher behöver laget så klart support från oss, men laget måste även tro förklarar Torres.

"Om du tror på fotboll vet du aldrig vad som kan hända. Vi har möjligheten till att vinna. Att vinna mot United borta är inte lätt, det är en av de svåraste ställena att vinna, men vi har chansen och vi måste gå dit med en vinnande mentalitet." - sa spanjoren till slut.

Manchester United har nu ett möte som väntar dem på Wembley mot Barcelona. Laget besegrade Schalke med 4-1 på Old Trafford i onsdags och är nu vidare till finalen i Champions League. Fergusons trupp har alltså haft det jobbigare under tiden medan Chelsea har varit match fri. Detta ser jag som en fördel för Chelsea. Samtidigt måste vi lägga märke till att United fortfarande inte har blivit besegrade på hemma plan ännu, så detta är en stor fördel för United. Dock vann Chelsea över United på Stamford Bridge i Premier League, vilket är en fördel, men United besegrade Chelsea i Champions League vilket är en fördel för United. United lär dock vara lite skakiga efter förlusten mot Arsenal på Emirates Stadium.

Så här har det sett ut för United mot Chelsea:

Förlust, Chelsea 2-1 United - Premier League
Vinst, Chelsea 0-1 United - Champions League
Vinst, United 2-1 Chelsea - Champions League


Rio Ferdinand tror att Chelsea vet att United kan besegra The Blues. Enligt Rio tycker han att hans sida var mycket bättre än Chelsea i de två senaste matcherna, och detta ser han som en stor fördel för United. Han menar att Uinted har bra självförtroende inför mötet fastän de förlorade mot Wengers trupp.

" Chelsea vet att vi kan besegra dem." - Rio Ferdinand

" Supportrarna kommer hjälpa oss att vinna matchen." - Gary Neville

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Oojoj, vilken spänning.. vilken dramatik! Vad jag längtar! :) KTBFFH!

  Ska bli så kul att se den vidrige Gary Neville sitta och lipa på läktaren efter slutsignalen, tål inte den människan.

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen spännande! :D Jag tror verkligen på vinst!! KTBFFH! :)

  Jag tål inte hela skit laget United!

  SvaraRadera
 3. - tåler heller inte skitlaget United.. lycka till idag hjärtat!

  SvaraRadera