torsdag 5 maj 2011

Följ med Terry genom historien


Tiden bara rinner i väg, och vi blir äldre, upplever nya upplevelser i livet och minns de gamla minnena. Precis så här har tiden också bara runnit iväg för vår kapten, och nu har han redan spelat sin 500:e match för Chelsea. Nu kan han minnas hans första dag i Chelsea, eller hans första match som han spelade. Tror ni att han hade någon som helst aning om att han en vacker dag skulle leda truppen med kaptensbindeln framför miljontals människor som ger honom stor respekt för allt han gör som en kapten? Tror ni att han någonsin tänkte sig att han en dag ska sitta och berätta hur det var första gången han kom till Chelsea efter hans 500:e match? För mig låter det oerhört stort och mäktigt!

" Jag var nervös. Jag kommer ihåg att jag kom in och tänkte att jag redan hade spelat med några spelare förut som en skolpojke. Vi fick göra olika uppgifter den dagen, och min uppgift var att rengöra omklädningsrummen. Jag fick också rengöra Dennis Wises, Dave Lees och Eddie Newtons fotbolls skor. Vi tränade inte så mycket första dagen, lite joggning och olika tester."- berättade kaptenen om hans första dag i Chelsea.

Men det är inte bara första dagen kaptenen har i sitt minne, utan första målet i Chelsea kommer han nog aldrig heller glömma. Det första målet som Terry gjorde i blåa tröjan var mot Gillingham hemma i FA cupen. Målet lyckades han göra via Zolas hörna då han sprang in i straffområdet mot botre stolpen och nickade in den fint efter att han tunlade målvakten. Terry sprang raka vägen till de närmaste fansen på Bridge och kände kärleken!

" Jag kommer ihåg att jag tänkte, wow." - berättar Terry.


Innan Terry fick spela en hel match hade han hoppat in som avbytare  i Carling Cup mot Southampton. Första gången han platsade i startelvan var mot Oldham och Chelsea vann med 2-0. John kommer ihåg att Vialli hade låtit honom träna dagen innan med startelvan, och efter träningen kom Graham Rix och berättade att han skulle få börja från elvan nästa dag.

Vi gasar fram i tiden och åker till 2002. Vet ni vad som hände år 2002? Jo, det var då Terry fick spela hans första Cup final, och det var mot London laget Arsenal.


Som ni ser i så förlorade Chelsea med 2-0 mot Arsenal och det var en stor besvikelse för vår kapten. Han förklarar att det kändes som att hela världen skulle gå under efter den förlusten. Men nu när Chelsea har byggt upp laget ännu mer och vunnit flera titlar känner han att det känns mycket bättre.

" Som en engelsman har jag alltid tittat på FA cupen, så jag var väldigt ledsen efter mötet på Cardiff, men när man vinner andra stora titlar genom tiden så som Premier League titlarna glömmer man bort de där minnena."- förklarar John som vann dubbel förra säsongen. 

Vid slutet av säsongen 2002/03 hamnade Chelsea i finansiella problem. Under den tiden hade inte Terry samma roll som han har idag i klubben. Han var en av de yngre spelarna som brukade lyssna på de äldre spelarna och han visste att det uppstod många möten och diskussioner i klubben om hur man skulle fixa upp allt igen. Men det viktigaste var att komma med i Champions League. Chelsea skulle möta Liverpool och det mötet skulle avgöra om The Blues skulle komma med eller inte. Tur nog vann Chelsea den matchen med mål från Marcel Desailly och Jesper Gronkjaer, men om Chelsea inte skulle vunnit den matchen skulle det nog inte vara lika lätt att hitta en ägare som skulle kunna satsa pengar för klubben, så oerhört viktig är Champions League. 

" Roman Abramovic kom och han har gjort så att vi är där vi är nu." - sa Terry tacksamt. 


Efter att Chelsea sedan hade gått vidare till Champions League skulle första matchen spelas mot Sparta Prague. Dock satt Terry bänkad hela matchen, och det skulle nog han inte fått göra idag. Terry, och Lampard satt bänkad från början och båda spelarna hade sen tidigare inte haft några erfarenheter från Champions League, och detta kan vara en stor anledning till varför Terry satt bänkad hela matchen. Lampard fick sedan hoppa in, och William Gallas gjorde ett mål vilket gjorde så att Chelsea vann den matchen. Efter matchen pratade Ranieri med Terry och kaptenen berättar att han ännu än respekterar Ranieris beslut.

År 2005 vann Chelsea ligan efter 50 år. Managern Mourinho lyckades vinna både ligan och ligacupen. Tränaren hade alltså ett mycket lyckat år i Chelsea, och förutom matchen mot Bolton kommer Terry ihåg mötet mot Norwich när Mourinho kom in på planen och bad alla Chelsea spelare kasta deras tröjor till supportrarna.


" Under den matchen visste jag att vi som ett lag hade kommit igång och gjort vårt jobb. Det var en speciell kväll. "- förklarade 30-åringen.

Chelsea vann ligan 2005, men dock vann de inte semi-finalen mot Liverpool på Anfield samma år. Efter att ha vunnit ligan firade inte laget så som de borde ha gjort. Mourinho kom med champagne och delade med sig till alla spelarna. Spelarna drack lite champagne och gick sedan till sängs. Nästa morgon hade laget ett viktigt möte angående mötet på Anfield. Chelsea försökte koncentrera sig och ta det lugnt, men Benitez besegrade Mourinho.

" Vi hade inte tur, och det behöver man i stora möten."- berättade Terry om förlusten mot Liverpool efter Luis
Garcias mål.Året därefter, det vill säga 2006, vann Chelsea ligan återigen. Terry förklarar att Chelsea spelade otroligt bra fotboll och tränaren Mourinho såg till att jobba väldigt hårt.

" Managern värvade jätte bra spelare till laget" - vilket Terry anser var en av de nycklarna som gjorde så att Chelsea vann ligan igen.

Åren gick, men en ligaguld vann Chelsea inte förren 2010 med Carlo Ancelotti. Chelsea tappade dock första platsen ganska tidigt, och många sa då att det var över för Chelsea, men Terry förklarar att de aldrig gav upp. De försökte komma tillbaka i form, och de antal mål som Chelsea lyckades göra borta och hemma tycker kaptenen var otroligt.


" Under varje säsong vet man att man kommer ha en dålig moment, men det handlar om att komma ur den så snabbt som möjligt. Vi kom ur den väldigt snabbt förra säsongen, men i år gick det inte lika snabbt, däremot är vi tillbaka ännu en gång." - Terry

/ Rukksar

8 kommentarer:

 1. Carlo säger i pressen att det inte blir någon comeback i Roma!! :) Härligt om han blir kvar!

  SvaraRadera
 2. - Åh vilket fantastiskt inlägg! Hur kan man inte älska Terry?

  SvaraRadera
 3. - Comeback? Vilken comeback snackar Isac om? Men ja, Ancelotti har sagt att han inte vill prata om sin framtid förens säsongen är över så ingenting är omöjligt ;)!

  SvaraRadera
 4. Ancelotti har tidigare spelat som mittfältare i AS Roma. För ca ett halvår sen sa han att han gärna hade velat träna Roma efter säsongen.

  SvaraRadera
 5. - Jag vet att han har spelat i Roma, jag är inte dum i huvudet men han fick det att låta som om han tränat Roma tidigare så det var därför jag undrade vad han menade..

  SvaraRadera
 6. Robin Van Tran6 maj 2011 15:18

  Fantastiskt inlägg tycker jag med ville bara fortsätta läsa och läsa men det tog slut vilket var tråkigt men mkt bra inlägg!1 <;D

  SvaraRadera
 7. Okej.. comeback i Italien menar jag, inte Roma. Lite fel där.

  - Jag vill fortsätta i England och jag kan försäkra er om att jag inte kommer att träna i Italien nästa säsong, säger Ancelotti till Gazzetta dello Sport.

  SvaraRadera
 8. HOPPAS HAN BLIR KVAR :D

  Tack Hoda och Robin :D

  SvaraRadera