lördag 16 april 2011

WEST BROMWICH ALBION 1 CHELSEA 3


Sådär ja! Chelsea får nu ta med sig tre mycket viktiga poäng. Jag måste säga att jag faktiskt blev glad över Ancelottis beslut om att låta Drogba börja från början vilket var helt rätt. Detta var rätt eftersom att Drogba inte bara låg bakom hans mål men även bakom mycket fina assister, och assisterna ledde ju även till mål som när Kalou nätade in på returen efter att målvakten inte lyckades hålla kvar Drogbas skott. Drogba fick igång anfallet och visade hans styrka idag.

West Bromwichs tränare Hodgson lyckades däremot inte imponera idag när hans backlinje inte alls lyckades blocka på ett rätt sätt. Chelsea hade det oerhört lätt att ta sig igenom deras försvar och detta ledde till 3 mål för Chelsea. Vi fick ju även se Torres komma in sent under matchen, och under två sekunder trodde man ju även att han äntligen lyckades göra första målet för Chelsea, men det blåstes dock till offside och målet togs bort.


Frank Lampard som har haft det lite svårt att lysa upp under de senaste matcherna visade upp sig mer idag och gjorde även ett mål. Fortfarande är han inte super Frank enligt mig, men han är på rätt väg.

Chelsea bjöd ju  inte bara på tre chanser, utan hade en massa chanser som skulle kunna leda till mål, och jag tycker att vi såg fin passningsspel från Chelsea och en väl organiserad lag. Chelsea må ha haft det lite lätt för att WBA klantade till sig, men ändå måste man erkänna att man såg en vassare Chelsea som man innan inte har fått se.

Mer har jag inte att säga om vad jag tyckte och tänkte förutom att jag är glad och nöjd över resultatet och att jag hoppas på att det fortsätter såhär så att vi även tar Arsenals andra plats!

Ancelotti som startade med en 4-3-2-1 uppställning mot United startade idag med en 4-3-3. Drogba var längst fram med Kalou och Malouda. Mikel var tillbaka på mittfälten, och David Luiz på försvaret.

Chelsea började anfalla väldigt tidigt under matchen, och redan efter en minut var Malouda där framme och försökte spräcka Chelseas nolla. Det kom även chanser från WBA som till exempel när Mulumbu sköt över målet, men fastän Chelsea hade de flesta chanserna så lyckades Albion sätta in första målet redan i den 17:e minuten och målet gjordes av Odemwingie. 1-0 till Albion. Men Chelsea som hade tre poäng i tankarna stoppades inte av Odemwingies mål, utan i den 21:e minuten stack Drogba fram och nätade för Chelsea. 1-1 till Chelsea. Efter 4 minuter var Drogba där igen, men den här gången lyckades Carson rädda hans skott, men bollen kunde han inte hålla kvar, och den bollen satte Kalou in i mål. 2-1 till Chelsea. Inte långt efter fixar Drogba ännu en chans, men den här gången lyckades Malouda inte pricka in bollen i mål.


Chelsea fortsatte att anfalla och flera chanser uppstod. Lampard som sköt frispark var oerhört nära på att ge Chelsea tredje målet, men målvakten såg till att rädda. Däremot var detta inte nog för Lampard, för i den 44:e minuten lyckades Lampard tillslut göra målet när Drogba passade till Malouda som sin del såg till att hitta Lampard. 3-1 till Chelsea.

Andra halvlek bestod av mycket Chelsea men också chanser från WBA. Chanserna kom från till exempel Drogba, Morrison, Malouda och Brant. Chelsea gjorde även två byten under andra halvlek när Ivanovic byttes ut mot Bosingwa i den 62:a minuten och Torres in och Drogba ut i den 81:a minuten.

Torres som ännu inte har gjort mål för Chelsea var väldigt nära på att bryta barriären när han faktiskt hittade målet efter att Malouda hittade rätt på Torres, men däremot var Torres offside.

West Bromwich Albion (4-4-1-1):Carson; Reid, Meite, Olsson, Shorey; Brunt (c), Scharner (Jara 72), Mulumbu, Thomas (Tchoyi 81); Morrison (Vela 72); Odemwingie.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic (Bosingwa 62), David Luiz, Terry (c), Cole; Essien, Mikel, Lampard (Benayoun 76); Kalou, Drogba (Torres 81), Malouda
Det ska gå bra nästa match, إن شاء الله

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Dom gjorde 3 byten inte 2 :)

  Tror faktiskt att Chelsea tar andra platsen.

  Tyckte det var konstigt att Ancelotti inte bytte in Torres tidigare men samtidigt så ska vi inte slösa så mkt tid att tänka på det. Viktigast är 3 poäng.

  SvaraRadera
 2. jahaa ojj, juste lamps och Benayoun! Mitt fel, sorry!!

  Jag tror också att vi kan ta andra platsen:D

  SvaraRadera
 3. Jag har ångest att Torres inte fick göra mål, kunde inte bara dommaren fria :(, hoppas han gör mål mot west ham..

  SvaraRadera
 4. Riktigt synd! Men hittar han målet engång så kmr han göra det igen ;)

  SvaraRadera