lördag 16 april 2011

Vinsten säkrar tredje platsen för Chelsea


Jag är oerhört glad över vinsten idag. Dels för att det alltid är kul med vinst men också för att vinsten betyder så mycket. Detta var vinsten efter förlusten mot United i Champions league, detta var vinsten som säkrar en tredje plats, detta var vinsten som ger spelarna mer självförtroende och detta är vinsten som ger Ancelotti mer självförtroende. Det har varit så mycket snack om vem som ska ta över Ancelottis plats och hur WBA inte körde bra och lät Chelsea få en gratis vinst på tv i eftersnack, och så pratade de även bara om vem som ska ta över Ancelottis plats osv, men Chelsea har faktiskt vunnit med 3-1, och det är inte bara för att WBA klantade sig, utan för att Chelsea faktiskt såg till att WBA kunde klanta sig. Förstår ni hur jag menar? Man ska ju inte bara kolla på det ena laget, utan Chelsea måste ju ha gjort något för vinsten, och det vi fick se idag var en kämpande Chelsea som börjar komma i bra form, och som gjorde så att Albion inte lyckades försvara ordentligt.

Matchens första målgörare var Didier Drogba som även nätade mot United, och det känns bra av att se att han äntligen börjar komma i form och visar vad han egentligen går för. Drogba var en av alla elva spelare som spelade bra under matchen måste jag säga!


" Didier spelade jätte bra, och det gjorde hela laget." - uttalade Ancelotti efter 3-1 vinsten borta mot Albion.

Bossen förklarade att det inte är lätt besöka Albion, men Carlos lag lyckades visa bra karaktär och personliget. Ancelotti valde att spela med en 4-3-3 uppställning för att skapa en mer bred anfall, och detta behövdes eftersom West Brom har en fantastisk defensiv organisation och de brukar oftast komma fram till mittfältet och avancera för motståndarna. Chelsea ville alltså spela brett och skapa möjligheter.

" Vi var farliga på vänstra sidan." - förklarade italienaren.

Det skulle vara en mycket bra avslut i matchen om Torres mål inte dömdes till offside innan domaren blåste i pipan, och Ancelottis är inte helt enig om domarens beslut. Ancelotti uttalade att han inte vet om det var offside eller onside, och att han tycker att Torres hade otur. Jag kan säga att det var offside, men inte sådär jätte tydligt. Men att han lyckades hitta målet visar att han ändå är nära, och att det snart kommer hända, så nu gäller det att hoppas och be till Gud om att Torres får göra hans första mål så snabb som möjligt.

" Jag kommer att bli glad för Fernandos skull när han gör mål, och han kommer vara med nästa match." - sa Carlo.Carlo förklarade även att Chelsea inte köpte Torres för att ersätta Drogba. Han menar att Chelsea köpte Torres för att spanjoren är en fantastisk anfallare och en ung anfallare, men Drogba har varit en mycket viktig spelare för laget, och det kommer han också vara i framtiden.

" Didier hade malaria det här året så han förlorade några månader när han inte var 100 procent frisk, men efter det har han kunnat hjälpa till laget. Han har en kropp som visar att han kan hålla på länge och behöver träna och vara professionell.

Sist men inte minst har vi även en kommentar från Hodgson:

" Vi kan inte klaga, Chelsea var tydligt bättre än oss."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar