lördag 2 april 2011

STOKE CITY 1 CHELSEA 1


Men nej, inte oavgjort! Det skulle ju bli en vinst för Chelsea, vi har inte råd med att tappa två poäng nu. Men vi borde ändå vara glada över resultatet för det kunde lika gärna ha blivit 2-1 till Stoke som hade en massa farliga chanser under andra halvlek, och det hade Chelsea också. Det känns inte bra att se så många chanser brännas, men jag kan tänka mig att Stoke fansen har samma känsla just nu. En sak som jag är oerhört glad över är att min älskade Drogba gjorde mål idag, och att han skulle göra ett andra mål var inte omöjligt för idag var han mer aktivare än vad man sett under senaste tid, så idag var han definitivt ett hot för Stoke, och någon som jag blev rädd för från Stoke var Jones. Han är stor, stark, och en spelare som hade en massa chanser idag, imponerad av hans spel!

Det var synd att det blev ett tidigt mål för Stoke, jag hatar när motståndarna gör ett tidigt mål, men samtidigt hade ju Chelsea mycket tid för att kvittera och ta ledningen. Problemet är att ett tidigt mål kan förvirra laget och så kan även vissa spelare få lite dåligt självförtroende. Målet gjordes av Walters som nyligen flyttat från Ipswich till Stoke. Walters hade inga som helst problem med att springa förbi Luiz som inte lyckades blocka honom på mitten av planen (skulle vart bättre om han stod lite längre ner) och sedan också Essien som försökte ta över försvarsrollen, men lyckades tyvärr inte. Så lite mer koncentration vid den situationen skulle hjälpt laget och kanske även ge tre poäng innan domaren blåste av matchen efter en mycket spännande match.

Jag tyckte att vi såg fina passningar från Lampard idag, och så tycker jag att jag såg mer av Bosingwa men han fick med sig ett gult kort så det minskar på hans rankning. Ramires var också aktiv fastän han inte lyckades avsluta chanserna på det sättet man önskade sig. Den som borde få mycket beröm är ändå vår målvakt som gjorde fantastiska räddningar och kämpade på hela tiden. Malouda lyckades inte göra något jätte speciellt idag, Essien spelade bra, Anelka helt okej, backlinjen gjorde ett bra jobb förutom att Luiz måste se till att vara på sin plats. Men matchens höjdpunkt var ändå Drogba som inte har lyckats göra mål sedan januari!

Carlo Ancelotti gjorde tre förändringar från senaste matchen mot City. Drogba och Anelka fick börja från starten medan Torres och Kalou satt på bänken. Bosingwa spelade som höger back istället för Ivanovic.

Det tog en liten stund innan Chelsea kom igång i matchen, men i den fjärde minuten var Ramires väldigt nära via Bosingwas inlägg, och den föredetta Chelsea spelaren Robert Huth var nära på att ge hemmalaget ledning ännu tidigare med pannan när det hade gått två minuter av matchen. Fastän Huth inte lyckades näta, så kom ändå ledningen efter bara fem minuter när Walters satte dit 1-0 målet för Stoke med ett lågt skott. 1-0 till Stoke.

Men Chelsea gav inte upp, och redan efter två minuter var Chelsea oerhört nära när Cole försökte nicka in bollen i mål via Maloudas boll som Begovic såg till att rädda. Efter denna chans hade Chelsea en massa chanser, från Anelka, Drogba och Terry. Det var alltså mycket bra spel från de blåa, och det var en självklarhet att det snart skulle bli ett mål. Att det målet skulle göras av Drogba var inte konstigt, utan det var synd att hans tidigare chanser inte blev rätt. Kvitteringen gjordes i den 32:a minuten när Anelka hittade rätt på Drogba som dundrade in bollen med pannan in i mål. 1-1 till Chelsea.

Chelsea var ännu en gång nära på att näta när Lampard passade Cole, Cole passade till Ramires och Ramires skott rensades precis vid mållinjen. Stokes hetaste chans efter deras mål var från Penant som sköt ett skott, men Cech såg till att rädda Chelsea. Flera chanser uppstod för The Blues, men den sista chanser innan halvlekens slut  var återigen från Ramires som dömdes till offside efter att ha mottagit en boll från Drogba.

I andra halvlek fick vi snabbt se en Chelsea chans via Anelkas skott, men sen var det plötsligt Stoke som visade en ännu farligare chans när Penants skott räddades av Cechs fötter i den 48:e minuten. Inte långt efter var Chelsea nära på att ta ledningen när Drogbas låga skott nuddade stolpen, om det inte skulle ha gjort det skulle ivorianen ha gjort två mål i matchen. Begovic fick återigen koncentrera sig när han efter en stund räddade Lampards skott.

I den 60:e minuten beslöt Ancelotti sig för att byta in Torres och ta ut Anelka. Även Ramires fick sätta sig ner när Kalou kom in. En 4-4-2 uppställning förvandlades till 4-3-3. Torres som ännu inte gjort mål för Chelsea lyckades inte göra det idag heller.

Stoke var oerhört nära flera gånger på att ta ledningen genom till exempel Wilson när han träffade ribban eller när Cech räddade med ena handen. Helt plötsligt var det mycket Stoke och en Chelsea som såg trötta ut. I den 79:e minuten ansåg Ancelotti att det behövdes förändringar i försvaret för att kunna stoppa Stoke, så han tog ut Bosingwa och ersatte med Ivanovic.

Men Chelsea fick tillbaka glöden, och Drogba var återigen nära på att göra mål när hans skott träffade ribban. Flera små chanser uppstod men Stoke och Chelsea kunde ändå inte göra ett mål, utan matchen slutade oavgjort.

Chelsea (4-4-2): Cech; Bosingwa, David Luiz, Terry (c), Cole; Ramires (Kalou 61), Essien, Lampard, Malouda; Anelka (Torres 61), Drogba.
Stoke (4-4-1-1): Begovic; Wilson, Shawcross (c), Huth, Higginbotham (Collins 90+2); Pennant (Fuller 90+1), Whelan (Whitehead 85), Delap, Etherington; Walters, Jones.
Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Frustrerande match och resultatet betyder att guldet är ur sikte. Tycker för övrigt att CA gjorde många fel.. Det finns få lag i världen som spelar mer fysiskt än Stoke City och då ställer han upp med Bosingwa. Ivanovic hade verkligen behövt hjälpa Luiz med Jones och Delap. Jag hade också velat se Mikel i startelvan då han också är väldigt stark och kan hålla undan sina motståndare. Konstigt också att matchens sämsta spelare, Malouda får spela varenda minut. Han är såå kass och han får gärna följa med Bosingwa och Anelka från Chelsea i sommar och jag vill så gärna att Zhirkov ersätter. Han är sååå mycket bättre men CA verkar inte fatta det... HAN MÅSTE STARTA MOT UTD!

  Jag tror nog att alla spelare hade United i sin tanke under denna match men man tycker ju med all rutin som våra spelare har så borde man inte tänka på det.

  SvaraRadera
 2. Att vinna ligan kommer vi verkligen inte göra :( Det är nästa säsong som gäller! Jag tkr också att Ivanovic borde finnas från starten!

  Det är synd att Malouda inte lyckats visa glöd de senaste matcherna, för Malouda har varit en riktig kämpe när Chelsea hade sin svacka. Men jag tror att det bara handlar om ngra matcher, låt det gå ngra dagar så kmr vi få se en bra Malouda igen.

  Att möta ex Stoke, Everton eller Fulham hemma är aldrig en lätt uppgift kan jag säga, dessa lag är jobbiga på ngt sätt..

  SvaraRadera
 3. Nää, Malouda har inte varit bra på flera månader och det finns inget som talar på att han ska höja sig dem sista omgångarna samtidigt som Zhirkov gått från klarhet till klarhet. Det är inte ett dugg rättvist.

  SvaraRadera