söndag 3 april 2011

En jämn match gav Chelsea 1 poäng


Vi hade bästa chansen igår! Arsenal spelade deras match oavgjort igår, och om vi skulle vunnit mot Stoke så skulle vi ha lika mycket poäng som The gunners, vilket betyder att vi lätt skulle kunna ta ifrån deras andra plats. Idag hade City match, och det känns tråkigt att säga detta, men vi ligger på fjärde plats igen. Första platsen går helt enkelt inte att få den här säsongen. Fergusons United som höll på att förlora när de låg under med 2-0 mot West Ham lyckades tillslut avsluta matchen med 4-2 till United, som ni ser så är United oslagbara i ligan just nu, och därför tror jag inte att de kommer förlora första platsen den här säsongen.

" Det var en jämn och spännande match" - uttalade Ancelotti efter matchen.

Bossen förklarar att de absolut inte är glada över resultatet, men att det ändå var ett rättvist resultat eftersom båda lagen hade en massa chanser. Under 60 minuter spelade Chelsea väldigt bra tycker Ancelotti, men laget råkade tappa balansen lite grann vid slutet av matchen, och det var då vi fick se en oerhört farlig Stoke som bjöd på chans efter chans. Samtidgt förklarar han att Stoke  inte är ett lätt möte, och att man måste förstå att det kan bli svårt mot det laget ibland, så han är både nöjd och inte nöjd, lite sådär emellan. Och tillslut kommenterade vår boss målgöraren Drogba:

"Han gjorde mål för Elfenbenskusten och för oss, det är en bra stund för honom."


Jag har en känsla av att Drogba börjar komma igång nu, och att ju fler matchen han får spela så kommer han visa oss finare spel och mer chanser för att göra mål. Igår var han verkligen igång, och så gjorde han även mål. Med Elfenbenskusten gjorde han 2 mål, så sammanlagt har han gjort 3 mål under senaste tid, vilket visar att något har förändrats hos anfallaren, och det är ju något positivt.

Det blir spännande att se om Drogba från starta från elvan på onsdag eller inte för det är då vi möter United i Champions League. Det gäller att tänka rätt och logisikt innan matchen, för det här är ett viktigt möte!


Det är det enda titeln vi kan vinna den här säsongen, och vi ska möta en av ligans bästa lag, United. De kanske leder ligan, men i Champions League ska de inte göra det. I Champions League ska Chelsea besegra United precis som de besegrade United på Stamford Bridge. På onsdag finns det bara två saker att göra, och det är att göra mål och blocka. Nu handlar detta om mål skillnad, detta handlar inte om tre poäng eller ett poäng. Det är viktigt att få ett bra resultat på hemma plan fastän det kanske är viktigare att göra mål på borta plan. Detta betyder att United kommer göra allt för att näta på Stamford Bridge.

Förbered er på att United kommer komma med bättre självförtroende än vad Chelsea kommer ha efter deras 4-2 vinst, men jag tror inte att detta kommer påverka Ancelotti och hans trupp stort, utan det är bara att tänka på vinsten i ligan mot United på Stamford Bridge. Det gäller att ha mer koncentration än vad Chelsea hade mot Stoke, för det här handlar om målskillnad, och United har varit bra på att göra mål under senaste tid. Chelsea måste också se till att göra mål, för nu handlar det inte om 3 poäng eller 1 poäng, det handlar om mål.
/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar