torsdag 28 april 2011

Ny säsong, nya rykten


Snart är säsongen slut vilket innebär att vi kommer få läsa flera olika transfer rykten för den kommande säsongen. Jag tänkte ta upp de senaste ryktena om Chelsea i detta inlägg, och notera att detta bara är rykten och inget som är säkert.

Tottenhams Gareth Bale har lyckat visa mycket glöd denna säsong, men nu ryktas det om att Bale är redo för ett nytt klubb. Chelsea har enligt Mirror och Daily Express visat intresse för 21-åringen, och det sägs att laget även är redo att betala 415 miljoner kr. Men det är inte bara Chelsea som har visat intresse, utan storklubbar så som Barcelona och Inter har också lagt märke till Tottenham stjärnan.


Hur blir det med Neymar? Nu sägs det att det kanske inte blir Chelsea tillslut efter att flera storklubbar så som Barcelona och Juventus har visat intresse för anfallaren. 19-åringen fortsätter att imponera fotbolls världen, och det är troligt att Santos kan kräva runt 35 miljoner euro för Neymar. Roma är ett nytt lag som har lagts in i listan och den nya äger Thomas DiBenedetto har bestämt sig för att ta sig in i jakten efter super talangen.


Gazzetta dello Sport skriver att  före detta Chelsea manager Jose Mourinho som just nu befinner sig i Real Madrid är intresserad av att värva kapten John Terry till det spanska laget och para ihop honom med före detta Chelsea mittbacken Ricardo Carvalho. Ett annat rykte är också att Abramovic är intresserad av att välkomna Mourinho till Chelsea igen om Ancelotti nu får sparken. Däremot har sportchefen Jorge Valdano sagt att han utesluter det helt.


Högerbacken Gregory van der Wiel som en gång i tiden blev utsparkad från Ajax ungdomsakademin berättade i en intervju med FIFA:s oficiella hemsida att han nu har kommit tillbaka och har mycket att erbjuda. Enligt Wiel hade han en stor mun och spelade mycket tufft, men trots allt det där han han nu lyckats göra framsteg och mognat. Nu är 23-åriga Wiel holländsk landslagsman och han jagas även av storklubbar så som Chelsea, Juventus och Bayern Munchen. Ajax spelaren har även uttalat att han är sugen på att vinna troféer, utvecklas och spela på den absoluta hösta nivån.


Den unga talangen Eden Hazard har imponerat många storklubbar på senaste tid. Den 20-årige Eden jagas bland annat av Arsenal, Chelsea, Manchester United, Bayern Munchen och Real Madrid. Före detta superstjärnan Zinedine Zidane har rekommenderat Juventus för att köpa Lillestjärnan, och detta är ett bevis på att detta är en spelare som varje lag borde satsa på. Detta är dock ett rykte som lutar sig mer åt Juventus sida, men Chelsea är alltså en bland alla andra klubbar som är ute efter talangen.


Det har ryktats om att Abramovic kanske inte vill ha kvar Ancelotti efter säsongens slut, och nu skriver The Mirror att Abramovics största dröm är att ersätta italienaren med Barcelonas Pep Guardiola som nyligen har förlängt hans kontrakt med Barcelona ett år till. Sedan har det även ryktats om att Abramovic är redo för att välkomna före detta Chelsea tränaren Guus Hiddink till klubben igen, dock har Turkiet uttalat att de inte kommer släppa taget om holländaren ännu. 


Mohamed Banguras agent Patrick Mörk menar att anfallaren är redo att lämna AIK, och det har ryktats om att Bayern Munchen och Chelsea har visat intresse för Mohamed. Agenten har uttalat att det finns klubbar som kollar på honom, men dock är det långt ifrån en affär. Chelsea har alltså varit ett av de lagen som har studerat anfallaren på plats. 21-åringen sägs vara väldigt mogen för en flytt trots att han knappt har haft en hel säsong i Allsvenskan. Dock tror Mörk att det kan vara oerhört svårt att ta sig till de största ligorna, men intresse finns i alla fall från stora ligorna. 


Real Madrids 18-åriga Castilla Morata har lyckats göra två framträdanden med Reals A-lag under säsongen, ett i ligan och ett i cupen. Nu skriver The Mirror att Chelsea är intresserade av spanjoren, men Real sägs inte vilja släppa Morata. 18-åringen har lyckats göra 12 mål i 23 matcher och har ett kontrakt mer Real som sträcker sig till  juni 2013. 


Enligt TribalFootball har det ryktats om att Abramovic gärna skulle vilja se Didier Deschamps som tränare för Chelsea. Före detta Chelsea spelaren tränar det franska laget Marseille just nu, men en come back till Chelsea som en tränare skulle Roman enligt rykten gärna vilja se.

/ Rukksar

11 kommentarer:

  1. Bangura skulle kunna vara en "Chicharito-värvning", en ganska okänd spelare från en liten liga. Chelsea skulle behöva göra en sån värvning istället för att lägga ut hutlösa summor pengar på större spelare.

    Sen tycker jag en ytter och en kreativ mittfältare skulle behövas. Typ, Sahin och Sanchez/Hazard/Young.

    Van Der Wiel tycker inte jag behövs än, Ivanovic och Ferreira tycker jag duger ett tag till.

    SvaraRadera
  2. Tkr själv att vi borde köpa Van Der Wiel har hört mkt bra om honom. Sen om Bangura, Tror ikke det är en bra värning skulle vara Bojan Krikic. Sanchez, Hazard o Young skulle varit trevligt att se dom i Chelsea Tröjan.

    SvaraRadera
  3. - Grymt inlägg! Tror dock inte Bale hamnar i Chelsea men Neymar kan nog hamna i vilken klubb som helst! Det kommer ju upp nya rykten om honom varje dag och jag hade gärna sett honom i Roma men tror inte det kommer att hända. Det ligger nog mellan Barcelona och Chelsea. Han kommer INTE hamna i Juventus!

    - Ni kan dock pusta ut för Terry kommer ALDRIG lämna Chelsea och Hazard förlänge i början av april sitt kontrakt med Lille till 2015 så han stannar. Men om det nu är så att han trots allt jag hört (han trivs i Lille, vill inte flytta därifrån) så är det nog Arsenal som är det rätta laget för honom. Jag vet, jag vet.. vill inte se honom i Arsenal men han gillar ju dem så ja.. nu får vi helt enkelt vänta och se vilken tränare Chelsea kommer få nästa säsong. Nu kommer ju Mourinho stanna i Real Madrid några år till men det hade varit grymt om han återvänt till Chelsea (Ancelotti är vår haha)! Han har ju själv sagt att han saknar Chelski! Kram vännen! Keep up the good work! Det här inlägget var grymt, grymt, grymt!

    SvaraRadera
  4. Är säker på att Carlo stannar, skulle bli väldigt förvånad om annat sker.

    Svårt med transfers..

    Malouda, Anelka, Bosingwa, Hilario, Ferreira och Zhirkov ligger nog alla risigt till.
    Om jag får välja så stannar; Zhirkov och Ferreira.

    Lukaku är verkligen en spelare jag önskar men tyvärr tror jag inte han får plats.. och Sturridge är klart värd en chans i anfallet.
    Och i anfallsväg är nog en ytter viktigare än Lukaku, typ Sanchez.
    En Playmaker som Sahin skulle behövas.
    Hilarios kontrakt går ut i sommar och i Turnbull har vi nog Premier Leauges sämsta reservmålvakt så jag tror vi kommer få se Stokes bosniske målvakt Begovic på bänken framöver.

    Alltså, i mitt tycke:

    Ut: Anelka, Malouda, Bosingwa, Hilario
    Tillbaka från Lån: Sturridge, Mancienne
    In: Sahin, Sanchez och Begovic.

    SvaraRadera
  5. Silly Season in my <3 ;)

    Hazard kommer till Arsenal i sommar, det är jag ganska säker på. Bale? tveksamt.. Neymar? Blir säkert äckelBarca för honom, däremot är det inte omöjligt att van der Wiel kommer till Chelsea.

    SvaraRadera
  6. Tror Zhirkov ligger bra till det.

    SvaraRadera
  7. Tycker också att Chelsea ska satsa på spelare som inte är så kända, jag tror dock inte att vi kommer få se Hazard i Chelsea,utan det blir Arsenal. Chelseas back duger fortfarande, så jag skulle nog koncentrerat mig mer på andra områden.

    Har hört att Barca försökt låna ut Bojan, men att han inte har velat, så att få Bojan till Chelsea skulle nog vara ganska så svårt, men själv tkr jag att han borde bli utlånad.

    När det gäller Neymar så tror jag att Juve och Roma inte har ngn chans, men däremot ligger Chelsea och Barca bra till. Skulle gärna vilja ha honom i Chelsea, men jag tror att han skulle valt Barca före oss!

    Hahah Terry är Chelseas hjärta, hur ska ett lag funka om hjärtat inte finns där? Näh, jag tror Terry också garvar åt det där ryktet! :D , och tack Hoda!! <3

    När det gäller Ancelotti så tror jag också att Abramovic kommer ge honom en chans till, det är han verkligen värd!

    Jag skulle inte vilja släppa Malouda, han är en av de vassaste spelarna i Chelsea just nu.

    Det känns som att snacket om Lukaku har minskat, och det är oerhört tråkigt, för den spelaren skulle jag VERKLIGEN vilja ha i Chelsea. han och Neymar!! Och jag längtar att få se Sturridge i Chelsea igen, få se om han stannar kvar i Bolton ett tag till eller om han kommer tillbaka nästa säsong :)

    Tror också att Zhirkov ligger bra till!

    SvaraRadera
  8. Bojan platsar inte ens på vår bänk så nej tack.

    Malouda har rykt upp sig ordentligt på slutet men ändå har han varit kass nästan hela säsongen.

    Yuri Zhirkov är min absoluta favoritspelare i Chelsea och jag har både en Zhirkovtröja och en autograf med honom. Tror dock att han lämnar, han har uttalat sig om att han vill ha mer regelbunden speltid och med Carlo som tränare så tror jag inte det kommer att hända.
    Tycker det är orättvist mot Zhirkov att Ancelotti har spelat Malouda match efter match trots att han har varit i princip värdelös.. han får aldrig chansen.
    Tror han lämnar till Juventus eller Spartak/återvänder till CSKA.

    SvaraRadera
  9. Men om jag tänker efter så har Malouda varit den som alltid har sett till att vara aktiv den här säsongen känns det som :P Tkr att han har varit riktigt bra den här säsongen, alltid sprungit mkt och han har även gjort flest mål för Chelsea.

    Zhirkov får ju inte så mkt speltid, och ja han är en mycket duktig spelare! Men jag själv skulle vilja ha kvar Malouda istället för Zhirkov, men detta betyder inte att jag underskattar Zhirkov, utan jag tkr att han är riktig grym! :)

    SvaraRadera
  10. Hade oerhört gärna sett Van der Wiel i klubben. ivanovic är visserligen en av mina personliga favoriter, men förutom sitt huvudspel så bidrar han egentligen inte så mycket offensivt. se på barca, hur många anfall bygger inte dem på dani alves? Chelsea skulle behöva högerfotad achley cole, det räcker inte med att bara vara stark defensivt som vänsterback längre, åtminstone inte i matcher där chelsea har bollinnehavet.

    Hazard och Neymar blir svåra. med tanke på hur mycket pengar som lades ut i vintras så tror jag att klubbar som city, real, barca och milan kommer vara starkare på transfermarknaden i sommar.

    Sanningshalten i rykter kring Gareth Bale vill jag låta stå öppen. hade förstås varit underbart att se han i blått, men min spontana magkänsla är att han faktiskt stannar i spurs.

    Lukaku är en våt dröm. nästa Drogba? tror tyvärr att spanien och italien kommer locka mer, men ingen blir gladare än jag om jag skulle ha fel.

    Ser att det pratas än del om yttrar som Sanches och Young. själv hoppas jag att Chelsea fortsätter satsta på Salomon Kalou. jag tycker att han varit bäst i klubben den senaste månaden, tillsammans med Malouda och Terry.

    En spelare som jag blivit mäkta imponerad av de senaste veckorna är Sunderlands Jordan Henderson. en mittfältare som klarar av att spela både i mitten eller ute på en kant. har inte hört så mycket om honom, vilket förvånar mig. han har en enorm potential. ingen spelare kommer någonsin att kunna ersätta Frank Lampard, men jag tror att Henderson är så nära det går den perfekta ersättaren när Lamps till slut lägger skorna på hyllan.

    Portospelarna Hulk och Falcao är alltid intressanta, dem är lätta att glömma bort.

    Försäljningsmässingt så känns det nog som att Anelka har gjort sitt i klubben. har alltid gillat honom men något säger mig att han inte är nöjd med att vara tredjevalet, och klubblojalitet är inte direkt hans adelsmärke heller. Jag hoppas att båda våra portugisiska högerbackars (Ferriera och Bosingwa) dagar är räknade. det var evigheter sedan dem var riktigt bra. även Hilario lär gå till sommaren.

    Zhirkov har varit väldigt ojämn, men själv hoppas jag att han stannar ett år till. det är en bra reserv eftersom han kan spela både som vänsterback, yttermittfält eller vänsterytter. vet inte riktigt vad man ska tro om Benayoun. han har sett lovande ut de senaste matcherna, men har är ju otroligt skadebenägen. jag hoppas nog att han lämnar klubben i sommar. Såg att någon nämnde Malouda. jag kan hålla med om att han inte varit sig själv stora delar av säsongen, men nu de senaste matcherna har han bevisat att han förtjänar en plats hos oss. ryktet om Terry passar bara 1 april.

    Slutligen så hoppas jag verkligen att Ancelotti får stanna hos oss. det är en oerhört skicklig tränare, och oavsett om vi lyckas ta ligan eller inte så tycker jag att han förtjänar ett år till.

    SvaraRadera
  11. Aa precis, Ivanovic är den typen av backen som är bäst på att göra mål med huvudet. Jag skulle vilja stärka höger sida, men i mittfältet.

    Håller med om Hazard och Neymar! Jag tror att Neymar hamnar i Barca!

    Tror också att Bale stannar i Spurs, och jag skulle nog vilja se han där i en säsong till.

    Hoppas inte Lukaku lockas av Spanien och Italien, han har ju dock alltid varit Chelsea supporter ;)Men sen handlar ju allt om pengar!

    Jag tror att Kalou kan utvecklas mer genom tiden, och det kan han göra i Chelsea! Han har utvecklats enormt den här säsongen, det enda som jag skulle vilja ändra på honom nu är att han inte ska hålla kvar bollen så länge, annars är han den kvicka spelaren som jag tkr om!

    Intressant att du tar upp Jordan Henderson!Honom ska man llägga märke till nu :)West Ham har gett oss duktiga spelare, så inget säger att Henderson inte skulle lyckas i Chelsea ;)

    Jag håller med dig helt när det gäller Anelka och Ferreira!

    OCH yes, Ancelotti förtjänar verkligen en till säsong med Chelsea!:)

    SvaraRadera