torsdag 28 april 2011

" Vi måste göra vårt jobb, och det är att vinna mot Tottenham"- Ancelotti


Snart är det dags för match, och för varje match som spelas så närman vi oss slutet. Det är slutet som avgör om vilket lag som vinner titeln efter en lång säsong där alla lag har strävat efter en och samma sak, Premier League titeln. 20 olika fantastiska lag har varit med och strävat, kämpat och spelat för den titeln, och snart är det dags. Fortfarande är inte tävlingen slut än, men för vissa lag är titeln redan glömd. Men inte för Chelsea. Chelsea kan fortfarande vinna titeln, och för det  måste Chelsea  vinna de fyra matcherna som laget har kvar att spela. Efter att Chelsea har vunnit alla matcher avgör United om Chelsea vinner titeln återigen eller inte, men förlorar Chelsea en gång kan vi också glömma bort titeln.

På lördag gäller det att vinna över Redknapps Tottenham som just nu strävar efter en fjärde plats och kommer göra allt för att ta ifrån den platsen från Manchester City, men för att de ska kunna ta den platsen krävs det vinst mot Chelsea.

 • Ancelotti säger att Chelsea ska spela offensivt.
 • Ramires, Essien, och Alex är tillgängliga inför matchen.
 • Torres och Drogba kommer troligen att börja från elvan.
"Torres och Drogba kan spela tillsammans. Min filosofi är att när man har mycket duktiga spelare ska man låta de spela tillsammans. Om en spelare har färdigheter och förmågor kan han spela tillsammans med andra spelare. De kanske måste offra något med deras förmågor och färdigheter, men de kan spela tillsammans och det är bra för laget." - har Ancelotti sagt när han fick frågan om Torres och Drogba.

Sedan fortsatte han: "Vi försökte att träna dem tillsammans. Det är för tidigt att fatta ett beslut om detta, men det kommer inte vara en överraskning om de börjar tillsammans på lördag." 


Det är också fortfarande osäkert om det blir en 4-3-3 eller 4-4-2 uppställning efter att Ancelotti uttalade att han inte har problem med någon av de två alternativen. Han menar att resultatet inte påverkas av uppställningen, utan att det påverkas av motivationen och den viljan som spelarna har. 

Enligt Ancelotti måste Chelsea spelarna också se upp för Tottenham. Ancelotti noterade att Tottenham kan använda Gareth Bale väldigt offensivt, de kan kontra med Aron Lennon, de kan använda deras förmågor i luften med Peter Crouch, och sedan har de även Rafael Van der Vaart som är en mycket bra spelare på alla sätt. Tottenham har alltså ett mycket bra och farligt anfall som de kan utnyttja på lördag.

" Vi måste kunna hantera detta, och använda våra spelare för en vinst." - sa den italienska bossen.


Jeremy Defoe som är ganska så säker på att Spurs kan hamna på fjärde plats tror också att de kan vinna mot Chelsea. Han menar att Tottenham alltid spelar bra mot storlagen, och han tycker att Spurs har tillräckligt med styrka för att vinna på Stamford Bridge. 

" Det är en stor match, en match som vi ser framemot. Jag är säker på att vårt självförtroende kommer vara på topp. Alla matcher är så viktiga just nu, och vi tror att vi kan vinna." - sa Defoe som lyckades göra hans 100:e mål mot West Brom för Tottenham. 

" Vi har ett stort möte mot Chelsea, och vi är redo för det."- har Harry Redknapp sagt.

Tottenham har dock bara haft en vinst denna månad, annars har de haft tre oavgjorda matcher och två förluster. I ligan har de inte förlorat någon match den här månaden, utan det var mot Real som laget förlorade båda gångerna. 


2/4 Wigan 0-0 Spurs
5/4 Real Madrid 4-0 Spurs (CL)
9/4 Spurs 3-2 Stoke
13/4 Spurs 0-1 Real Madrid (CL)
20/4 Spurs 3-3 Arsenal
23/4 Spurs 2-2 West Brom

Sist Spurs mötte Chelsea var 12:e december då matchen slutade oavgjort, 1-1.

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. http://www.skysports.com/story/0,19528,11668_6903185,00.html

  Det ser ut som Didier stannar!! :D :D

  SvaraRadera
 2. DEN DÄR ARTIKELN GJORDE MIN DAG!! Nu gäller det att klubben också vill ha kvar världens bästa DROGBA!

  SvaraRadera