onsdag 20 april 2011

Nu kan Chelsea äntligen sätta press på Arsenal och United


Igår spelade United oavgjort mot Newcastle. Vet ni vad detta betyder? Jo, detta betyder att vi äntligen kan sätta lite press på Arsenal och United om vi vinner ikväll. Arsenal har bara två poäng mer än oss, och United har nio poäng mer. Båda lagen tappade alltså poäng vilket är mycket bra för oss. Nu är de tre poängerna viktigare än någonsin, jag känner bara att detta inte går att missa det här. Men, förlorar vi matchen eller om vi spelar oavgjort kommer det inte ske någon skillnad, så det enda som gäller, tycker jag, är att vinna! Ancelotti anser att det nu är dags att visa vad Chelsea har missat under svackan, nu är det dags att ta igen med stora tag.

"Svåra momenten varade för länge, det är därför vi har haft problem"- uttalade bossen.

Så frågan är, kommer det gå bra för Chelsea nu när svackan är över? Då pratar jag också om nästa säsong. Behövs det förändringar för att det ska gå bättre, eller har Chelsea gjort de förändringar som behövs? Ancelotti uttalade idag att Chelsea har gjort de förändringar som behövdes och att det troligen inte kommer ske några andra förändringar under sommaren. Han syftade alltså på David Luiz och Fernando Torres. En stor anledning till varför han också tror att det gick som det gick för Chelsea ett tag är för skadelistan som Chelsea hade. Laget saknade viktiga spelare så som Drogba, Essien, Alex och Lampard. Sedan tar det ju även tid tills de kommer i form efter skadorna, men nu har det äntligen börjat ljusna till hos spelarna, nu när man äntligen kan se att formen är på väg.

" Under vissa tillfällen var vi tvungna att låta Ferreira spela som mittback." - förklarade Ancelotti.

Ancelotti förklarade sedan att det inte bara är David Luiz eller Torres som har förändrats Chelseas spel, utan också Ramires som kom i somras. Chelsea hade alltså tänkt innan svackan att det behövdes spelare, och då var tanken att man skulle köpa in Ramires för att stärka mittfältet. Givetvist tar det tid innan en spelare kommer igång, men nu tycker jag att vi redan har fått se en mycket bättre Ramires än vad vi fick se i början. Sedan får vi ju inte glömma Benayoun, men han har ju inte lyckats prestera lika mycket på grund av skadan.

" Ramires är 23 år gammal och han kan förbättras."- kommenterade italienaren.

Många har även inte tyckt om att Chelsea inte har låtit unga spelare få mycket speltid i år, och förklaringen till detta är att det helt enkelt inte gick att ge dem mycket speltid under svackan säger managern. Det var tänkt att de yngre skulle få mer spela mer, och de fick dem också göra i början av säsongen förklarar Ancelotti, men när det svåra uppstod var det svårt att ge dem ansvaret. Men Chelsea har inte gett upp hoppet om de yngre, utan de har sett till att de får den spel tid de behöver och just därför är en stor andel av dem utlånade till olika klubbar.

" Sturridge presterar väldigt bra i Bolton, och vid slutet av säsongen kommer vi att göra ett beslut."- sa Ancelotti tillslut.


/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Härligt med vinst!!

  När Alex blir kry igen så får nog Luiz se sig petad.. hur många misstag gör han inte?

  2 straffar
  Skulle fått rött mot Man u.
  Gick bort sig alldeles både mot Stoke och West B.

  Han e en stor säkerhetsrisk i försvaret, hade hellre velat sett han som defensiv mittfältare, vilket han också har spelat i både Portugal och Brazil.

  SvaraRadera
 2. håller med dig där! Luiz mååste börja skärpa sig! Det känns som att han bara vill göra mål hela tiden för att han lyckats göra 2. Ibland känns det som att han glömmer bort hans position. Han måste hålla sig på plats och inte försöka att tänka på mål. Han måste tänka på att försvara och spela lugnare. Annars kan det bli röda kort och straffsparkar!

  SvaraRadera