onsdag 20 april 2011

CHELSEA 3 BIRMINGHAM CITY 1


Nu ligger vi tvåa! Kan ni fatta det? Chelsea ligger tvåa! Jag så stolt och glad! Det kan inte bli bättre just nu! Vi må ha lika mycket poäng som Arsenal har, men vi ligger före genom målskillnader vilket gör så att vi nu kan säga att vi är tvåa i tabellen. Tack Gud att Arsenal inte vann deras match mot Tottenham idag, ännu ett bevis på att bön alltid hjälper, hihi :)

Nu tillbaka till Chelsea! Chelsea bjöd på en härlig vinst där det bjöds på en massa fina assitester och mål. Vi fick även se Ryan Bertrand debutera för A-laget när han byttes in i matchen och Cole byttes ut. Den nya Ryan lyckades inte bara debutera, eller vinna matchen, utan han lyckades även ligga bakom ett fint mål då Malouda nickade in bollen i mål efter hans inlägg. Malouda lyckades få en riktig härlig kväll efter att han dels var mycket aktiv och även gjorde två mål i matchen. Tredje målet gjordes av Salomon Kalou efter att han avancerade sig fram och skruva in bollen.Didier Drogba gjorde däremot inte göra något mål idag, men han lyckades ligga bakom fina bollar och så jobbade han även väldigt hårt för laget. Det är inte så lätt att avsluta något när man har tre motståndare emot sig så som Drogba nästan alltid hade idag. tre mot en situationerna gjorde det ganska svårt för Drogba, och anledning till att det är flera spelare som kämpar emot Drogba är för att de flesta ser ivorianen som ett hot nu när han är i form. Målskytten Kalou var också mycket het, och jag gillar att han är den typen som oftast kan dyka upp när man minst anar det!


Essien som under senaste tid inte lyckats lysa upp lika mycket som tidigare, visade ändå vilja och fart i hans spel. Dessutom verkar det som att självförtroendet även börjar växa mer hos mittfältaren. Lampard likaså, allt såg mycket bättre ut hos mifftältaren. Lite senare under matchen byttes Malouda och Kalou ut mot Anelka och Torres. Anelka tycker jag inte visade något speciellt alls förutom att han faktiskt såg ganska trög ut idag, men detta kan bero på att han suttit bänkad ett tag. Torres är fortfarande mållös, och hade inga chanser under matchen. Visste ni förresten att detta var Ferreiras 200:e match?

När det gäller hela laget och lagets spel så tycker jag att Chelsea visade mycket förtroende och mycket vilja. Alla spelare vågade sig fram och hade ett mål, vilket var vinst. På grund av detta hade laget det väldigt lätt att ta sig fram med bollen och hålla kvar bollen. Dessutom var det även väldigt lätt att ta ifrån bollen från Birmingham. Chelseas passningspel såg också väldigt fin ut vilket jag har saknat under många matcher, men detta är bara ett tecken på att laget har fått tillbaka självfötroendet igen! Jag måste också kommentera vår nya brasilianare David Luiz! Jag har två saker att säga om honom, det ena är att han ska se till att vara på hans plats, och att han måste börja ta det lite lugnare! Då syftar jag på straffsituationen. Straffsituationen var ju ganska rolig, då drar jag inte in Luiz nu, utan jag menar diskussionen mellan Larsson och Gardner om vem som skulle skjuta, haha!

Idag valde Ancelotti en 4-3-3 uppställning. Den enda skillnaden i dagens elva var att Ivanovic satt på bänken medan Ferreira var på plan.

Chelsea började matchen väldigt bra då första målet gjordes i den andra minuten när Drogba passade bollen till Ferreira som sin del sköt ett inlägg till Malouda, och Malouda nickade lätt in bollen i mål. Detta var hans 12:e mål i säsongen. 1-0 till Chelsea.

Efter målet uppstod det en massa chanser och de flesta kom ifrån Chelsea, och man fick inte vänta länge tills det andra målet gjordes av hemma laget. I den 25:e minuten hittade Kalou målet med ett mycket fint skott som Foster inte kunde rädda. 2-0 till Chelsea.


Foster hade det inte så jätte lätt då han faktiskt såg ganska så skakig ut under hela matchen. Men det var inte bara Foster som såg skakig ut, utan Birminghams försvar som inte kunde hantera Chelseas anfalls spel såg också väldigt skakig ut. Innan domaren blåste på pipan så bjöds det på flera chanser och några var ifrån Drogba, Lampard och Essien.

Under andra halvlek fick vi se den 21 åriga Ryan Bertrand för första gången när han byttes in i den 56:e minuten mot Cole, och Ryan lyckades även servera fram ett mål när hans inlägg nickades in i mål av Florent Malouda. 3-0 till Chelsea. I den 66:e minuten gjorde Ancelotti två byten till. Torres fick komma in istället för Kalou och Anelka in istället för Malouda.

Målkalaset var dock inte slut här, men däremot såg inte Luiz till att Chelsea stod på tur igen utan Birmingham fick straffspark efter att Luiz fällde ner Derbyshire. Larsson gjorde målet och Birmingham fick ett tröstmål. 1-3 till Birmingham.

Det kunde dock ha blivit ett till mål för Chelsea när Chelsea fick frispark väldigt nära målet, men Drogba lyckades inte näta utan sköt över, och såhär såg det ut utanför målet innan Drogbas boll åkte över,


Chelsea (4-3-3): Cech, Ferreira, D. Luiz, Terry (c), Cole (Bertrand 56); Essien, Mikel, Lampard; Kalou (Torres 67), Drogba, Malouda (Anelka 67).


Birmingham (4-4-1-1): Foster; Carr (c), Johnson, Ridgewell, Parnaby (Davies 79); Larsson, Gardner, Ferguson, Fahey; Hleb (Bentley 70); Jerome (Derbyshire 70).

Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - HELL YEAH ATT DET BLEV VINST OCH HELL YEAH ATT TOTTENHAM OCH ARSENAL BARA FICK ETT POÄNG! Grattis till vinsten hjärtat! Im happy for you!

    SvaraRadera