tisdag 19 april 2011

"För två månader sen var detta en dröm"- Ancelotti


Imorgon är det dags för match igen, och då är det dags att möta Birmingham City som just nu befinner sig på 14:e plats i ligan. Alex McLeish som har 38 poäng ligger inte illa till om man jämför med lagen under, så detta är ett lag som ligger i mitten av tabellen, och kommer försöka att ta sig till en bättre plats för en bra avslut av säsongen. Den här månaden har Birmingham lyckats dra sig undan förluster, medan de fick smaka på tre förluster och en oavgjord match förra månaden. Deras första förlust denna månad blir nog imorgon, eller hur?

Denna månad har Birmingham spelat tre matcher. Första matchen spelades mot Bolton hemma då de vann med 2-1, sedan Blackburn borta då resultatet blev 1-1 och Sunderland hemma som de besegrade med 2-0. Laget har alltså varit vassa på hemmaplan, men lyckas de vara vassa på bortaplan imorgon?


Det Ancelotti säger är alltså att,
 • Ramires och Alex inte kommer vara med, och vi får vänta tills matchen mot Tottenham innan vi får se de spela igen.
 • Ivanovic är lite småskadad, men under träningen idag ska Ancelotti checka situationen.
 • Fortfarande är det inte klart om Torres ska starta eller inte.

Förra matchen mot Birmingham gick inte som tänkt för Chelsea. Enligt italienaren presterade laget oerhört bra men förlorade ändå matchen. Men nu är Chelsea redo för en vinst fastän Birmingham också har kört bra på sistone förklarar bossen, och dessutom är det en hemma match, och detta är en stor fördel. Chelsea mötte Birmingham i november när laget hade sin svacka som ni vet, och resultatet blev tillslut 1-0 till hemma laget Birmingham. 

" Det kommer bli en jämn match. Birmingham har en bra organisation och jag tror att de kommer försöka kontra mycket precis så som de gjorde förra matchen." - förklarade Ancelotti

Men Chelsea som är i form igen och vann med 3-1 borta mot Albion har bra förtroende och ser framemot mötet. Bossen förklarar att det skulle vara svårt att ändra om ett lag som körde så bra mot Albion, och detta betyder alltså att vi kommer få se samma kämpande Chelsea imorgon. Albion matchen var ett bra tillfälle för  grabbarna där de kunde visa deras karaktär och visa vad de går för.


" Alla spelare som var med i matchen reagerade mycket bra när det gäller självförtroendet, personligheten och spelet. För två månader sen trodde ingen att vi skulle kunna komma tillbaka och kämpa för titeln. För två månader sen var detta en dröm." - sa bossen sedan.

Ancelotti är medveten om att poängskillnaden mellan United och Chelsea är mycket, men att hoppas är aldrig fel! Det första målet som laget har är alltså att vinna titeln, och det andra är att nå en sådan position som gör så att laget direkt får en plats i Champions League nästa år.

Tillslut ville bossen även kommentera Ashley Cole som blev röstad till PFA Premier league team of the year:

" Jag har alltid sagt att han är en av de bästa vänster backarna i världen. Jag blev glad över hans prestation mot Bromwich för han spelade väldigt bra." 


Drogba som lyckades göra mål förra matchen tror att Chelsea helt klart har en mycket säker tredje plats och kan lägga en stor press på Arsenal som spelade oavgjort mot Liverpool i söndags. När det gäller United så tror Drogba att det kan vara ganska svårt att utmana laget nu när de ligger på första plats, men sedan uttalade han detta:

" Vi måste fortsätta att tro och vara professionella." 

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Torres Kalou
  Zhirkov Lampard Mikel Benayoun
  Cole Terry Luiz Ferreira
  Cech

  Min startelva!

  SvaraRadera
 2. Skulle föredra drogba och Anelka. Essien istället för Mikel, annars är den nice. Skulle även vilja se Malouda under matchen.. :)

  SvaraRadera
 3. - vill verkligen inte att torres ska starta och hoppas det inte är något allvarligt med ivanovic!

  SvaraRadera
 4. jag tkr Drogba borde börja från elvan!
  Det är nog ganska lugnt med ivanovic, han verkade bara ha lite problem med muskeln efter alla spelade matcher :)

  SvaraRadera