torsdag 14 april 2011

Den legendariska Arrigo Sacchi på besök


Den legendariska italienska tränaren var och besökte Cobham idag, för att träffa sin nära vän Carlo Ancelotti. De båda italienarna har en god vänskap, men Ancelotti har även haft Sacchi som tränare i Milan och har även varit hans kollega när Sacchi tränade det Italienska landslaget och hade Ancelotti som assisterande tränare vid sidan om.

65 åriga Sacchi hade sedan länge velat komma och hälsa på hans goda vän, och idag efter en lång tid fick båda vännerna träffas igen. Sacchi kommer att stanna några dagar och se på när spelarna tränar på Cobham med Ancelotti. Det är inte bara A-laget som intresserat Sacchi, utan han har även ett stort intresse för att se vilka kvalitéer de yngre har i Chelsea, och detta intresse har stigit mer under de senaste åren på grund av att hans jobb nu handlar om att leta upp unga talanger för det Italienska U:21, och U:15 landslaget. Sacchi tycker att det ser bra ut i Chelseas akademi och han tror att detta kommer ge bra resultat i framtiden. 


När det gäller engelsk fotboll så tycker Sacchi att det har växt mycket fantastisk. Han gillar hur lagen spelar och atmosfären i Premier League. Han tycker att ligan är mer komplett och ser till att inte förlora den moderna fotbollen, dessutom är ligan väldigt professionell. 

" Det måste vara en stor stolthet att få spela engelsk fotboll, som är lite annorlundare än vanlig fotboll."- uttalade Arrigo.

Arrigo har tidigare varit på Wembley med Milan, och han kommer ihåg den engelska publiken och tyckte att det var underbart. Han blev förvånad över hur mycket publiken förstod fotbolls taktiken, och det tyckte han var oerhört fascinerande. 

Arrigo Sacchi har tidiagare tränat Carlo som tidigare nämnt, men Sacchi är en tränare som också har tränat tidigare Chelsea spelare så som, Ruud Gullit, Gianfranco Zola, och Pierluigi Casiraghi.

Enligt Sacchi var,

  • Gullit en oerhört fantastisk spelare. Han var duktig offensivt och defensivt. Hans defensiva sida hjälpte mycket när han kom till Italien, där det var mycket defensivt spel.
  • Zola en stor talang. han var en bra person och hade mycket tekniska färdigheter. Han var en viktig spelare.
  • Casiraghi var en mycket stark spelare och en fysisk spelare. Han spelade alltid för laget.
Hur var Ancelotti som spelare då?

" För mig var han en fundamental spelare, en professor av fotboll. Han var som en regissör för en orkest i mittfältet." 

Sacchi visste redan då att Ancelotti hade förmågan för att bli en tränare och att han skulle bli det i framtiden. Han menar att Ancelotti hade mycket intelligens och att det inte bara var fötterna som funkade bra utan också hjärnan. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar