torsdag 21 april 2011

" Vi har inget annat val än att vinna alla matcher." - Malouda


Igår fick hjältarna känna på en härlig vinst efter tre fantastiska mål gjorda av Malouda och Kalou, men däremot fick våra yngre hjältar inte fira alls när de åkte ut ur Youth cup på Old Trafford mot United i semifinal igår kväll. Den här gången kommer de inte att få lyfta på priset så som de gjorde förra året, men de lyckades iallafall komma till semifinal och detta ska de vara mycket stolta över. Uniteds William Keanes hattrick och Ravel Morrisons mål gjorde så att matchen slutade 4-0 till United, vilket säkrar en plats för finalen.

Chelsea (4-4-2 Diamond): Jamal Blackman; Todd Kane, Tomas Kalas, Daniel Pappoe (c), Aziz Deen-Conteh; Rohan Ince (Adam Nditi 46) Nathaniel Chalobah, Jack Saville, Josh McEachran; Bobby Devyne (Philipp Prosenik 81), Milan Lalkovic.

Man United Johnstone; M.Keane, Thorpe (c), Fornasier, McGinty; Tunnicliffe, Pogba (Lingard 89), Cole, Morrison (Lawrence 90), Van Velzen (Blackett 73); W Keane.

Nu tillbaka till vinsten igår som har lyft upp Chelsea till andra plats i tabellen. Nu när det är så jämnt mellan Arsenal och Chelsea finns det bara en önskan, och det är att se till att vara kvar på andra platsen. För att detta ska ske måste Chelsea vinna alla kommande matcher och Arsenal måste tappa poäng.
" Det är fem matcher kvar innan säsongens slut, och vårt mål är att vinna varje match och efter detta kan vi se vart vi ligger i tabellen." - sa Ancelotti efter matchen.


Om Chelsea lyckas vinna alla matcher kommer laget helt plötsligt vara efter United som ligger sex poäng före Chelsea just nu, men det räcker inte med att Chelsea bara ska vinna alla deras matcher utan här gäller det även att Ferguson också förlorar poäng. Bossen förklarar att det inte är lätt att ta igen sex poäng genom fem matcher, men just nu vill italienaren bara fokusera och vinna matcherna. Chelsea kanske inte vinner ligan, men om ligan slutar bra för Chelsea i år kommer detta ge en bra motivation inför nästa säsong. Nu gäller det att Chelsea kör samma stil som de har gjort under senaste matcherna, och det Ancelotti tyckte om med gårdagens match var:
  • Det var snabbare spel vilket man inte kunde se under den svåra perioden.
  • Anfallarna hade flera möjligheter för att visa deras kvalitéer, vilket är bra för dem och laget.
  • Chelsea gjorde mål efter två minuter vilket gjorde matchen bekväm.
En annan viktig del som fick igång Chelsea var Drogbas styrka och fart, la Ancelotti till. Hans starka personlighet hjälpte till laget att fortsätta och komma igång mer. Dessutom var han väldigt aktiv och såg till att skapa bra chanser.

" Didier har en stark personlighet. Han visste att han inte spelade bra på grund av malarian, men nu är han i form, och visar fantastisk bra kvalité." - kommenterade Ancelotti.

Slutligen uttalade managern att han lärt sig en mycket viktig sak genom fotboll, och det är att allt kan hända tills domaren blåser av matchen. Man kan vinna titel i sista minuten och även tvärtom, man kan förlora titeln i den sista minuten.Malouda som gjorde två mål i matchen känner att han är i form igen. Han känner att han är starkare fysiskt och mentalt, och det är därför han nu kan göra mål så ofta. Fransmannen uttalade att han jobbar hårt under träningarna för att komma igång mer och prestera så bra som möjligt under matcherna.

" Vi startade matchen väldigt bra, laget var redo för att prestera och när man gör ett tidigt mål känns det bra under resten av matchen. Vi hoppades på vinst, vi hoppades på poäng och vi hoppades på att Arsenal skulle förlora poäng mot Tottenham, just därför hade vi en perfekt kväll."

Slutligen kommenterade Malouda även Ryan Bertrand som debuterade igår kväll. Malouda tycker att det var en perfekt moment för Ryan och att han lyckades försvara mycket bra, dessutom är Malouda väldigt imponerad över inlägget som Ryan gjorde.


" Han gav mig en perfekt boll, och jag blev jätte glad. Detta kommer ge han mycket bra självförtroende i framtiden." - Malouda.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar