onsdag 9 mars 2011

" Varje erfarenhet i livet är viktigt för att öppna sitt sinne." - Ancelotti


Nu äntligen början vi återigen se en Chelsea som visar oss glöd och vilja. Viljan har nog alltid varit där, men att visa fram den har varit väldigt svårt under den svartgrå perioden. Viljan förvandlades till drömmar, och för att Chelsea skulle kunna uppfylla dessa drömmar och visa oss viljan om att vinna behövdes det bra självförtroende. Självförtroendet hade inte Chelsea ett tag, och för det var det oerhört svårt för laget att se framåt utan att ha huvudena böjda neråt och sucka efter varje förlust. Men nu är laget back on track igen, laget lyser upp igen, och är återigen mycket farliga med en duktig manager vid sidan om som såg till att inte ge upp hoppet och fortsätta att träna hans lag med alla taktiker han kunde tänka sig.

" Varje erfarenhet i livet är viktigt för att öppna sitt sinne." - förklarade Ancelotti


Han menar att alla de förluster och tråkiga dagarna Chelsea har haft, har på ett sätt resulterat något, och det är fantastiska erfarenheter. Det var så klart inte roligt att få lära sig dessa erfarenheter för bossen, men genom att han har lärt sig det kan han nu förbättra sig, det kan även alla som var inblandade i situationen också göra. Genom misstag lär man sig saker i livet, och försöker att inte göra om det. Livet är en berg och dalbana.

Ancelotti har under hans liv haft många slags upplevelser. Han har alltid inte bara varit en manager, utan även varit en spelare en gång i tiden. Bossen har alltså kunskap när det gäller på plan. Som spelare har bossen  fått uppleva hur det är att spela bredvid stora spelare så som Ruud Gullit, Marco van Basten och Paolo Maldini. Som tränare har han också lyckats träna stora spelare så som Andry Shevchenko, Andrea Pirlo, och som tränare har han vunnit Champions League 2 gånger med Milan, Serie A, och nu kan vi även skriva in Premier League bland de största titlarna.

" Jag har mycket erfarenheter, det är inte som Sir Alex Ferguson, men för några dagar sen såg jag i tidningen att jag har lyckats hantera 756 matchen sedan jag blev manager."- sa förra säsongens dubbelvinnare, Ancelotti

Bossen erkänner att han lyckats lära sig mycket under 15 års tid, men inte tillräckligt. Han säger att det fortfarande finns många viktiga saker att lära sig. Nu har Ancelotti varit inblandad i fotboll i ungefär 30 år, men fortfarande vill han lära sig mer och förbättra sig för varje dag som går. Ancelottis mål är inte att han ska kunna säga att han är den bättre managern, men han önskar att han är det. Hans mål är att låta spelarna få möjligheten till att visa deras bästa sida på planen.

" Jag tror inte att jag är bäst, jag tror inte att jag är sämst, jag tror bara att jag kan förbättra mig och lära mig nya grejer." - sa italienaren

                                                        ***


/ Rukksar

2 kommentarer: