torsdag 10 mars 2011

Hur går det för våra utlånade spelare?


Nu har Chelsea lånat ut 13 spelare som spelar för andra lag, och majoriteten spelar i England. Vi ska i det här inlägget få en liten blick över hur det har gått för vissa av dem.
 
En av de viktigaste spelarna vi har lånat ut är Daniel Sturridge som just nu befinner sig i Bolton. Daniel har lyckats göra mål mot Wolves, Tottenham, Everton och Newcastle som Bolton spelare och hjälpt upp laget till sjunde plats i ligan. Under veckan lyckades han däremot inte göra ett mål, men däremot bjöd han på en snygg assist vilket ledde till ett mål för Bolton. Ett lyckat lån för Bolton måste jag säga!

Sedan har vi även Gael Kakuta som har lånats ut, men inte till Bolton utan Fulham. Kakuta har inte lyckats få lika mycket chans för att spela så som Sturridge, utan bara fått spela två gånger som avbytare. Hans debut var hemma mot Newcastle när Fulham vann med 1-0 i början av februari, och sedan har han även spelat mot Blackburn då de också vann med 3-2. Mycket speltid fick han inte dock, utan det blev bara 15 minuter i lördags på Craven Cottage.

Michael Mancienne fortsätter att träna för att komma i form på Cobham efter att ha blivit skadad när han spelade för Wolves, vilket han fortfarande gör. Senast han spelade var i december. Jeffery Bruma hade sin debut den 12:e fabruari som avbytare för Leicester City. Nu har han lyckats spela tre gånger för Leicester City som defensiv mittfältare av tränaren Sven Göran Eriksson, men missade dock deras senaste match på grund av skada, däremot kommer han förhoppningsvis vara i form för nästa match nu på lördag. Vi har inte bara lånat ut en spelare till Leicester, utan två. Patrick Van Aanholt är den andra spelaren, men däremot kan man hitta honom på Cobham just nu på grund av skada. Efter att han blev utlånad har han lyckats starta från sex matcher, vunnit fyra och bara förlorat en match. 

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Oerhört bra jobb du gör med din sida, fortsätt så! :) Lite synd att det är fel lag bara! ;) hehe.. ;)

  SvaraRadera
 2. Tack!! Och detsamma :D

  hahah men kom igen, vi alla vet att Chelsea är bäst! :P

  SvaraRadera
 3. Hmm... Man lånar ju ut spelare för att dem ska få erfarenhet och speltid, inte för att sitta på bänken hos Fulham. Om man lånar ut en spelare ska man kolla så att dem får speltid. Samma grej har hänt med Chelseas 19-årige kroatiske målvakt Matej Delac som har lånats ut till samarbetsklubben Vitesse i Nederländerna, han få inte spela 1 minut utan han är andremålvakt och sitter på bänken. Trist.

  Varför får Bruma spela defensiv mittfältare? Han har ju en grymt ljus framtid som mittback, inte mittfältare.. :/

  SvaraRadera
 4. Jaa det är oerhört trist att de inte får spela så mkt. Ibland kan det ju vara osäkert om hur mkt speltid de får om de lånas ut till större klubbar, men då tkr jag man borde låna ut spelarna till lite mindre klubbar...

  Ingen aning faktiskt, svennis kanske har märkt att han e bra som mittfältare också :P

  SvaraRadera