fredag 4 mars 2011

Över en månad sen signerade våra nya krigare för Chelsea


Nu har det gått mer än en månad sen våra nya lagkamrater signerade för Chelsea, och jag pratar givetvis om Torres och Luiz. Torres som tidigare spelade för Liverpool förklarar att det ändå kändes lite blygsamt när han för första gången kom till klubben fastän han har bott i England ett tag. Ni kan ju bara tänka er hur Luiz kände sig som inte har så goda kunskaper inom engelskan och som aldrig har bott i England. Fernando förklarar hur det kändes för första gången som en Chelsea spelare:

" Det är nästan samma känsla som när man börjar skolan. Man är alltid lite blyg första dagen, och man vill göra många saker, gå dit, gå hit, träna ordentligt och träffa alla. Men atmosfären var väldigt bra här, så de gjorde det väldigt lätt för mig."

När Torres spelade för Liverpool bodde han så klart i Liverpool, men nu när han spelar i en klubb i London så måste han även flytta till London. Fotbollspelarna måste alltså tänka på en massa saker innan de byter klubb, så som familjen. Torres berättar att det är väldigt viktigt att hitta ett bra hus som han kan bo i med hans familj. Under de första dagarna kan det vara oerhört jobbigt då de måste bo på hotell för några dagar, och sedan har de även inte egna bilar. Det är som sagt mycket en fotbollsspelare måste tänka på när de byter klubbar.

En sak som många har undrar över ett tag är när Torres kommer göra mål för första gången i Chelsea, såhär uttalade han idag angående den frågan:Vår andra nya spelare, David Luiz som lyckades göra hans första mål mot Manchester United ser framemot att samla ihop fina minnen i hans nya klubb.

" Jag hoppas att jag kan vinna många titlar här. Jag tycker om att vara realistisk, jag kommer alltid vara samma person, så det spelar ingen roll vilket lag jag spelar för. Jag måste vara ödmjuk eftersom att vi inte kan uppnå allt i livet på egen hand. Jag försöker göra det bästa av all arbete människor har gett mig." - uttalade Luiz


Genom Davids ord får jag en bild av en kille som kommer att göra allt för att det ska gå bra för laget och verkligen försöka att prestera. Som liten pojke var Davids dröm att kunna lyckas i livet så som han har gjort nu, och därför säger han att han aldrig kommer ändra på sig och fortsätta att sträva efter mer. Det finns givetvis vissa viktiga personer som har hjälpt David under hela hans liv, och det är hans föräldrar. Han berättar att de alltid har sett till att ge allting till David och hans stora syster fastän det alltid inte var möjligt. Sedan berättar David hur han minns att han och hans pappa brukade ha fotbolls träningar tillsammans när hans pappa brukade komma hem från jobbet.

" Han brukade ta mig till ett plan utan gräs, och sedan brukade vi spela tillsammans och träna mina båda fötter. Under den tiden hade min dröm redan gått i uppfyllelse, men att jag någonsin skulle komma såhär långt kunde jag inte tro. " - berättar Luiz

Slutligen berättar försvararen att han ser hans pappa som hans största idol, bästa vän och bästa spelare. För Luiz är hans pappa hans spegel i livet.

                                                           ***
Under dagen presskonferens uttalade Ancelotti en rad viktiga saker, Så som att benayoun har börjat träna lite själv, att Luiz inte var med under dagens träning och att vi snart också kommer få se Alex igen./ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Härligt att Benayoun och Alex är på väg tillbaka!
  Vår trupp var så oerhört tunn under dem jobbiga månaderna men nu börjar den verkligen se bra ut! Svårare dock att ta ut en startelva. ;)

  Om vi nu tänker oss att ingen spelare är skadad så ser det ut såhär:

  Cech
  Ivanovic Alex Terry Cole
  Ramires Essien Lampard Zhirkov
  Drogba Torres

  Turnbull, Luiz, Malouda, Bosingwa, Anelka, Mikel, Kalou

  Jag väljer Alex framför Luiz då jag tycker Alex - Terry nästan är det perfekta mittbacksparet.

  Ferreira och Benayoun platsar inte ens på bänken och det säger att truppen är väldigt bra!
  Dock så är det inte så ofta alla spelare är skadefria. ;)

  SvaraRadera
 2. Egentligen har Chelsea en grym trupp! Skadorna har förstört oerhört mkt för klubben! Gillar din kommentar, man fick en rejäl bra blick över truppen :D Sedan äre ju också självförtoendet som inte har funkat för vissa spelare, men nu ser det mkt bättre ut! :)

  SvaraRadera
 3. - Oj! Har det redan gått en månad? Åh herregud vad dagarna flyger förbi! Det lustiga är dock att det är Luiz som imponerat(och nätat) mer än Torres! Keep up the good work med bloggen hun!

  SvaraRadera
 4. dagarna bara flyyyger förbi! haha Luiz har lyckats riktigt bra, men torres har inte lyckats lika mkt än :P
  Tack sötis:D

  SvaraRadera