söndag 20 mars 2011

CHELSEA 2 MANCHESTER CITY 0


Tack Benfica för två fantastiska spelare, Ramires och sist men absolut inte minst David Luiz! Det här är ju helt fantastiskt, jag vill börja med David Luiz. Vilken passion, vilja, och styrka killen har. Han gör allt för att det ska gå bra för laget. Han märker när laget behöver hjälp i anfallet och då tar han initiativet och springer fram och försöker att näta, och hans båda mål som han gjort i Chelsea är mål som man kan se om och om igen, fantastiskt! Han var även jätte duktig på att blocka Citys anfall, varje gång City sprang upp så fanns Luiz där och jagade efter bollen. Det är precis en sådan spelare man önskade sig när Chelsea hade sin dåliga period.

Ramires har kommit in i Chelseas spel riktigt bra nu. Man märker att han känner sig säker och trygg vilket gör så att han klarar av att uppfylla hans mål ännu mer. Det målet som han gjorde idag visade självförtroende och vilja. Han vet att han har alla blickar på sig och det är han som bara kan avgöra chansen, och många spelare skulle ha dessa tankar i huvudet och missa chansen genom sen skott eller till exempel skjuta över. Men Ramires visste vad han gjorde och han visste att han inte skulle misslyckas. Tänk er hur Joe Hart kände sig när han ser en Ramires med full energi springer fram med bollen utan att vara rädd.

Torres då? hmm.. Ja, vad ska man säga? Det finns egentligen inte att säga så mycket än att han inte har självförtroende och inte är i form. Man såg på Abramovic ansikte att han inte tyckte om att man var tvungen att byta ut en sådan dyr spelare, men nu är det bara att acceptera det här och hoppas på att han kommer igång snart, och just det Torres fyller 27 år idag, Grattis! Jag kan dock säga att han syns lite mer än förut. Hans vilja har stigit mer och att han också jagar efter första målet är inget som inte syns. När det gäller lampard så tyckte jag om att han var på bra humör, han såg ut att vara glad och försökte. Ancelotti hade innan nämnt att han ville ge mer yta till Lampard så att han skulle göra mål, och det tycker jag man såg klart och tydligt att han fick. En, två matcher efter kommer vi nog få se ett mål från Lampard igen. Från starten fick vi ju se Drogba och Anelka på bänken, vilket visar att Chelsea har en stark trupp nu, jag menar  att ha både Anelka och Drogba bänkad är en stark bänk. Kalou och Malouda fick starta från elvan idag, och jag tycker de skötte deras jobb mycket bra med snabb spel och fina mottagningar, så det blir tummen upp för dem två från mig!

Startelvan idag hade vissa förändringar. Torres var tillbaka och hade med sig Kalou och Malouda längst framme. Ivanovic spelade som höger back och Essien fick sin plats bredvid Lampard. City saknade Tevez, och istället för Tevez hade de med Edin Dzeko från starten.

Innan matchen började så hade man en tyst minut för alla som förlorat deras liv i Japan efter tsunamin. Därefter började matchen, och Cech fick direkt börja jobba när David Silva utmande tidigt under matchen.  City fortsatte att anfalla och inte långt efter fick Cech blocka Yaya Toures skott från 25 meters avstånd. Chelsea hade däremot fina kontringar och i den 12:e minuten fick man se Malouda komma springande med bollen men han snubblade på Ramires tillslut. I samma minut tog sig Malouda upp igen och visade en härlig chans då han sköt utanför målet genom en pass från Torres. En minut efter kom Kalou löpande in i straffområdet och avancerade med bollen, men skottet gick inte som tänkt. Under en lång tid var även Cole mycket inblandad i anfallet och det var oftast Cole, Malouda eller Kalou som försökte näta. I den 17:e minuten dök även lampard upp, men hans skott åkte över målet.

Chelsea visade mycket bra samarbete och fina passningar under första 45 minuterna. I den 33:e minuten uppstod en bra chans för vår nya anfallare som ännu inte gjort ett mål. Passningen kom från Kalou och en ganska så fri Torres kunde inte pricka in bollen rätt. En sista chans under halvleken uppstod av Chelsea i den 41:a minuten när Kalou sköt rakt in i Harts famn.

Under andra halvlek skadades vår kapten, vilket inte var så allvarligt och gjorde så att han sedan kunde hoppa in i matchen igen, men att en oro inte väcktes är inte sant.


I andra halvlek bjöds det på en mycket farligare Chelsea. Nu hade Chelsea mycket kontroll i matchen och ett mål var ett måste för att sedan kunna hoppa upp till tredje plats i ligan. Chelsea försökte, och i den 50:e minuten var Malouda oerhört nära när han tillslut avslutade med att skjuta rakt in i Citys målvakt. Inte så långt efter var Torres nära igen genom en pass från Luiz, men Torres skott gav Chelsea en hörna. Den hörnan kunde förvandlas till ett mål om inte Kompany rensade bort bollen precis vid mållinjen efter att Ivanovic försökte nicka in ledningen. I den 66:e minuten fick Milner skjuta frispark, och Dzeko var väldigt nära när han försökte nicka in bollen med pannan.

När 70 minuter hade gått var det dags för byte. Drogba kom in istället för Torres, och Anelka istället för Malouda. Några minuter efter hade även Kalou spelat klart då han byttes ut mot Zhirkov.

I den 78:e minuten fick vi äntligen se det vackra målet från vår nya försvarare David Luiz. Det här var hans andra mål i Chelsea tröjan, och den här gången var det genom pannan via Drogbas frispark. 1-0 till Chelsea. Vid slutet pressade Chelsea oerhört mycket, och efter all press bjöds det på ännu ett mål som gjordes av Ramires. det här var också Ramires andra mål för Chelsea. Efter att ha tagit emot Essiens pass sprang Ramires rakt mot målet och Hart hade ingen chans mot Ramires. 2-0 till Chelsea.

Chelsea (4-4-2): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Anelka 69); Kalou (Zhirkov 76), Torres (Drogba 69).

Manchester City (4-2-3-1): Hart; Richards, Kompany (c), Lescott, Kolarov; De Jong, Barry; Milner (Johnson 80), Y Toure (Balotelli 80), Silva; Dzeko.

Det ska gå bra för Chelsea nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

9 kommentarer:

  1. Fantastiskt resultat och nästan perfekt genomförd match!

    + Försvaret!
    Vi har världens absolut bästa försvar!!

    + Ramires!

    + CL-platsen känns nästan klar!!

    - Malouda som inte tog chansen nu från start och från och med nu så hoppas jag Zhirkov tar en permanent plats i startelvan!

    - Stackars Torres..

    SvaraRadera
  2. Jag må säga att Chelsea hade ett fint samspel ida, men jag blev impad på city som inte visa ngn rädsla för ett lag som chelsea och som kämpa fullt ända från starten. Man hade viserligen förväntningar att Chelsea skulle vinna, vilket visades ,då Luiz gjorde mål och självklart efter Ramires!
    Om vi skulle se en tevez på planen skulle det nog flyta lite mer för city, då sammarbetet mellan balotelli och dzeko inte skapa så mycket.

    jag måste också säga att jag håller med dig om att torres syns lite mer nu, kanske har han fått hemmakänslan i laget som han skulle fått när han började :P
    Vi får se om Chelsea är på sin plats i fortsättningen eller om ni faller några steg :)

    och grattis Rukksar!

    SvaraRadera
  3. Jag är riktigt nöjd med Chelseas trupp ni! Det enda som saknas är att Torres och Drogba börjar göra mål! Annars är allt skit bra :D

    Anledning till att City inte va rädda som du säger är nog för att de vunnit de tre senaste matcherna mot Chelsea plus att Chelsea haft sin svacka :) och taaack :)

    SvaraRadera
  4. - jag har sagt det innan och jag säger det igen.. ÅT HELVETE MED TORRES! Blir så jävla arg bara jag kollar på honom! Luiz i mitt hjärta <3

    SvaraRadera
  5. Hahaha Hoda, tro mig blir lika arg efter varje match! Åh Luiz är för underbar, han har lyckats få en fantastisk plats i mitt hjärta också!

    SvaraRadera
  6. Merei//Men för fan.. skriv gärna varför du hatar Torres så jävla mycket? Enligt dig är han ju bög, är det därför? Förklara gärna.

    Själv tycker jag att Drogba har varit precis lika jävla kass som Torres dem senaste matcherna.

    SvaraRadera
  7. LUIZ är SUPER!
    Hoppas det kommer att släppa för Torres snart, det är jag övertygad om !! :D

    SvaraRadera
  8. håller med om att han är super! ;)

    Jag tror att han hinner göra mål innan säsongens slut! men hans goda form kommer vi inte få se den här säsongen, utan det blir nog nästa :)

    SvaraRadera
  9. - Anonym - Skojar du med mig? Vafan är du för idiot? Tror du jag hatar honom för att han är bög? Hur jävla dum får man lov att bli egentligen? Jag hatar honom för att han är en överskattad, pinsam och dålig fotbollsspelare som inte förtjänar den uppmärksamhet han får! Är du nöjd nu? Yttra dig inte om saker du inte vet! Visst har jag kallat honom för bög -men det betyder INTE att jag hatar honom för det! Fan vilken pinsam människa du är! Tänk innan du skriver!

    SvaraRadera